Reklama

Reklama

Bible

(seriál)
Trailer
USA / Velká Británie, 2013, 7 h 15 min (Minutáž: 40–48 min, Alternativní 5x90 min)

Hrají:

Keith David (vypravěč), Diogo Morgado, Jake Canuso, Darwin Shaw, Greg Hicks, Amber Rose Revah, Roma Downey, Paul Freeman, Francis Magee, Hugo Rossi, Paul Knops (více)
(další profese)

Epizody(10)

Bible ožívá v tomto novém epickém seriálu na kanálu HISTORY. Od Genesis po Apokalypsu, nezapomenutelné příběhy se před vámi odvíjejí živě zahrané i animované nejmodernější počítačovou technikou, nabízejíc nový pohled na slavné scény a ikonické postavy. Toto desetihodinové dokumentární drama z dílny producenta Marka Burnetta s mezinárodním obsazením popisuje vybrané kapitoly z posvátného textu, počínajíc stvořením Světa, přes starozákonní příběhy o Noemovi a Abrahamovi, až po ukřižování Ježíše Krista. (History Channel)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Spolu se Hrou o trůny nejlepší fantasy seriál současnosti. Adaptace nejslavnější sbírky špatně vystavěných nevtipných židovských anekdot, kde se dlouho předlouho čeká na Godota a především adaptace, u které nemá valného smyslu promítat si do hodnocení vlastní přesvědčení či názor na víru. Tvůrci si vzali na svá bedra nevděčný úkol v podobě převyprávění toho zásadního z Bible na prostoru pouhých deseti dílů a tak se uchýlili k výrazné zkratkovitosti "letem božím světem" i jisté teatrálnosti ve stylizaci. Pokud však na tuto jejich hru přistoupíte, tak to má své kouzlo. Škoda tedy spíše nutného zla v podobě otravného doslovného vypravěče a ještě větší škoda jeho afektovaně pompézního přednesu, který to spolu s občasnými excesy (kupříkladu asijský andělský bijec hned z první epizody, který s dvěma meči vykosí Sodomu) poněkud devalvují. Ve výsledku však uctivá, důstojná a nekonfliktní ilustrace bestselleru prověřeného časem, který patřil, patří a bude patřit k základnímu vzdělání (nejen) západní společnosti; nic více a nic méně. PS: Bude i druhá série Korán? ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Mít celý seriál jen poslední čtyři epizody, tak dávám 5*, poněvadž díly s Ježíšem se povedly a Gibson se může jít se svým Umučením Krista zahrabat. Bohužel těmto dílům ale předchází dalších šest epizod, které nejsou nijak výjimečné a nabízí nám pouze již několikrát viděné příběhy (přičemž spousta zajímavých věcí byla vynechána) a hlavně zpracované téměř na chlup stejně (vážně jsem měl občas pocit, že jsem to před pár lety už viděl). Stejně tak se těch prvních šest epizod snaží být mega-epických, což ovšem nejde dohromady s místy opravdu levnými efekty, kterými TV filmy oplývaly už před deseti lety. Co se však musí nechat je celkový rozmach seriálu a několik skvělých hudebních témat, které se projevily hlavně v posledních čtyřech epizodách. ()

Reklama

jefff 

všechny recenze uživatele

Po prvních dvou dílem musím suše konstatovat, že jsem čekal vše, ale takhle divně natočený mix fantasy/akce a dramatu tedy ne. Vyprávění je zbrklé, nesourodé, přeskakuje se od jednoho k druhému. Postavy jsou ploché, nebudí zájem ani respekt. Bible měla být velkolepou několikadílnou ságou a ne slepencem všeho, co se v ní naskytne. Strašné zklamání. Snad se ještě dokopu k dalším dílům. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Spopularizovať Bibliu mladým divákom je obdivuhodný počin, séria využíva moderné prvky filmovej reči ( retrospektívy, násilie, emócie, spomalovačky, rýchly strih ), lebo treba priznať, že staré spracovania témy pripadá mladým príliš archaicky. Ja sa prikláňam aj k využívaniu násilných scén, ktoré nie sú na škodu a napokon aj samotný biblický text je plný násilia. Séria mapuje Starý a Nový zákon od Noemovej plavby po ukrižovanie Krista a je vcelku sympatickým návratom k najslávnejšej knihe sveta. ()

Kuny27 

všechny recenze uživatele

opravdu se snaží zachovávat ducha Bible, přestože by se určitě našli nepřesnosti, ale zdaleka ne klíčové. První díl mě opravdu velmi nadchnul, ale to, co mě teprve čekalo, o tom jsem neměl tušení. Patý až desátý díl o Ježíši mě naprosto fascinovali. Nečekal jsem, že to bude ažý tak pekně. Hudba - myslím, že Hans je záruka :). Efekty, jako jsou velice dobré, ale někde možná kapku zbytečné, nebo jsou dány na místo, kte by třeba být nemuseli. Duch Bible je opravdu zachovaný. Herecky, myslím, že třeba ztvárník Ježíše, se opravdu vytáhl a zahrál to parádně. Mě osobně se to líbilo více, než Umučení, které bylo až doposud nepřekonané. Jeden z mála opravdu velmi dobře ztvárněných a moderně udělaných snímků, které zachytávají biblické příběhy. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (14)

  • Aby film pôsobil čo najautentickejšie, dozor nad scenárom zverili vyše 40 teológom, vedcom a expertom na Bibliu. (kacer4)
  • Vokály do soundtracku poskytla Lisa Gerrard, ktorá patrí medzi časté spolupracovníčky hudobnej spoločnosti Hansa Zimmera Remote Control Productions. (Macejko)
  • Nakrúcalo sa v púšti v Maroku, pričom štáb tvorilo vyše 400 ľudí. (kacer4)

Související novinky

Televizní Ježíš vstane z mrtvých na plátnech kin

Televizní Ježíš vstane z mrtvých na plátnech kin

27.11.2013

Můžete za tím vidět snahu tvůrců vytěžit ještě pár dolarů z už tak úspěšného projektu. Ale možná jde jen o to, aby bylo slovo Boží zprostředkováno dalším divákům. Ehm. Tak nebo tak, stanice History… (více)

Reklama

Reklama