Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj se točí kolem slavnosti v městečku Glory City, jejíž součástí tradičně musí být střelecký souboj. Osud proti sobě staví Clinta Brennera (Lex Barker) a Reese (Pierre Brice). Oba soupeři se však spřátelí a navíc je spojuje společný nepřítel, bandita Villain se svými kumpány. Jejich závěrečný duel tak vyústí v nečekanou koncovku... (Mariin)

(více)

Recenze (35)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Tu sa ukázalo, že Brice bol omnoho lepší herec ako Barker. Kým Lex štandardne strieda dva výrazy (zaťaté zuby pri vážnych situáciách a úsmev č. 3 pri čomkoľvek inom), Pierre je plnokrvný. Bohužiaľ, film je zábavný iba tým, že Winnetou tu chľastá whisky, mastí karty, žmurká na ženské a nocí kolt prekliate nízko. Inak je to hrozný blábol, ktorý sa odohráva v jednom mestečku (presnejšie v jednom saloone), zrejme ho celý natočili za týždeň a scenár rozhodne písali počas natáčania. Dej je taký riedky, že 70% filmu je iba žvatlanie o ničom, aby sa to natiahlo na celovečernú stopáž. Vďaka aspoň za dve/tri prestrelky a dokonalú buddy chémiu, tí dvaja museli byť fakt kamaráti, alebo to aspoň vedeli predstierať. "Stretneme sa ešte?" "Určite!" ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Barker a Brice bez obligátních kostýmů? Unikátní. Zajímavý western o dvou protivnících, kteří se nevědomky stanou přáteli. Navíc to Pierru Bricovi bez té paruky docela sekne... ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Než jsem se dostal postavám pod kůži a dal si dohromady, co má mít asi tak který charakter za význam, byla skoro polovina filmu za mnou. Když pak scénář střídá jenom dvě polohy - zmatenou nebo naivní - zdálo by se, že je na katastrofu zaděláno. Jenže jsou tu dva důvody proti. Lex Barker a Pierre Brice s přehledem dokazují, že parťácká chemie z Vinnetoua nefunguje náhodou a jejich společné scény jsou pro každého fanouška klasických Mayovek úsměvným pohlazením po duši. Díky nim je tak z Manitoby relativně příjemná oddychovka pro všechny, kdo chtějí dva nezapomenutelné idoly vidět i v jiném vztahu než jako pokrevní bratry. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Uvidíme sa ešte niekedy?“ – „Určite.“ Ako sa prejavuje skutočné priateľstvo? Keď po 5. spoločných filmoch s kolegom a zároveň kamarátom dobrovoľne hráte ešte v šiestom. Peklo Manitoby nemá peckový scenár, réžia je unavená, akcie je málo. Ale viete čo? Vôbec to nevadí, pretože na filme je krásne vidieť, akí boli Lex Barker a Pierre Brice veľkí kamoši a v ich spoločných scénach to medzi nimi parádne iskrí; stačí, aby sa na seba pozreli a už vidíte, akí to boli aj v reálnom živote, nielen pred kamerami, priatelia a ako si ľudsky sadli, našli sa. Musím priznať, že sa mi veľmi príjemne pozeralo na ich úsmevy, žmurkania atď. Obaja herci tú majú aj pár oddelených scén, v ktorých sú povedzme štandardní (u Bricea je osviežujúce nevidieť ho v úlohe diplomatického Indiána), ale akonáhle sa objavia bok po boku, doslova ožijú a vidno, ako si jeden druhého vážia a cítia sa v jeho spoločnosti úžasne uvoľnene. Fakt to nie je príliš vydarený film, ale práve vďaka chémii oboch hercov by som sa nečudoval, ak by Peklo Manitoby bolo pre niektorých divákov ich najobľúbenejším filmom, ktoré vznikli zo spolupráce Barker/Brice. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nejde ani o to, že moji dva oblíbenci tu nehrají standartní postavy. Jde tu hlavně o to, že film je nudnej příběh o ničem akce skoro žádná. Jedna bitka a jedna přestřelka zbytek jenom vata. Fakt jenom zmar a bída.15% ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Celkem průměrný western, který nemá spád ani romantiku, na níž jsme zvyklí z mayovek. Zajímavý je jen z toho hlediska, že tu vedle sebe hrají Pierre Brice a Lex Barker jako kovbojové. Ani Marianne Kochová, rovněž průměrná, to nemůže vylepšit... ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Limonáda pro fanoušky, která ale v žádném případě neurazí a Brice s Barkerem si ji viditelně užili. U závěrečného "souboje" jsem tedy chvilku doufal, že  to nedopadne dobře a mé hodnocení by tak šlo o dost výš. Ale jako takový filmový tribut není Peklo Manitoby zase k zahození. Celé to pošťuchování s obvyklou bandou grázlů nemá příliš šťávy a hlavní záporák je pak zcela nevýrazný, stejně jako "kráska", kterou  kdyby hrála Karin Dor..., ale i tak pořád zbývá na pěknou trojku. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Lex Barker: "Hele, Pierre, já letos točim osm filmů a už mě nebaví ta poloha Káji Maříka. Pojďme si jen tak ze srandy natočit něco, kde nebudeme oba takoví mamlasové z čítanky. Nemusí to bejt žádný veledílo, nemusí to stát moc peněz, vlastně to klidně může bejt docela nuda, ale třeba to lidi ocení vidět tě jinak než jako Vinnetoua." Asi takhle nějak podle mě vznikl koncept Pekla Manitoby. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdy za samotný film, který nebyl ničím jiným než pomalým upovídaným, kulisovým westernem s mizerně natočenými rvačkami nebo souboji (prostě se mi to zdálo strašně neopravdový). Poslední hvězdu přidávám za to, jak neskutečně dlouho a neúspěšně jsem tento film sháněl a strašně ho chtěl vidět, až se mi to dnes zcela náhodou zadařilo a prostě vidět Pierra Brice a Lexe Barkera spolu v jednom filmu (a není to Vinnetou), tak to je pro mě zážitek - dokonalá dvojka sympaťáků, kteří k sobě prostě sedí. Škoda, že společně nenatočili víc nevinnetouovských filmů. No a ještě je třeba zmínit dabing, který se sice téměř nedal poslouchat, ale aspoň pobavil. Ale je to tím, že když dáte k Bricovi a Barkerovi jakejkoliv jinej hlas než Fischera a Ráže, tak to vždycky bude působit pěkně divně. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Rozverný Pierre Brice, stále frajerský Lex Barker a jednoduchá zápletka. To je lehký film, kde chemie mezi hlavními hrdiny opravdu funguje a je radost se na to dívat. ()

CageDepp 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že tahle dvojka už je sehraná a jde jim to dobře. Může to působit, že tohle natočili už jen tak pro zábavu při Mayovkách. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

„Show bude.“ To je jasné od začátku. Vinnetou je nakrátko a mluví s plnou pusou, Old Shatterhand nosí džíny a kouří doutníky. Oba pijí v hojné míře ohnivou vodu a ve volném čase se věnují přestřelkám a hazardu. Potkají se na jugoslávských prériích a stanou se přáteli… Sledovat ty dva, jak se špičkují, je prostě požitek. Navíc ta déjà vu: rvačka jako vystřižená z filmů s T. Hillem a B. Spencerem (až na to, že tady jsou hezcí oba), zoufalí farmáři přijdou prosit (statečného) pistolníka o ochranu, a ten závěr… Peklo Manitoby není žádné veledílo, dialogy jsou kostrbaté, kečup žádný a pointa zřejmá od začátku – ale stejně jsem se přistihla, jak se při sledování přihlouple usmívám a sarkasmus a zdravý úsudek mám v režimu offline. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Scénáristky naprostej blábol, herecky taky dost bída, takže jediné zajímavé je vidět Oldu s Vinetouem.. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

No tak bylo zajimavy vidět ty dva v jinejch rolích, než v jakejch je známe, ale jinak to nebyla žádná sláva. Prostě takovej obyčejnej suchej western s několika bitkama, střílečkama a dvěma mega-kladnejma hrdinama. Jinak co mě dál zaujalo, tak že už se tenkrát tak moc nosily rifle a pak na koncu asi tak 10 záběrů na tu pistolnickou loutku, jak poskakuje... No prostě taková blbost... ()

Mr.Bulanek 

všechny recenze uživatele

Napeti ktere trvalo od prvnich minut az do poslednich. Lex a Pierre v jinych rolich ale opet sehrani asi leta praxe a odrikani :-). U tohoto filmu jsem se vyborne bavil a divim se ze jsem na ten film nenarazil driv ale lepsi pozde nez jeste pozdeji. Lex ma stejneho kone na kterem se prohanel po kurdistanu a Pierre ukazal ze se prece jenom umi tvarit jinak nez vazne. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Lex Barker a Pierre Brice ve filmu, který se tradičním americkým westernům podobá mnohem více než jejich májovky. A Brice mi tady připadal jako kombinace Yula Brynnera s Elvisem Presleym. ()

Reklama

Reklama