Reklama

Reklama

Kali-Yug, déesse de la vengeance

  • Západní Německo Kali Yug: Die Göttin der Rache (více)

Obsahy(1)

Příběh podle novely Roberta Westerbyho (909-1968) se odehrává v 80. letech 19. století v Indii. Hlavní postavou je britský lékař Simon Palmer (Paul Guers), který je nespravedlivě obviněn z vraždy skotského důstojníka. Alibi mu může poskytnout jen Kateřina Talbotová (Senta Bergerová), manželka guvernéra Talbota (Ian Hunter). Dochází k záhadným vraždám a loupežím, které má na svědomí náboženská sekta bohyně Kálí, s níž je v kontaktu indická tanečnice Amrita (Claudine Augerová). Palmer nechce Kateřinu kompromitovat, neboť alibi spočívá v doznání, že v tu dobu byli spolu. Snaží se proto sám odhalit pravé vrahy. Může se při tom spolehnout na svého indického přítele Gopala (I. S. Johar)... Známé filmové hvězdy Lex Barker a Klaus Kinsky tu hrají jen vedlejší role. Film má dvě části: 1. Bohyně pomsty a 2. Povstání v Indii. (Mariin)

(více)

Recenze (7)

Mariin 

všechny recenze uživatele

Nejde o klasický dobrodružný film, ale spíše o drama s kriminální zápletkou. Příběhu chybí odlehčená romantika a silnější idealizace dobra, hrdinství, cti a lásky, tak jak jsme zvyklí z klasických dobrodružných filmů pro mládež. Ovšem vše se odehrává v exotickém indickém prostředí, což má svůj půvab. Některé pasáže jsou (na tu dobu) filmově zvláště povedené jako např. hon na tygry se slonem. Lex Barker zde hraje, bohužel, jen podřadnou roli majora Forda. Charakterem bych tento titul přirovnal k -rovněž poměrně realistickému- filmu „Sulejčin poklad“, tento je však o stupeň lepší. Přesněji tři a půl... ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Žádná velká dobrodružná divočina se nekoná, Lex Barker tentokrát na straně špatných (i když za to zatím nemůže, je to neinformovaný major). První díl končí v okamžiku, kdy nic není jasné, takže nezbývá než se vydat na druhou část. Viděno ve slovenském dabingu neurčitého stáří. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pro mě absolutně neznámý ale nostalgicky příjemný dobrodružný snímek, který je i přes minimální rozpočet a viditelnou TV produkci, překvapivě velkolepý a dobrodružný. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Uprostřed prachu a bídy Indie předminulého století se ometá vyfešákovaný britský doktůrek, který chudým dává a bohaté balí, a ve volném čase si hraje na detektiva. Postavy jsou zoufale ploché i na papundeklovou pohádku, a zápletka působí vybledle jako seprané sárí. Nejprotivnější je ale jiná věc – totiž mrhání hereckými hvězdami. Lex Barker dostal prostor jen pro pár replik a dva výrazy, Claudine Auger se sem tam zavlní a Klause Kinski člověk musí hledat, aby ho našel. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (1)

  • Kalijuga, Kali Yuga, známá též jako Temný věk, je v hinduistickém cyklickém pojetí dějin ten nejnižší ze čtyř věků vývoje světa, který končí degenerací lidí, úpadkem a úplným zničením. Kalijuga trvá 432 000 let, začala v roce 3102 př. n. l. Její konec byl odhadován na 21.–23. prosince 2012. (sator)

Reklama

Reklama