Reklama

Reklama

Návrat doktora Mabuse

  • Západní Německo Im Stahlnetz des Dr. Mabuse (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Úředník Interpolu, který převáží aktovku plnou důkazního materiálu, je vyhozen z vlaku, agentka chicagského gangsterského syndikátu, která chce v Evropě vyjednávat o nové nebezpečné droze, je zavražděna. Tak to začíná a kriminální komisař Lohmann (Gert Fröbe) má plné ruce práce, protože než se zjistí, že za vším vězí obávaný Dr. Mabuse, přibude mu ještě mnoho mrtvých... (Pohrobek)

(více)

Recenze (9)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Druhý díl série mysteriozních kriminálek s ústředním "hrdinou" Dr. Mabusem, které v šedesátých letech obnovily slávu tohoto tajuplného zločince. Celkem solidní porce obvyklých vražedných úkladů, mysteriozních vražd. Ady Berber zaujme jako vraždící monstrum, Gert Fröbe jako celkem důvtipný vyšetřovatel, Daliah Lavi jako hlavní kráska. Třešničkou na dortu je pak Lex Barker jako americký agent, který se dokonce pokouší o trochu dvojznačnější postavu. Moc mu to ale nejde a obligátně správňáckým dojmem působí od začátku do konce. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Lepší než Tisíce očí.... Série s ďábelským doktorem nedosahuje kvalit většiny wallaceovek, ale pořád se na ně dobře dívá. Škoda, že chybí tajemno a samozřejmě Londýn se svojí mlhou, avšak tenhle díl je svižný. Hned v úvodu je vražda plamenometem, a pak už umírají jeden za druhým ti, co by mohli komisaře dovést k pavoukovi. Fešný Barker má zálusk na krásnou Laviovou, ovšem to ji nejprve bude muset vyrvat ze spárů smrti. Spíše pro žánrové fanoušky, mezi něž se počítám. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Dostať sa do ocelovej siete doktora Mabuseho nie je žiaden problém, ak sa nad mestom nesie zvesť, že za všetkým je obávaná mŕtvy zločinec... Prácu nad kriminálkou prevzal skúsený Harald Reinl a na rozdiel od predchádzajúceho Tisíc očí doktora Mabuseho je natočená osvedčených rýchlym tempom. Do vyšetrovania bol opätovne prizvaný Gert Fröbe ( síce s iným menom ako v predchádzajúcom filme ) a táto skutočnosť sa pri záverečných scénach ukázala ako dômyselná. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Moje první setkání s dr. Mabusem, a vůbec ne špatné. Jen tedy, jestli dobře chápu, jestli Mabus všechno přežije, třeba i výbuch, tak asi není moc o co hrát a celková zábavnost bude spočívat v té hře kočky a myši, kde ale výsledek známe asi jako u Fantomase (včetně masek). Potěšil mě Lex Barker, zajímavé je zapracování kostela a církevního prostředí, natočené je to nejen svěže, ale skutečně nejednoznačně, kdy může být kdokoliv čímkoliv, na druhou stranu nijak přeplácaně, tak akorát. A Gert Fröbe jako komisař je naprosto dokonalý. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Našim otcom a matkám, by sa snímok páčil. A to aj v dnešnej dobe. Je to presne podľa šablóny štylizovaná kriminálka, ktorá nepotrebuje ohromujúce akčné, či trikové scény, ale len starý dobrý, napínavý príbeh plný vrážd, vyšetrovania a stíhania zločincov. Stačí to. Ale Fritz Lang mal predsa len v rukách lepšiu taktovku. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Takový starosvětský kriminální škvár, který obsahuje ještě dost rodokapsové romantiky. Proto pro něj mám taky slabost. Pobavil Gert Fröbe v své kreaci bodrého obtloustlého komisaře, kterého doma obskakuje bodrá obtloustlá manželka, což vytváří přímo maloměšťanskou idylu. A takový kondelíkovský typ má lapat dr. Mabuseho, muže tisíce tváří. Ještě že má k ruce Old Shatterhanda, ten nezklame. Daliah "Bílá holubice" Lavi, se zde sice nekoupe nahatá, ale za podívaní stejně stojí. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dlho som vedel, ze Gert Frobe je legendarny Goldfinger, a tu je aj vysetrovatel Lohmann, ktory je na stope Dr. mabuseho. Dialogy su perfektne, tempo na urovni, film nenudi ani na chvilu : 89 % ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Německý bratránek Fantomase: tajemný, maskovaný a nepolapitelný zločinec, využívající vědy a techniky k dosažení svých nekalých záměrů. Nechybí ani neohrožený komisař, elegantní agent a kráska v nesnázích. Vražd je dost a jsou poměrně originální, atmosféra díky černobílému obrazu slušně temná, a ústřední trio sympatické. Místy to bylo dokonce i trochu napínavé. Příjemně mě překvapil Gert Fröbe, který hraje komisaře - a nikoli parodii na komisaře. Lex Barker podává standardní výkon, jakkoli se snaží koketovat s temnou stranou Síly, a Daliah Lavi je prostě fantasticky krásná. ()

Rattlehead 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že si mabuseovská série zachovala vysokou úroveň i bez Fritze Langa. Dokonce si troufám říci, že tento díl je o něco lepší než "Tisíc očí" od Langa a z těch třech dílů, které jsem viděl z šedesátých let, se mi líbil nejvíce. Má celkem hvězdné obsazení a i režiséra Reinla začínám uznávat jako velmi schopného filmového řemeslníka (nejen mayovky, ale také třeba skvělý horor "Hadí jáma a kyvadlo"). ()

Reklama

Reklama