Reklama

Reklama

Jaromír Jágr: stále na vrcholu

(TV film)

Obsahy(1)

Dokumentární film o přelomovém období v životě hokejisty, který dosáhl v ledním hokeji všech myslitelných met a právem patří mezi nejlepší hokejové hráče všech dob. Na začátku kariéry si Jaromír Jágr předsevzal, že bude nejlepším hokejistou na světě. V roce 2005 se stal členem prestižního Triple Gold Clubu, sdružujícího hráče, kteří vyhráli všechny tři hlavní hokejové soutěže – Stanley Cup, olympijské hry a mistrovství světa... Milan Šíma ve svém dokumentu zachycuje období, kdy se Jaromír Jágr po třech letech strávených v nejvyšší ruské hokejové soutěži rozhodl pro návrat do americké NHL – do týmu Philadelphia Flyers. Jednalo se zároveň o období bilanční a přelomové, mimo jiné i proto, že Jaromír Jágr během svého působení ve Flyers oslavil čtyřicítku. Ve filmu hovoří také ti, kteří Jaromíra Jágra dobře znají: jeho fyzioterapeut a přítel prof. PaedDr. Pavel Kolář, bývalý osobní trenér Marián Jelínek, televizní komentátoři i spoluhráči z NHL. „Džegr“ je pro ně zosobněním vůle a cílevědomosti. Ten, který je ráno první na tréninkovém ledě a večer z něj poslední odchází. Hokejista, který překonal řadu střeleckých rekordů a to ještě zdaleka neřekl poslední slovo. Hvězdu z něj neudělal jen talent, ale hlavně dobrovolná dřina a umění nad hokejem přemýšlet... V pořadu promluví také metropolita českých zemí a Slovenska Vladyka Kryštof, zpovědník a průvodce Jaromíra Jágra světem pravoslaví. Dokument není jen o hokeji, ale i filmem o osobním zrání a víře, přičemž kapitola o víře tvoří závěrečnou část filmu. Sám Jaromír Jágr během svého působení ve Washingtonu na téma víry odpověděl: „Víte, co je na víře to nejkrásnější? To, že víru nemůžeš očurat, protože ti nikdo nezaručí, jak to opravdu je. Kdyby lidem někdo řekl, když budete hodní, tak se najisto dostanete někam, kde je to strašně skvělý, a dal jim jasný důkaz, tak ty lidi, jak jsou vyčuraní, by se chovali hezky jen proto, aby se měli někde ještě líp. A nebyla by v tom pravdivá touha dělat dobrý věci. Ale právě tím, že nevíš a stejně se snažíš být dobrý, v tom je ta cena. Nejistota, to je na té víře vlastně to nejzajímavější. Díky ní se někam dál dostanou jen ty opravdu dobrý duše…“ (Česká televize)

(více)

Recenze (51)

Liznic 

všechny recenze uživatele

Jaromír Jágr je pro mne jeden z nejúžasnějších sportovců, jací kdy žili. Šel by o něm natočit několikahodinový dokument, ve kterém by se bylo na co dívat. Tohle je malá sonda mapující převážně období okolo jeho 40. narozenin, které porovnává s počátky jeho kariéry. Je to zajímavé a vzhledem k délce poměrně nabyté a uteče rychle. Ale ta předělaná píseň co neustále hraje v podkresu je příšerná... ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Hvězda je a bude, dokument o Jaromíru Jágrovi a jeho působení v NHL a ubírání se převážně na jeho věk. Stále patří mezi nejlepší hráče hokeje a že spadá do Top 10 nejproduktivnějších hráčů za celou historii NHL to jen potvrzuje. Dost škoda je jeho odchodu do Ruska, ale peníze asi rozhodli. ( Hodnocení: 8/10 ) ()

Reklama

duklak2 

všechny recenze uživatele

Nudný dokument. Toto si Jarda nezasloužil. Chybí mi tu více bulváru. Je sice pěkné, že zde mluví Záruba, Jelínek, či pan Jágr starší, ale co vyjádření paní Jágrové? Proč tu nic neřekla? Každý víme, jak moc je na ní Jarda závislý. Myslím si, že mu boří partnerské vztahy. Škoda, už tu mohl hrát jeho syn, tj. nový Jágr a celá ČR by byla zase pyšná. Jsem zvědav, jak dlouho ještě Jarda vydrží. Já mu děkuji za vše. Už toho předvedl dosti dost a v dobách, když jsem ještě sázel, tak mi vydělal nemalé peníze. Díky Jardo. A ať ti to pořád střílí i u Džejára:) ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé nazretie do šatne Flyers. Ja síce osobne moc Jágra nemusím, ale toto mi prišlo v pohode. Možno na škodu veci je to, že nezobrazili viac tých efektných gólov, ktoré dosiahol. Pracovná morálka tohto človeka musí byť na úrovni gréckych bohov. O druhej ráno sa postaviť z postele a ísť trénovať???? ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Jistě nás čeká ještě jeden čistě filmový dokument až Jágr ukončí kariéru, tento se věnuje pouze současnému "veteránovi" Jágrovi. Dokument po filmové a dokumentární stránce není žádné terno a působí dojmem, že byl splácán na kolenou během výluky. Přesto jen samotné jméno ústřední postavy dělá tento kousek zajímavý jako prase. Vzhledem k tomu, že od návratu Jágra do NHL sleduji co nejvíce jeho zápasů, pochopitelně jsem dokument vnímal kladně už jen proto, že se v něm vyjadřovali i Jágrovi bývalí spoluhráči z Philly Giroux s Hartnellem, což jsou dva hráči, které mám rád. Dost času také vyplňovaly záběry ze zákulisí Flyers, ovšem právě tyto záběry z Ameriky působí dojmem, že je autoři převzali z youtube, ačkoliv tam evidentně dny či týdny pobývali a aktivně natáčeli, což bohužel není absolutně poznat, protože jejich záběry pro film byste nerozeznali od těch, které jsou denně na NHL.com. Pro fandy Jágra nutnost, pro fandy Philly nutnost, jako ucelený odkaz pro budoucí generace o jednom z nejlepších hokejistů v historii... nedostačující. 90% ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama