Reklama

Reklama

Vinnetou - Rudý gentleman

  • Západní Německo Winnetou - 2. Teil (více)
TV spot

Pokračování dobrodružného příběhu o přátelství indiánského náčelníka Vinnetoua a jeho bílého bratra Old Shatterhanda. V kraji řádí Forresterrova banda vrahů, která vypaluje indiánské vesnice a neváhá zmasakrovat kolonu přistěhovalců, aby tak poštvala bílé proti indiánům. Náčelník Apačů Vinnetou a jeho pokervní bratr Old Shatterhand naopak chtějí uzavřít příměří mezi indiány a bílými. Pokrevní bratři vypracují mírový plán s vojáky a indiány kmene Assiniboi. To však není po vůli Forrestovu gangu, který se pokouší překazit plán všemi prostředky. V době mise se Vinnetou zamiluje do náčelníkovy dcery Ribanny, která která jeho cit vroucně opětuje. Náčelník Apačů však není jediný, kdo půvabnou indiánku miluje. Také mladý poručík Merril je okouzlen její krásou a chce ji za ženu. Jejich svazek má být zpečetěním přátelství mezi vojáky a indiány, a tak je mu Ribanna kmenem přislíbena... (TV Prima)

(více)

Recenze (277)

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

Kolegyňka Skuby 47 jednoznačně palec nahoru, i když se mi tenhle (druhý) díl nelíbil tolik jako např. první Vinetoua nebo Old Shatterhand a ani nenatropil tolik paseky v mém srdci jako ten třetí. Tento byl vlastně docela veselý oddechový, i když vlastně špatně skončil (zvlášť přečetl-li si člověk knihu). ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

U Pokladu na stříbrném jezeře jsem hodnocením nad tři hvězdy pro jistotu ještě šetřil pro film uzavírající svatou Vinnetuovskou trojici: Rudého gentlemana. A to vyplatilo se. Byl to už můj třetí prázdninový večer s Vinnetuem a tak už jsem si na něj zvykl a vlastně se mi začíná i líbit. Pořád se neplánuju přidat k indiánům ale už se těším až zazní legendární hudba, Vinnetou s Oldem Shetrhandem se budou prohánět na koních a zase na všechny padouchy vyzrajou. Čím dál víc mi to příjde romantické a už s tím začínám pomalu i souznit. Zde navíc byla skutečná romantika mezi Vinnetuem a krásnou Rybannou, které se nakonec Apač vzdal za oběť vytouženého míru mezi bílými a indiány. I tato myšlenka mě v i coby spíše náročného diváka i  rámci naivního oddychového ale poetického dobrodružství zasáhla. A přestože bych ve filmu našel pořád velké limity, jestli mám někdy u Vinnetua jít nad průměrné hodnocení, tak právě tady. ()

buldock 

všechny recenze uživatele

Jednoduše krásně natočená , do překrásného prostředí bývalé Jugoslávie zasazená a nádhernou hudbou podkreslená indiánka o hrdinném ochránci práv náčelníku Vinnetuovi a jeho pokrevním bratru Old Shatterhandovi. Klasika klasik , oblíbená série mého dětství a je jedno o který díl s těch čtyřech stěžejních se jedná. Jen asi ještě jedna poznámka a ta se týká hlavní záporné postavy vůdce banditů Forrestera , který je můj druhý nejoblíbenější záporák celé série. 91% ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Vinnetou položil svou lásku ke krásné Rybaně na oltář míru. Jako završení mírové dohody si ji vzal za manželku, tehdy ještě černovlasý, mladíček Mario Girotti. Později známý pod jménem Terence Hil. Forrester si svou pomalou smrt zasloužil a indiáni si ji vychutnali. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je pro mě další klasika, s tím se prostě nedá nic dělat. I když dnes vidím, jak je to naivní, jak se to možná až zbytečně moc snaží o humor, jenom proto, aby to bavilo a nenudilo vážnými tématy, stejně to prostě zůstává filmem, který se mi pořád líbí a který je krásný právě díky jednotlivým postavám a čestným hrdinům. ()

topi 

všechny recenze uživatele

"Ribanno!!" "Vinnetou!!!" Nezapomenutelné volání v jeskyni, když jde Vinnetou osvobodit Ribannu. A taky nezapomenutelný záporák Klaus Kinski v roli Luca, jenž se vyrovnal dokonce i hlavnímu padouchovi Forresterovi. V roli poručíka Roberta se objeví Terence Hill, který se tehdy ještě jmenoval Mario Girotti. V dětství mě to ani tak nepřišlo, ale tady se masakruje, vraždí oštěpy nebo tomahawky v jednom kuse! Začíná to hned úvodní scénou, kdy medvěd napadne Rybannu a Vinnetou ji zachrání. Klasika mého dětství, na kterou se vždycky rád podívám a nikdy mě nudit nebude. ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

Všechna filmová zpracování románů Karla Maye se sobě podobají jako vejce vejci. Scénář, který se původním dílem německého spisovatele jen volně inspiruje, opět vidí svět černobíle, kde na jedné straně jsou ti dobří a na druhé ti zlí. Zvláštní kouzlo dvojce ale dodala nemožná láska Vinnetoua a Ribanny, která ono naivní vidění světa správně oživila. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Fred Forrester je kultovní cool záporák, Ribana je překrásná, hudba je geniální, prostředí romantické, zápletka nenudí, spousta hlášek a dialogů zlidověla: bavilo mě to jako děcko, baví mě to i jako dospělého. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Nestárnoucí klasika. Tenhle díl jsem jako malý měl nejradši. Asi proto, že zde nikdo důležitý nezemře a nikdo se nerozhádá. "Ribanna mluví tiše, ale Vinnetou ji přesto uslyší. Protože už není cizinec." "I Vinnetou má ústa tichá, ale jeho srdce volá." "A co volá jeho srdce?" "Ribannu." (130.) ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Je příjemné vědět, že existuje místo, byť jenom ve filmu, kde čestní jsou opravdu čestní, padouši jsou poznat na první pohled a chlapi vždy dodrží své slovo ať je to stojí cokoliv. Do takového světa se člověk vždycky rád vrací, když ještě k tomu Terence, Klaus i Lex mají tak modré oči. Ale moje srdce přesto volá - Vinnetou! ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Pro mě prostě nezapomenutelná klasika a nevadí, že indián Vinnetou má modré oči, dcera náčelníka Ribanna má celý film na rtech rtěnku nebo že se točilo v Jugoslávii. :-) ()

major.warren 

všechny recenze uživatele

Vinnetou - Rudý gentleman. Pierre Brice a Karin Dor jsou Vinnetou a Rybanna v nejslavnější indiánské romanci všech dob. Harald Reinl svou třetí Mayovku povýšil na místo násilí na neskutečně nádherný a hluboký příběh, který však také nemá zrovna nejšťastnější konec. Vinnetou bohužel kvůli boji za mír nemá právo ani na lásku. Z herců zmíním skvělého Eddieho Arenta (znovu v roli Lorda Castlepoola) a pak i svého oblíbence - největšího filmového ďábla Klause Kinského. ()

lekr 

všechny recenze uživatele

O trochu horší než předchozí díl ale zase velká porce staré dobré filmové akce šedesátých let......bohužel ta zakrývá jinak ne moc dobře zpracovaný výběr který oproti knížkám vypadá jako výmysl....tři hvězdičky ale zase za dobrou akci, dnes již kultovní herecké výkony Barkera a Brice a skvělou hudbu... ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Oba pokrevní bratři v plné síle, vždy připraveni, nepřemožitelní a nedostižitelní a k tomu láska po indiánsku. Skvělé obsazení, jednoduchý příběh, romatika a zábava. Vinnetou je ve skvělé formě, pořádně zatáhnout břicho, když se na plátně objeví "nahoře bez", mu dá docela zabrat :-) Letos již téměř půlstoletí od natočení, mnohokrát zhlédnuto, přesto stále láká k obrazovce. ()

Reklama

Reklama