Reklama

Reklama

Kabir Bedi v úlohe udatného malajského hrdinu Sandokana opäť prichádza. Mladý Grék Teodorius zachráni dievča Janillu, ktorej otca - Sandokanovho druha - zabili sultánovi vojaci. Janilla chce splniť otcovu poslednú vôľu a stretnúť sa so Sandokanom. Teodorius jej pomôže dostať sa do Indie, kde žije Sandokanov priateľ Janéz. Ten je však skeptický a tvrdí, že Sandokan sa po krvavom potlačení povstania stiahol a už nie je ten odhodlaný hrdina ako pred rokmi. Prestal bojovať a stratil o všetko záujem. Janilla sa však nevzdáva a chce sa s ním napriek tomu stretnúť. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (48)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Neexistovat seriál, jsou to dobré 3*. Jenomže tvůrci tentokrát splácali povrchní příběh o tom, jak Brooke napadl Mompračem jen tak z nudy, a okolní obyvatelstvo se vzbouřilo. Nejvíc tomu všemu chybí původní hudba, která vtiskovala nejenom začátkům a koncům jednotlivých dílů nezaměnitelný dojem. Bedi je furt stejný, i když porovnávat dabing Preisse a Rouse nejde, Táborský se na Leroym snaží (ale Novotný byl o třídu lepší), chybí femme fatale a trochu smyslu. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Sandokan je už podle jména legenda, takže jsem si na něj našel náladu a pustil se do něj prostřednictvím tohoto snímku. Od prvních záběrů mi Sandokan přišel příliš levně zpracovaný, souboje byly takové nemastné neslané a ani samotná zápletka mě nějak zvlášť neočarovala. Kladnou stránkou filmu pro mě byla hudba a občasné chybování hlavního hrdiny, což z něj nečinilo žádného supermana. S přihlédnutím na obě strany mince dávám 3*. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak dnes ráno jsem měl tu čest setkat se zase s tímto osvoboditelem Malajsie. Nebylo to ve vlhké džungli nedaleko Mompračemu, ale u mně v obýváku (vedro tam ale bylo stejné!) a bylo to setkání zajímavé! Vždyť jsme se neviděli více jak 30 let. Ačkoliv na mně se zub času už krapet podepsal, Sandokan vypadal stále stejně. Propocené oblečení, rozevláté havraní lokny, plnovous, proklatě dlouhá a ostrá mačeta a ten ohnivý uhrančivý pohled... Znovu jsem si uvědomil jaké ten muž má charisma a to nejsem perla z Labuanu !... Samozřejmě naše setkání vyvolalo kupu vzpomínek na staré časy a seroš Sandokan - co tenkrát běžel v závěru Studia kamarád každou neděli. Kdo s ním neměl tričko, mikinu nebo alespoň nálepku na penálu byl totální looser. Já ho měl na bílém tričku nažehleného v barvě a s tygrem. Jedna dívenka mi tenkrát na základce prozradila, že se jí líbím, ale ------- jen v tom tričku... Takže bodoval spíše Kabir Bedi. --- Tak jsme tak na sebe v obýváku vyhicovaném na 28 °C koukali a já kolem zahlédl i další známé tváře. Janéze de Gomeru, krásku ..ehh...Džamilu (brrrr!) a samozřejmě bílého rádžu a záporáka v jednom Angličana Jamese Brooka. Film jsem sledoval s lehkým úžasem jak strašná blbina to ve skutečnosti je a s údivem co se mi tehdá na tomhle mohlo líbit... --- Dnes už jsou Angličané coby kolonisté naštěstí minulostí. Mnoho zemiček osvobozených od jha bílého muže si tam dnes tře svobodně bídu s nouzí, hladoví, funguje jen díky humanitární pomoci a čas od času nám předvede něajakou tu echt domorodou občaskou válku systém kmen proti kmeni ! Dnes tam zkrátka mají tu svou vysněnou svobodu a mají jí často tolik, že se jim zase stýská po bílých a tak raději prchají do otrokářské Evropy.... Vše je dnes zkrátka jinak a stejně tak já už nemám Tygra z Mompračemu na tričku. Někde tam vzadu zůstala vzpomínka, ale spíše je to o tom čase dětství, než o kvalitě filmu. Dnešní optikou viděno je to za 2 rudé vlajky s hlavou tygra vyvěšené nad Brooksovou pevností. * * ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Sandokand se tehdy skutečně vrátil i na obrazovku CT, ale už neměl moc co nabídnout, už byl moc známý, jak se říká profláknutý. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

Ďalší z dobrodružných filmov o slávnom, po Američanoch druhom najhoršom nepriateľovi Angličanov. Film bol nakrútený podľa literárnej predlohy ,,talianskeho Julesa Verna" Emilia Salgariho (1862-1911), autora vyše 200 dobrodružných príbehov z toho 11 pojednávajúcich o Sandokanovi. Ten sa vracia aby sa znova postavil svojim nepriateľom a okrem svojich verných druhov je na jeho strane aj naivný, miestami patetický scenár, ktorý z filmu robí blbosť obrovských rozmerov. ,,Malajský Tiger" žijúci v ústraní už prestal bojovať, akonáhle však stretne Jamilu, ktorá ho prišla žiadať o pomoc, ani chvíľu neváha a znovu sa púšťa do boja za oslobodenie Mompracemu. Na celkový obsah je film až neznesiteľne dlhý a aj napriek jeho dobrodružnému razeniu som sa miestami naozaj silne nudil (90 minút by kľudne stačilo na vyrozprávanie celého príbehu), nehovoriac o tom, že niektoré zábery sa zopakovali dvakrát. Slabo dopadla aj slávna hudba bratov de Angelisov, ktorá ma veľmi tlmený výraz a skôr nevýrazné melódie. Film teda nijak nevybočuje z rady podobných dobrodružstiev, je skôr oddychovou záležitosťou, ktorá nadchne iba Sandokanových fanúšikov, ak by som mal zlú náladu možno by som tie 3* ešte skresal. ()

Historik 

všechny recenze uživatele

Je to film pro ty, kdo v dětství nadšeně sledovali seriál Sandokan a jsou odhodláni si své sympatie k tomuto neohroženému hrdinovi ponechat. A to navzdory tomu, že jim rozum dnes už říká něco jiného. Takže heslo je Mompračem. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Ďalšia vyšinutá ikona, ktorá má to šťastie, že o jeho prezretie už mnohí nemajú záujem a jeho hodnotenie spočíva v spomienkach. Keďže bola u nás cenzúra, patrilo Sandokanovi výsostné postavenie. Ja som ho vzhliadol ako malé dieťa, čiže tiež dosť mimo objektívneho diania a rozhodne si už nič nechcem kaziť respektíve naprávať (hodnotenia takéhoto druhu filmu). ()

type_B 

všechny recenze uživatele

Tohle je film generace mého otce. Mě připadal spíš směšný, má ale něco do sebe. Takovou podivnou atmosféru dobrodružných příběhů sedmdesátých let, kde ještě záleží na zvratech v ději, které jdou dnes substituovány jinými podpůrnými prostředky. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

A další pokračování romanticky dobrodružného příběhu o člověkovi, který svým uhrančivým pohledem a neohrožeností zahání všechny protivníky do úzkých a na útěk. Sandokan, tygr z Mompracenu (Kabir Bedi), znechucený z porážek při boji za svobodu, se stáhl až do Bengálska, kde žil spokojeným životem uprostřed džungle v souladu s přírodou. Ale volání o pomoc z jeho domoviny ho donutí k návratu a pokračování v boji za svobodu jeho lidu. A jen tak mimochodem stále ochraňuje ty, kteří jsou uzurpováni cizáky a jejich přisluhovači. A ani střelné rány ho nezastaví! Z dalších rolí: Yanez de Gomera (Philippe Leroy), Sandokanův spolubojovník, který se mezitím stal manželem assamské královny, úskočný Theotokris (Massimo Foschi), který má za úkol Sandokana odstranit, mladičká Jamilah (Teresa Ann Savoy), která omdlévala jen při pomyšlení na Sandokana, věčný protivník James Brooke (Adolfo Celi), a dobrý spojenec a lovec Tremal Naik (Kumar Ganesh). Všichni Sandokanové mají jednu velkou chybu: velice se podobají naivním filmům Bollywoodu, i se svým herectvím, které zdůrazňuje vypjaté scény a mluva je často velmi patetická. Ale i tak zůstává fenoménem. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Spíš by tomu slušelo divadelní jeviště, protože postavy sošně v pózách odříkávají pateticky do kamery své party. Ovšem to, co vidíme, jsou doslova a do písmene situace ze Salgariho románů. Jenže když jako kluk bez dechu čtete, že roztřesená ruka zlosyna zmáčkla spoušť, ale kulka Sandokana jen zranila na spánku, a ten ho pak jedním máchnutím zbavil života, či že v poslední chvíli zachránilo Sandokana stádo slonů, které přivedl jeho věrný přítel, neuvědomujete si, že to je vlastně jedna veliká hovadina. Co projde v knize, je na plátně k smíchu. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Nečakal som od 'návratu' veľa, ale nemusel som tak robiť. Film umne naväzuje na seriál. Ťahačom je charizmatický Bedi a s mečom mu to ide, resp. aspoň jeho scény boli dobre nastrihané. Film ma slušnú atmosféru s množstvom bitiek a súbojov, nechýbajú scény na pláži, na vode i v džungli. Niekoľkokrát postrelený či inak zranený hl. hrdina pôsobí síce smiešne, ale kedže je vraj nehynúca legenda, dá sa mu to odpustiť. Talianska produkcia sa prejaví hlavne u domorodcov a domorodých vojakov, ktorí pôsobia ako homelesáci a práve ich vytiahli niekde od smietiakov. No a nesmiem zabudnút aj pôsobivú ústrednú melódiu, ktorá sa sem tam strieda s pôvodnou a dotvára tak tento kult. Žeby som si oprášil aj seriál? ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička za řev a gymnastické prvky, já to na ZŠ nezvládal. Pokud na tom kdysi někdo neulitával, teď už nebude určitě. Možná by stálo za to spočítat, kolikrát tam padlo slovo "Sandokan" a "Mompracem", to musí jít do stovek. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

I po čtyřiceti letech pořád dobře koukatelné dobrodružství. Hlavně díky charismatu hlavních postav, hudbě a morálce. Akce je sice lehce srandovní, ale nic velkého se sice nenatáčelo, ale díky nasazení je i tak působivá. ()

Reklama

Reklama