Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj se točí kolem slavnosti v městečku Glory City, jejíž součástí tradičně musí být střelecký souboj. Osud proti sobě staví Clinta Brennera (Lex Barker) a Reese (Pierre Brice). Oba soupeři se však spřátelí a navíc je spojuje společný nepřítel, bandita Villain se svými kumpány. Jejich závěrečný duel tak vyústí v nečekanou koncovku... (Mariin)

(více)

Recenze (35)

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Mayovkám přicházím na chuť teprve teď - "na stará kolena". Nikdy jsem je nečetl (a číst je ani nebudu) a ani je moc nesledoval. Nicméně Barkera a Brice jsem s nimi měl natolik spojené, že mě tento film doslova přepadl a nadchl. Možná začínám páprdovatět, ale scéna, kdy se Barker a Brice potkají u táboráku, prohodí spolu pár frází a jdou s obezřetností spát se mi prostě moc líbila. Jako protiváha tomu je pak povedená rvačka v hotelu. Tyto scény mluví za vše. Mezi těmito herci funguje skvělá chemie a tak není třeba dlouhých dialogů, ani vysvětlování, proč si zrovna oni padli do oka a to jak v soukromí, tak i jako postavy jimi ztvárněné v tomto filmu. Nemohl jsem se zbavit pocitu jakési westernové klasiky, kdy jsou od začátku mince prakticky rozdané a vy celý film čekáte jen na jednu jedinou vrcholnou přestřelku. Je to velmi jednoduchá zápletka a pokud jsou dobří herci, pak se většinou povede. Podle mého soudu si BaB v tomto filmu odpočinuli od stereotypu. Z celého projektu pak vyzařuje jistý klid a jistota. I děj tomu odpovídá, jelikož se až po dlouhých 40ti minutách dozvíme o co vlastně přesně jde. Oba hrdinové se zde krásně doplňují a opakuji, je cosi uklidňujícího na tom sledovat je při práci a poslouchat jejich nevinné špičkování a poznámky. Na úplný konec filmu si nechali dokonce i trochu napětí. P.S. To, že druhého pistolníka hraje Brice mi došlo až v polovině filmu. Jinak jsem si říkal, sakra ten chlap je mi povědomej.... ()

Mr.Bulanek 

všechny recenze uživatele

Napeti ktere trvalo od prvnich minut az do poslednich. Lex a Pierre v jinych rolich ale opet sehrani asi leta praxe a odrikani :-). U tohoto filmu jsem se vyborne bavil a divim se ze jsem na ten film nenarazil driv ale lepsi pozde nez jeste pozdeji. Lex ma stejneho kone na kterem se prohanel po kurdistanu a Pierre ukazal ze se prece jenom umi tvarit jinak nez vazne. ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdy za samotný film, který nebyl ničím jiným než pomalým upovídaným, kulisovým westernem s mizerně natočenými rvačkami nebo souboji (prostě se mi to zdálo strašně neopravdový). Poslední hvězdu přidávám za to, jak neskutečně dlouho a neúspěšně jsem tento film sháněl a strašně ho chtěl vidět, až se mi to dnes zcela náhodou zadařilo a prostě vidět Pierra Brice a Lexe Barkera spolu v jednom filmu (a není to Vinnetou), tak to je pro mě zážitek - dokonalá dvojka sympaťáků, kteří k sobě prostě sedí. Škoda, že společně nenatočili víc nevinnetouovských filmů. No a ještě je třeba zmínit dabing, který se sice téměř nedal poslouchat, ale aspoň pobavil. Ale je to tím, že když dáte k Bricovi a Barkerovi jakejkoliv jinej hlas než Fischera a Ráže, tak to vždycky bude působit pěkně divně. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Ani jsem donedávna nevěděl o existenci tohoto filmu. Je jasné, že bez hlavních protagonistů by tento spaghetti (?) western měl o dva body méně. Ale pro fanoušky mayovek je to skoro lahůdka. Lex s Pierrem zde popíjejí whisky a zvláště "Vinnetou" je zde usměvavý a skoro se dá říci špičkující narozdíl od jeho zachmuřeně - patetického výrazu v mayovkách. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Než jsem se dostal postavám pod kůži a dal si dohromady, co má mít asi tak který charakter za význam, byla skoro polovina filmu za mnou. Když pak scénář střídá jenom dvě polohy - zmatenou nebo naivní - zdálo by se, že je na katastrofu zaděláno. Jenže jsou tu dva důvody proti. Lex Barker a Pierre Brice s přehledem dokazují, že parťácká chemie z Vinnetoua nefunguje náhodou a jejich společné scény jsou pro každého fanouška klasických Mayovek úsměvným pohlazením po duši. Díky nim je tak z Manitoby relativně příjemná oddychovka pro všechny, kdo chtějí dva nezapomenutelné idoly vidět i v jiném vztahu než jako pokrevní bratry. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Jedná se v pořadí již o šestý film, kde si spolu zahráli hlavní role Lex Barker a Pierre Brice. (Armin82)

Reklama

Reklama