Reklama

Reklama

Magický meč

  • USA The Magic Sword (více)
Trailer

Obsahy(1)

Populární fantasy Magický meč představuje návrat do středověké Anglie, do dnů brnění i rytířské dvornosti. Basil Rathbone se zde objevuje v roli zlého čaroděje, který bojuje proti dobráckému Siru Georgovi (Gary Lockwood), aby získal princeznu Helenu. Zlý čaroděj Lodac (Basil Rathborne) unesl princeznu Helenu (Anne Helm) a chce jí během sedmi dnů předhodit svému drakovi. Sir Branton (Liam Sullivan), jeden z králových rytířů, přísahá, že princeznu zachrání, a nezabrání mu v tom ani sedmero Lodakových kleteb, které na něj dopadnou ještě před tím, než se dostane k čarodějovu hradu. Mladý rytíř Sir George (Gary Lockwood), jehož vychovala nepříliš zdatná kouzelnice Sibyla (Estelle Winwood), touží princeznu zachránit, ale Sibyla, jejíž rodina s Lodakem již bojovala a v boji prohrála, jej odmítá pustit. George ovšem Sibylu neuposlechne a s magickým mečem se vydává na záchrannou výpravu. Na své cestě musí svést boj s draky, obry a dalšími pohádkovými bytostmi. Sibyla mu na pomoc vykouzlí šest rytířů a spolu s nimi odchází George ke králi, aby mu princeznu pomohl zachránit. Pokud ji dovede zpět, chce se s ní také oženit. To se samozřejmě vůbec nezamlouvá Brantonovi, ovšem král jej přesvědčí, aby George i s jeho rytíři vzal s sebou. Branton je chce využít k zastavení kouzel, a tak se jich zbavit. Dokáže George s pomocí svého meče a další kouzelné výzbroje ve všech zkouškách obstát? Kouzlo přestává fungovat a rytíř musí nalézt tu pravou sílu uvnitř sebe sama... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

lamps 

všechny recenze uživatele

Důkaz, že s cizím scénářem Gordon dokázal uhňácat žánrovou podívanou, z níž nekrvácí oči. Předchůdce Princezny nevěsty, v němž se s lacinějšími triky nakládá s rozvahou a občas dojde na docela vynalézavé přechody a změny tempa. Herci jsou víc než ok a dokonce i drak není úplně k smíchu. Fantasy béčko jako vyšité, a to včetně všech artušovských a romantických šablon. 65 % ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Bert I. Gordon svoj ´´talent´´ preniesol z rádoby katastrofických sci-fi snímkov, do fantasy žánru. A neviedlo sa mu v tom vôbec zle. Ak máte zmysel pre nadsázku ( chcenú, či nie ) a ak máte radi filmy, ktoré sa nehanbia za svoj podradnejší vizuál ( triky, výprava ) a chceli by ste vidieť aj niečo iné, čo ponúkali ( ponúkajú ) áčkoví tvorcovia, rozhodne sa na to pozrite. Rozprávka, ktorá má čo ponúknuť. ()

Reklama

Reklama