Reklama

Reklama

Umělec se sebevražednými tendencemi se odebere do pouště, kde najde svého dvojníka, nebezpečného tuláka. (Filmbox)

Recenze (18)

POMO 

všechny recenze uživatele

Priemerný thriller s Oscarom Isaacom, nevhodne obsadeným do role vraha. Garrett Hedlund možno pritiahne diváčky blonďatou hrivou, ale sympatie čoby hlavný hrdina v ohrození nevzbudí. Zápletka "kdo z koho” a chémia medzi nimi by mali film poháňať, ale je to celé bez šťavy a nedomyslené. Zlá práca s postavami. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Monahan kdysi spolupracoval s Ridleym Scottem a toho se měl rozhodně držet, protože jím vyprodukované filmy za mnoho pozornosti nestojí. Tady jasně platí pravidlo, že co se rozehraje v poušti, má se tam také dohrát nebo to v opačném případě bohužel odskáče Wahlberg. Isaac opět nezklamal. Ovšem často nezajímavá režie a hodně rozvláčné tempo snímku mu rozhodně nepomáhají. 45% ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Nadšený z výkonu Oscara Isaaca v mini-sérii Show Me a Hero (imho skvelá politická dráma) som sa pustil do údajného thrilleru Mojave. No a Oscar Isaac je síce skvelý snáď v každom filme, avšak úloha vyšinutého psychoša mu v Mojave trestuhodne nepristane. Problém však nie je iba v ňom, celý ten film je jeden veľký problém. William Monahan jednoducho nie je nijako dobrý režisér, zabil už sľubne pôsobiaci London Boulevard s Farrellom a Mojave snáď ani žiaden potenciál nemá. Film vyzerá akoby sa točilo bez rozpočtu a aj ktorákoľvek telenovela dnes má o niečo lepší vizuál, no hlavne to celé vôbec nefunguje. Prvá polovica sa odohrá v jednej hnusnej púšti, kde len divák čaká čo z toho filmu nakoniec vznikne, v tej druhej sa začína rozohrávať nejaký ten príbeh, ale celé je to tak zlé napísané a nezáživné, že nakoniec z toho nevznikne skutočne nič, vôbec nič. V tom filme totiž nefunguje jeden jediný moment, na thriller to nemá ani kúsok napätia, ako dráma v tom nie je ani kúsok drámy a ten vzťah a budovanie „dusna“ medzi dvomi ústrednými postavami, ktoré malo evidentne byť jadrom filmu a tým čo by ho tiahlo sa nevydarilo zo všetkého najviac. Medzi tými dvomi postavami totiž nie je cítiť absolútne nič a tak už po pár minútach nastupuje neskonalá nuda, z ktorej až do záveru filmu nevytrhne ani jeden moment, lebo nie je aký, tu v podstate ani žiadne „momenty“ nie sú. Nevydarený a nezvládnutý film po všetkých stránkach. CELKOVO: 1* (2/10) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Celkem dobré předpoklady pro to, aby to mohl být zajímavý film, ale jelikož se od thrilleru čeká alespoň trocha toho napětí, film se celkem minul účinkem. Napínavé to není, jen čekáte, co z toho nakonec vyleze. No a ono z toho nevyleze nic moc. Relativně nudná podívaná se zajímavými herci a nevyužitým potenciálem. ()

Qitek 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si zalistoval na Netflixu... že zkusím něco naslepo. Bez toho aniž bych o filmu cokoli věděl. Chtěl jsem nějakou sračku. Ale narazím na tohle. Oscara mám rád, zatím nikdy nezklamal. No co vám (co si) budu. Takhle nudnou sračku, aby člověk pohledal. Nejvtipnější na tom je, jak se to jakože tváří inteligentně (rádoby chytrý dialogy sráný asi z nudy na piku). Něco tak zbytečnýho a neuvěřitelně nudnýho aby člověk pohledal. Hedlund trapně hrající od prvního záběru. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem trochu víc, jak od Monahana, tak od Hedlunda s Isaacem, které mám rád. Ve finále je to lehce podprůměrný thriller, který místy dost uspává, ale má i světlejší pasáže. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Doslova neuvěřitelným způsobem mě iritují filmy, u kterých vůbec nenacházím smysl a důvod pro jejich existenci. Jako se mi to stalo právě u Mojave. Jaký to celé mělo vlastně význam? Co tím tvůrci vůbec zamýšleli? Žánrově by tedy asi mělo jít skutečně o thriller, kde ale hlavním vraždícím nástrojem je lavina bezvýznamných, „duchaplných“ slov, které by zlikvidovali i slona. Zápletka je jedno velké neštěstí, kde se dějí takové věci, že kdyby se tam v průběhu filmu najednou objevil kačer Donald, tak by mě to ani nepřekvapilo a ani bych se tomu nedivil, všechny postavy jsou pak podány neuvěřitelně cool, samozřejmě v tom nejhorším slova smyslu a zároveň to jsou takový filozofové a chytrolíni, že si musí divák připadat jako totální idiot, ikdyž ono idiotství pochází spíš z jiného zdroje. Celý film jinak působí šíleně nudně, krom těch blábolů se tam ani neděje nic moc jiného, ústřední konflikt mezi dvěma ústředními postavami je navíc vyvolán laciným, naivním a v podstatě i vyloženě divným způsobem, o jeho průběhu pak ani nemluvě, no a samotné finále, respektive pointa je, jak se říká, nekompromisní výstřel do prázdna, kdy si tak akorát může každý říct, „a jako co?, to bylo jako všechno?“. Hledat pak nějaké další filmové prvky, jako atmosféra, styl, napětí, emoce, nic z toho nemá smysl, v tomto ohledu je film naprosto prázdným, nepopsaným listem, a tak vlastně jedinou výraznější položkou Mojava je herecké obsazení, kvůli kterému jsem do tohoto snímku vlastně ale vůbec i šel, hlavně tedy samozřejmě kvůli Wahlbergovi, ten se tu ovšem dle očekávání vyskytoval dohromady tak tři minutky, takže alespoň díky za poměrně výraznější part Oscara Isaaca, který byl jediný přesvědčivý a vlastně v podstatě i poměrně zábavný. Celkově jde ale skutečně o naprostou zbytečnost, kterou vážně nelze upřímně nikomu doporučit. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele

"You're not a talker. I like that. You know, you meet people out here and they just...well, they tell you what they want you to think they are, which is bad enough, or what they really think they are, which is worse. Where they think they're from, where they think they're going, or... where they meant to go. I mean, you meet a guy, and he tells you..."I have a child. I have a beautiful home." And he tells you that, right? And maybe he believes it's true, but I think, in what sense does he have a house and child? I mean, these basics. Bank has a house. Wife has a child. You see if she doesn't. Bank has a house, brother. You pay the bank, don't pay your taxes, you see who owns your house. You rent it from the government." ()

elixir 

všechny recenze uživatele

Oscar Isaac: "Smrťák, smrťák a jeho havraní křídlo, tady kolem chodí zmrd s kosou a přesýpacímí hodinami, učiněný gentleman, ale alespoň nemá rakovinu." ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Neviem o com film bol. Vzťah medzi hlavnými hrdinami, ich motivácie, prečo sa chceli vzájomne zabiť a ktorý z nich bol zloduch. Žiadne napätie. ()

Mark1983 

všechny recenze uživatele

I když se tam občas najde scéna, jenž dokáže zaujmout, na scénáristu Skryté identity je tenhle film docela slabota. Bez urážky, ač si myslím, že takový příběh by se dal vymyslet daleko dějověji a působivěji, což to putování pouští film docela kazí. ()

Pamprdol 

všechny recenze uživatele

Film o ničem, zbytečný, slátanina a ani nevim, proč jsem se na něj vydržela dívat do konce. Možná, kdybych požila psychotropní látku, tak bych mluvila jinak :-). Ne, nezachránil to ani hlavní hrdina, který byl fešák, ale tvářil se celý film stejně blbě. ()

Reklama

Reklama