Reklama

Reklama

Vinnetou - Rudý gentleman

  • Západní Německo Winnetou - 2. Teil (více)
TV spot

Pokračování dobrodružného příběhu o přátelství indiánského náčelníka Vinnetoua a jeho bílého bratra Old Shatterhanda. V kraji řádí Forresterrova banda vrahů, která vypaluje indiánské vesnice a neváhá zmasakrovat kolonu přistěhovalců, aby tak poštvala bílé proti indiánům. Náčelník Apačů Vinnetou a jeho pokervní bratr Old Shatterhand naopak chtějí uzavřít příměří mezi indiány a bílými. Pokrevní bratři vypracují mírový plán s vojáky a indiány kmene Assiniboi. To však není po vůli Forrestovu gangu, který se pokouší překazit plán všemi prostředky. V době mise se Vinnetou zamiluje do náčelníkovy dcery Ribanny, která která jeho cit vroucně opětuje. Náčelník Apačů však není jediný, kdo půvabnou indiánku miluje. Také mladý poručík Merril je okouzlen její krásou a chce ji za ženu. Jejich svazek má být zpečetěním přátelství mezi vojáky a indiány, a tak je mu Ribanna kmenem přislíbena... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (277)

classic 

všechny recenze uživatele

Dvojka Winnetou, je zákonite lepší - veľkolepejší, výpravnejší, väčší, výraznejší, aspoň z môjho pohľadu, to tak je. Náčelník Apačov sa rýchlosťou svetla zamiluje do krásky, menom Rybanna, lebo ju jednak hneď v úvode filmu, uchránil pred veľkým macom, ktorý sa ju snažil extra napadnúť, do toho sa vrhol odvážny Winnetou, a láska bola na svete, ale bude trvať len kratšieho charakteru, pretože sa línia udalostí, akosi skomplikuje... Chystá sa veľké stretnutie, z rôznych indiánskych kmeňov, aby sa uzatvoril MIER, medzi „bledými tvárami” a pôvodnými obyvateľmi Ameriky, indiánmi. Medzitým u vojakov Konfederácie, kde tomu velí plukovník Merril, pričom vzťahy začínajú byť poriadne naštrbené ( bieli versus indiáni ), jeho syn - poručík Robert Merril, navrhne, aby si vzal za ženu indiánku Rybannu, a tak by sa nastolil mier. Len to by tu nesmel byť hlavný nepriateľ - Bud Forrester, ktorý práve kuje nebezpečné plány, samotný Old Shatterhand, bude mať s ním, čo dočinenia, aby zistil, aký debil sa z neho vykľul. Musím svedomito pochváliť pokračovanie, ktoré ma omnoho viac oslovilo, bavilo, a zaujalo, má ešte lepšie obsadenie, ako predtým, kde ma nezaujíma úhlavný nepriateľ Forrester ( Anthony Steel ), ale najmä pár vedľajších postáv, námatkovo vymenujem TRI - Karin Dor, ako pekná, okatá Rybanna, Mário Girotti, ktorého skôr poznáte pod pseudonymom Terence Hill, a ešte Klaus Kinski, ako David 'Luke' Lucas, kamarát so zlými. Režisér Reinl rapídne pridal na plyne, lebo musím uznať, že práve prostredná časť trilógie, je vyspelejšia, ako samotná prvá časť ! Jednotka sa mi nezdá byť na takej úrovni, ako Dvojka... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Platí všetko, čo som napísal o prvej časti. Aj napriek tomu, že je asi zo slávnej trilógie najslabší, ja ho mám možno aj najradšej, pretože tu neumierajú krásne ženy a ešte ani Vinnetou. Ešte tu máme Klausa Kinského a Terence Hilla, takže hodnotenie je jasné. Či ale nájdem aj v mojom veku a neskôr ešte odvahu absolvovať tieto filmy znova, skutočne netuším. Už je to predsa len dlhá doba. A keďže sme to všetci videli desať krát, ani to už možno nemá zmysel. ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Táto májovka má celkom zamotaný dej, ale so zaujímavými a nakoniec šťastnými riešeniami, možno až na ten koniec. Takisto je vtipné ak v diaľke sa objaví nákladný automobil, ale na druhej strane vtipná scéna s medveďom tak vtipná ani nemusí byť, lebo medveď bol skutočný, ale na to ako sa pohyboval by nikto ani nepovedal, že bol skutočný. Hudba a herci fantistickí, prostredie v bývalej Juhoslávii nádherné, človek by ani nepovedal, že sa to všetko netočilo v USA a najmä treba pochváliť Karla Maya, lebo opäť dobrý film. Už to nie je extra skvelé, dokonca tentokrát tu je veľmi podobná zlá postava tej prvej, charakterovo skoro úplne. Forrester tentokrát ťaží na indiánskom území petrolej a ničí indiánske osady, či dokonca napáda vlastných, ale opäť to končí ako v prvom diely a dobro vyhraje, čo je pekné, ale veľmi sa to podobá na prvý diel. Tak ako v prvom diely stráca svoju lásku Old Shatterhand, tak tu ju stráca iným spôsobom Winnetou. Už mi však tento indiánsky film nepripadá tak skvelý a oproti prvému je podľa mňa slabší. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Co naplat tenhle díl jsem měl vždycky nejradši. Mayovky přitvrdili od začátku tu máme tu nejvíc bezskrupulózní bandu desperátů který se s ničím neserou pálí indiánský vesnice vraždí ženy a děti a jejich šéf aby poslal k čertu Oldu šetrnýho neváhá místo vejplaty nechat upálit zaživa asi 300 svých dělníků. Od začátku až do konce se furt něco děje. Vinnetou má fajt z medvědem a taky nutno dodat, že film objevil vycházející filmový hvězdy Klause Kinského a Terence Hilla. Pro mě prostě best díl. Nevím jestli absolutně nejlepší, ale spolu z Pokladem a Údolím smrti patří určitě do mojí top trojky Mayovek. Pecka film kterej nestárne.100% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je pro mě další klasika, s tím se prostě nedá nic dělat. I když dnes vidím, jak je to naivní, jak se to možná až zbytečně moc snaží o humor, jenom proto, aby to bavilo a nenudilo vážnými tématy, stejně to prostě zůstává filmem, který se mi pořád líbí a který je krásný právě díky jednotlivým postavám a čestným hrdinům. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (35)

  • Před přepadením jeskyně se objevuje záběr na indiány, kteří se spouštějí po lanech u vodopádů. Stejný záběr byl použit ve filmu Poklad na Stříbrném jezeře (1962), a to rovněž před závěrečnou bitvou. (DecentFellow)
  • Během natáčení se jugoslávští kaskadéří poprali s německými techniky. Ti totiž při popíjení v motelu, kde byli ubytovaní, začali zpívat píseň "Lili Marleen". V Jugoslávcích tato píseň i devatenáct let po válce probudila bolestné vzpomínky, což Němcům vysvětlili ručně. (Terva)
  • Mezi 73 snímky promítanými v sezóně 1964/65 v Německu obsadil Vinnetou – Rudý gentleman první místo. (hippyman)

Reklama

Reklama