Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Annika Bengtzonová (Malin Crépin) žije ve Stockholmu a je reportérkou novin Kvällspressen. V tomto příběhu pátrá po skupině pachatelů, kteří používají plyn k uspání obyvatel domů, které pak nerušeně vykrádají. Loupeže se však stávají ve Španělsku, a tak nový šéfredaktor nechce nechat Anniku o těchto případech psát. Vše se otáčí v momentě, kdy Annika zjistí, že je to poprvé, co u takovýchto loupeží umírají lidé, a že jedním z mrtvých je známý švédský sportovec. (Terva)

(více)

Recenze (6)

sitans 

všechny recenze uživatele

Tak jsem dnes viděl zatím poslední díl z šestidílné série ( Nobels testamente, Prime Time, Studio Sex, Den röda vargen, Livstid, En plats i solen) o švédské investigativní novinářce pod jménem Annika Bengtzon, kterou ztvárňuje Malin Crépin, o které mj. není na ČSFD ani zmínka. Byl jsem překvapen, že švédký filmový trh má tak dobré kriminální filmy a v každém díle s překvapivým koncem. Určitě tato minisérie stojí za shlédnutí. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Asi mám už dost vysoké nároky na švédské krimiseriály, takže já po takových perlách jako je Wallander, Vražda nebo Bron/Broen budu přece jen trochu zdrženlivější, ale je to zatím jen jeden díl, který jsem měla možnost vidět z této série, tak je docela možné, že svůj názor ještě změním a příště dostane i Anikka o tu jednu hvězdu navíc. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Místo na slunci - Anikka Bengtzonová (Malin Crépin) žije ve Stockholmu a je reportérkou novin Kvällspressen. V tomto příběhu pátrá po skupině pachatelů, kteří používají plyn k uspání obyvatel domů, které pak nerušeně vykrádají. Loupeže se však stávají ve Španělsku a tak nový šéfredaktor nechce nechat Anikku o těchto případech psát. Vše se otáčí v momentě, kdy Anikka zjistí, že je to poprvé, co u takových to loupeží umírají lidé a že jedním z mrtvých je známí švédský sportovec Sebastian Söderström. Anikka má však dvě děti a i těm se musí věnovat. Je jen na ní zda dá přednost práci nebo rodině. CITÁT - Pět dní není týden........... Anikka míří do Malagy (i) a začíná její novinářská práce. Představitelka Anikky Malin Crépin je pohledná žena. Ve filmu však vystupuje pod příšerným účesem a celkem ošuntělým oblečením, nevýrazná, tichá a nenápadná. Někdy se jí to však nedaří a sem tam se ukáže její hezčí stránka. Ale zpět k příběhu. Ten se sice odehrává mimo Švédské území, ale dá se říci, že je to dobrá a drsná kriminálka ze severu odehrávající se na jihu. CITÁT - Víte co, myslím, že to chce pivo.............. Chronologie příběhů - 1: Prime Time, 2: Studio Sex, 3: Red Wolf, 4: Lifetime, 5: A Place in The Sun. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tento diel sa rozhodne oplatilo vidieť. Opustili sme chladné Švédsko a zamierili do slnkom zaliatej Malagy, Gibraltáru a Maroka. Anikka opúšťa rodinu a cestuje za svojím článkom. Spoznáva sa s miestnym švédskym policajtom, ktorý jej slúži ako informátor. Prišla tam písať o smrti jednej rodiny, ale po nočnej akcii proti pašovateľom drog sa jej pozornosť obráti iným smerom a veci začínajú do seba zapadať .... Skvele napísaný scenár, námet, ktorý ani nepotrebuje komentár. Prevedenie dynamické, pekné lokácie, strih potešil. Tu na rozdiel od predošlých dielov režisér trochu popracoval na vykreslení atmosféry a aj gradácia bola lepšia. Sieť vzťahov sa na okamih zamotala aby sa mohla Anikka ukázať v tom správnom svetle. Doslova nemám čo vytknúť. Ako film by to bola štvorka ale čo sa série týka 5 z 5. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi tak trochu vyzdvižené Švédsko, oproti němu Španělsko je zde zinscenované, poměrně pod úrovni moderního světa. Ovšem Anikka jako vždy unikátní a výborný výkon a skvělý případ, u kterého se téměř nedal tušit správný konec. Parádní podívaná jako vždy. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Prvý diel série, ktorý sa neodohráva vo Švédsku, a taktiež prvý, kde sa nestretneme s postavou švédskeho vyšetrovateľa, ktorý Anikke (Malin Crépin) pomáhal na predošlých prípadoch. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama