Reklama

Reklama

Vinnetou - Rudý gentleman

  • Západní Německo Winnetou - 2. Teil (více)
TV spot

Pokračování dobrodružného příběhu o přátelství indiánského náčelníka Vinnetoua a jeho bílého bratra Old Shatterhanda. V kraji řádí Forresterrova banda vrahů, která vypaluje indiánské vesnice a neváhá zmasakrovat kolonu přistěhovalců, aby tak poštvala bílé proti indiánům. Náčelník Apačů Vinnetou a jeho pokervní bratr Old Shatterhand naopak chtějí uzavřít příměří mezi indiány a bílými. Pokrevní bratři vypracují mírový plán s vojáky a indiány kmene Assiniboi. To však není po vůli Forrestovu gangu, který se pokouší překazit plán všemi prostředky. V době mise se Vinnetou zamiluje do náčelníkovy dcery Ribanny, která která jeho cit vroucně opětuje. Náčelník Apačů však není jediný, kdo půvabnou indiánku miluje. Také mladý poručík Merril je okouzlen její krásou a chce ji za ženu. Jejich svazek má být zpečetěním přátelství mezi vojáky a indiány, a tak je mu Ribanna kmenem přislíbena... (TV Prima)

(více)

Recenze (277)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Z klasické čtveřice filmů o posledním náčelníkovi Apačů je tenhle přece jen nejslabší. Ale jen o chloupek. Hlavní padouch je alkoholik. Vinnetou si prožije románek a navíc je tady skvělý Castlepool. 80% ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Nadšení z "Rudého gentlemana" už nebylo tak ryzí, Vinnetou a jeho milostný život mě nezajímali, chtěla jsem více Drtící ruky:-). To ovšem neznamená, že bych si tento film nechávala v dětství uniknout - byl neoddělitelnou součástí kultu. 70% ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Perfektní....Padouch Fred Forrester a jeho banda, jež dojdou rukou chrabrých indiánů, vojáků a spravedlivých pokrevnách bratří a jejich komických přátel trestu za své zločiny..! K tomu všemu jedna z nejpodmanivějších a nejlepších film.melodií od Mistra Bottchera a máme na světě skvělou "Máyovku". ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Asi nejslabší ze silné čtyřky. Ale pořád je to westernový kult se skvělými herci, přestřelkami a dialogy. 85% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Po smrti svého otce stal se náčelníkem všech Apačů žijících na rozsáhlých lovištích mezi Texasem a novým Mexikem mladý Vinnetou. Dobyvatelé ze všech končin světa pronikali do dalších a dalších území a jejich bezohledný postup hrozil rozpoutat novou válku rudých proti bílým. Vinnetou považoval za své životní poslání zabránit těmto hrůzám, které mohly znamenat zánik všech indiánských kmenů. Chyba: Když jde Vinnetou s Rybannou do jeskyně, tak si můžeme všimnout (ještě předtím, než do ní vstoupí), že má šaty a "holé" nohy. V následujícím záběru uvnitř jeskyně už má nejen šaty, ale také kalhoty či tak něco (zkrátka už nemá holé nohy). ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tiež sa mi páči aj keď odklon od literárnej predlohy je značný, ale čo narobíme. Jediné, čo mi vadí, je obsadzovanie rovnakých hercov do rôznych rolí v rôznych dieloch. Asi filmári šetrili. Za starej doby sa snáď ani iné westerny nevysielali ako Vinnetou takže už som to videl toľkokrát, ale celkom sa na to stále dá pozrieť, je tam dosť dobrých ako dobrodružných tak celkom vtipných scén, v tomto diele sa navyše objavili aj iné herecké tváre ako mladý Terence Hill a zloduch K. Kinski takže aj po päťdesiatich rokoch sa to dá. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Zas a zase zady na tomto místě prohlašuji, že nebýt perfektních a sympatických (!!) záporáků, nikdy bych tuhle sérii neměl rád. Vinnetou a jednoruký boxer Old Shatterhand jsou tak nereální a vysnění, až mám tendenci konvertovat na stranu těch nebohých masakrovaných banditů. Terence Hill si vyzkoušel roli, ve které má za úkol pronášet triviální fráze z etické výchovy děvčat a ne někomu pořádně vrazit...holt mu chybí Bud Spencer...... ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Celá trilogie patří k těm lepším filmům natočených podle románů Karla Maye, knižní předloze se bohužel nemůže vyrovnat. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Kult a zároveň jeden z filmů mého dětství, který neztrácácí kouzlo ani po dvaceti (od svého vzniku dokonce padesáti) letech a desítkách zhlédnutí. Westernový klenot.:-) Velká pětka podle oblíbenosti: "Vinnetou", "Poklad na Stříbrném jezeře", "Vinnetou: Poslední výstřel", "Vinnetou: Rudý gentleman" a "Old Shatterhand". ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Tohle je jeden z těch lepších filmů o Vinnetu. Má to hlavně dobrý příběh, sice se občas najde nuda, ale celkově je to menší zábava. 60% = *** ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Když jsme si jako děti hrávali na indiány, lítali jsme a hulákali to svoje huahuahua! v lese kolem zatopeného lomu. Já (vždycky nemusí být hezká nevinná tvářička výhodou) jsem často musel hrát Ribannu ... A navíc nějakýho pitomce (na štěstí pro něho si už nepamatuju kterýho :-) napadlo nám hru ozvláštňovat uměleckou scénou, jak se Ribanna koupe a pak smyslně vylejzá z jezírka. O letních prázdninách to ještě šlo, ale řeknu vám, že při uhelných prázdninách v zimě jsem si to teda moc neužíval... ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru nejzdařilejší filmová mayovka. Šálek dobrodružné indiánky je po okraj plný děje, zajímavých zvratů plných emocí (Rybanin nečekaný sňatek), pevných charakterů (Olda bránící svého koně) a nefalšované jugoslávské romantiky. Rudý gentleman je pěknou ukázkou toho, že různé národy, lidé s různou barvou pleti, mluvící jinými jazyky, nikdy nezvládnou žít pohromadě na jednom území. Tento známí fakt je sice prezentován dětským, až naivním způsobem, ale je pochopitelný pro všechny. K plusu Rudého gentlemana je třeba připočíst ještě téměř žádný výskyt titulování se "bratře" a vůbec absenci kýčovitých dialogů. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Platí všetko, čo som napísal o prvej časti. Aj napriek tomu, že je asi zo slávnej trilógie najslabší, ja ho mám možno aj najradšej, pretože tu neumierajú krásne ženy a ešte ani Vinnetou. Ešte tu máme Klausa Kinského a Terence Hilla, takže hodnotenie je jasné. Či ale nájdem aj v mojom veku a neskôr ešte odvahu absolvovať tieto filmy znova, skutočne netuším. Už je to predsa len dlhá doba. A keďže sme to všetci videli desať krát, ani to už možno nemá zmysel. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Film patří do tzv. zlaté pětky (Vinnetou 1.-3., Poklad na Stříbrném jezeře a Fregoneseho Old Shatterhand). V tomto dílu jsou asi nejpůsobivější scény v jeskyních a jako herecký představitel tu vyniká padouch Lucca, který svým démonickým zevnějškem předčí i Anthony Steela (představujícího hlavního banditu Forrestera). ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

No když opomenu pár opravdu srandovních okamžiků(A ted nemyslím jenom scéna s medvědem) tak se jedná o celkem jakž takž dobrou Mayovku s perfektní přírodou a celkem dobrým scénářem. Osobně bych řekl že tohle je ten typ kde se vypne mozek a jedete na vlně apačů. Barker je stále borec. A o Kinskim ani nemluvím. Palec nahoru. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Nesmrtelná filmová klasika, Vinnetou před osudovou volbou a já si říkám, jak mohl ve třetím filmu zemřít střelou do srdce, když už tam žádné srdce nebylo, protože si ho právě teď a tady vyrval, aby zabránil válce. Strhující dobrodružství, láska, silné emoce, Old Shatterhand a Vinnetou v nejlepší formě, k tomu mladý Terence Hill, dokonalý Castlepool a důstojný padouch, kterého skvěle doplňuje jeho slizký poskok Kinski. Rozhodně jedna z nejlepších mayovek, která potěší i po letech a mnoha reprízách. ()

Reklama

Reklama