Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Annika Bengtzonová (Malin Crépin), kriminální reportérka švédských novin Kvällspressen, se při udílení prestižních cen Alfréda Nobela stane svědkem pozoruhodné vraždy. Před jejíma očima padnou výstřely na dva lidi, z nichž jedním je kontroverzní laureát v oblasti medicíny Aaron Wiesel (Jackie Jakubowski). Z Anniky se rázem stává klíčový svědek a musí přislíbit policii, že nezveřejní nic z toho, co viděla. Odpovědnost za vraždy brzy přebírá teroristická skupina s vazbami na Blízkém východě. Annika ale nabývá čím dál větší jistoty, že cílem útoku nebyl Wiesel, nýbrž jeho taneční partnerka Caroline von Behring (Anna von Rosen), předsedkyně Nobelova výboru. A tak se pouští do vyšetřování na vlastní pěst, díky němuž se jí postupně daří rozklíčovat fungování a mocenské boje v rámci uzavřeného a nepřístupného Nobelova výboru. Čím více se však přibližuje pravdě, tím větší nebezpečí jí hrozí. (HBO Europe)

(více)

Recenze (17)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nijak překvapivý novinářský thriller, ve kterém se snaží mladá žuirnalistka přijít na kloub dvojnásobné vraždě, jejíž motiv není takový, jaký se zdá. Seveřané tentokráte nedokázali vtisknout filmu svojí tradiční přidanou hodnotu v podobě syrové atmosféry a tak nemá film příliš mnoho co nabídnout. Ale vzhledem k tomu, že případy Anikky Bengtzon sekají Švédové jak Baťa cvičky, nemůže člověk příliš mnoho čekat. 50% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Působilo to na mě strašně lacině, žádný napětí, dialogy měly snad za úkol suplovat sedativa a pokud jde o odhalovačky či finálovou scénu, tak to bych musel dvě hodiny čichat asfalt, abych to tvůrcům sežral. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Umělé, nezáživné, nudné a nic neříkající. Doufal jsem v kvalitní skandinávské drama/thriller/krimi a dostal jsem tak příšernou nudu, až jsem myslel, že kvůli tomu filmu prokopnu obrazovku. Ještě, že to zfilmovali, abych si hodiny nezaplácával četbou údajně ještě nezáživnější knihy. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Kde nič nie je, ani čert neberie. Keď staviate na nenápaditej a umelej predlohe, nezáleží, koľko talentu vo vás, či v tomto prípade v Peterovi Flinthovi drieme. Štylisticky nezaujímavý pásový výrobok podľa švédskej detektívnej receptúry si môže pripísať body k dobru jedine za výber peknej tváričky do hlavnej role a dnes už vysoko cenenú snahu o návrat k žánru novinárskych filmov. Nobels testamente sa však len hádže na plytčine klišé a hlúposti, ktorá obostiera naivný ošúchaný koncept detektívky so silnou ženskou hrdinkou, idúcou proti všetkým a vsádzajúcou vlastný život do hry o pravdu. Nevyťažená vedecká pôda neprináša žiadnu formu ozvláštnenia, len podtrháva nezmyselnosť a banalitu príbehu, čím zároveň poukazuje na zbytočnosť filmu. Na to, aby som venoval pozornosť či už predlohe, alebo ďalšej časti série, nevidím žiaden dôvod. 30% ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Čo ja viem? .. taká obyčajná televízna kriminálka, kde všetko šlapalo bez zádrhelu. Mňa by len zaujímalo, čo celý ten čas vláčila Annika v tej obrovskej kabele. 2,5* ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Po úmorném týdnu jsem potřeboval thriller-oddechovku, ale stejně jsem se nedokázal nějak pořádně soustředit, tak jsem se úplně nechytal a vlastně mě děj ani příliš nezaujal. Nemastné, neslané tři hvězdičky. ()

Terva 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Anikka Bengtzonová (Malin Crépin) reportérka švédských novin Kvällspressen je hostem na večírku udílení prestižních cen Alfréda Nobela. Příjemný a klidný večírek je však poznamenán střelbou a zraněním několika hostů i lidí z ochranky. Anikka je zadržena jako hlavní svědek, protože viděla ženu, která střílela. Policie Anikku vyslýchá a dokonce ji zakáže o případu psát. Reportérka je dočasně přeložena do redakce sportu a zábavy. To ji ale nevadí a na vlastní pěst se dává do hledání ženy, která střílela a hlavně chce zjistit, koho ze dvou zraněných, z nichž jeden zemřel, chtěla neznámá žena vlastně zabít......... CITÁT - Víš, ty jsi posedlá svejma novinama............. Asi nejlepší a nejnapínavější příběh ze všech filmů o Anicce Bengtzonové. ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné. Tohle ve mě dokázalo vzbudit "naději", že jsou asi i horší knižní předlohy než byla ta, dle které vznikl Twilight. Je sice pravda, že jsem po žádný takový předloze nepátrala, nicméně vzhledem k tomu, že je z toho ta nekvalita na papíru cítit i ve filmu, jsem si 100% jista, že něco takového již bohužel spatřilo světlo světa. Neuvěřitelně laciné a nedotažené, aneb když někdo napíše prototyp braku, který se zjevně asi nějakým omylem stal díky dobré marketingové strategii knižním bestsellerem, zákonitě z toho nemůže vzniknout filmový skvost hodný jakékoli pozornosti. Ta jedna hvězda, kterou jsem to dost možná přecenila, ta je za švédštinu, pro kterou mám slabost a pro kterou jsem i dost možná z jakési chabé filmové zkušenosti doufala, že ve Švédsku nedokážou natočit takový skoroodpad. Mýlila jsem se. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nvm, či už Annikyne prípady tak poznám, alebo som už tak vyskillovaný z kriminálok alebo som to proste len prekukol oveľa skôr ako zvyšok, ale od nejakej 20 minúty som presne vedel kto je vrah a hlavne kto je objednávatel a teda v závere som sa už iba dementne usmieval a pokyvkával hlavou, ako som to odhalil. V konečnom dôsledku je to len klasická krimi s falošnými stopami a postupným vyšetrovaním. Obyčajná šablónka, ale veľmi svižne natočená a ako prvý diel série to skvelo otvoril. 3 z 5 ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Nevidel by som tento snímok až tak tragicky ako je to u väčšiny komentárov. Solídny televízny krimi príbeh, ktorý nemá nič navyše, je ochudobnený o veľa ale sám o sebe neuráža. ()

tuctovychlap 

všechny recenze uživatele

no, už je jasné, že nie všetko severské s nálepkou thriller je (minimálne) dobré..nebolela ma síce z tohto filmu hlava, ale ani som si spokojnosťou neškrabkal okolie pupíka..ak by to pochádzalo z americkej produkcie, kvitli by tu "odborné" komenty o odpade..práve pre túto škatuľkovanosť pohľadov mu dávam len jednu hviezdu..(ako vidím, že malina fičí sťa anikó aj v ďalších opusoch..už s vyšším hodnotením...skúsim..?) ()

joywork 

všechny recenze uživatele

Skandinávská krimi - to musí být trhák! Takto k tomuto filmu jistě mnozí přistupují. Ale v tomto případě tomu tak opravdu podle mne není. Nezáživný a hlavně nudný film s průměrnou zápletkou. ()

gael83 

všechny recenze uživatele

Jediná vada, příliš užvaněné ve stylu "Kriminálek vodkaď si" jinak kamera, styl, hudba i tempo kvalitní, od 2/3 zbytečně komplikovaný děj několika odbočkami a závěr kdy došel dech, škoda jinak to bylo velmi slibné. ()

hujerita 

všechny recenze uživatele

Zabitý čas slabou kriminálkou. Atmosféru hľadali a vidno že nenašli. Pri konci keď vedela kto to je a pozerala na to video-dôkaz a na konci videa povedala meno a Anikka urobila HA (veľké a prekvapené HA) ma skoro jeblo a bolo mi jasné, kto si dnes ešte zalieta. Len jedna vec mi nieje jasná, prečo som to kua pozeral. ()

Reklama

Reklama