Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý dětský génius Frank (Clooney), naplněný rozčarováním ze světa, ve kterém žije, a Casey (Britt Robertson), chytrá a optimistická dospívající dívka, plná vědecké zvídavosti, se společně vydávají na nebezpečnou misi s cílem odhalit tajemství záhadného místa, ztraceného kdesi v čase a prostoru, známého pouze pod názvem „Země zítřka". To, co na tomto místo budou muset vykonat, navždy změní celý svět – a také je samotné. (Falcon)

(více)

Videa (27)

Trailer 10

Recenze (572)

pepo 

všechny recenze uživatele

Toto mohlo a malo byť úžasné. Papierovo dokonale postavený projekt (teda až na toho jedného zo scenáristov) pri ktorom sa niečo divné muselo stať. Réžia, kamera, herci, hudba. Všetko je ako má byť ale každá zložka ide iba na pol plynu. Akokeby sa všetci báli, že ak predvedú niečo mimoriadne tak to pokazia a rozhodli sa ísť na autopilota. Výsledkom je, že tomu filmu strašne chýba srdce, čo je základ pre podobný druh filmov odkazujúcim k minulým éram (napr. White House Down alebo Super 8).Aj napriek tomu ma to bavilo. Ten zabudnutý 60 ročný námet je z toho (v dobrom) cítiť. V jednotlivostiach je to totiž báječné. Roboti, atomová hrozby, roztomilá naivita, technické blbinky... Milujem tieto sci-fička z 50. rokov a som rád, že som sa ho dočkal v takto vysokorozpočtovom aj keď bohužiaľ matnom balení. Za mňa aj napriek sklamaniu, že to nie je tak úžasné ako som chcel, relatívna spokojnosť a kľudne si to dám podruhýkrát. ()

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Jsem překvapen z toho hodnocení, které tady tomu dáváte.... Za mě jedna z nejlepších hraných Disneyovek, co jsem kdy viděl. Naprosto fantastický scénář, kvalitní režie, efekty na oscara, úžasné herecké obsazení; (Má oblíbená Britt Robertson, George Clooney a Raffey Cassidy v hlavní roli naprosto výborní) a v neposlední řadě hlavně velmi originální a povzbudivý námět a pointa celého filmu - Everything is possible, you just have to believe in it; Vše je možné, jen v to musíš věřit. Mylsím, že v poslední době mnoho diváků přestalo oceňovat myšlenky filmů, které jsou často, v případě správného naservírování i důležitější než celý film. Tento film má kvalitní zpracování i dobrou myšlenku, kterou rozvíjí po celý průběh děje. Za mě jednoznačný plný počet. 100% ()

Reklama

KarelR 

všechny recenze uživatele

No, tak tenhle risk nevyšel. Země zítřka chce být hrozně moc oslnivá, zábavná a inspirativní, ve výsledku ale jde o mohutnou blockbusterovou tragédii. Člověk se celou dobu těší na to, že ho čeká návštěva promyšleného futuristického města, ve kterém se budou dít nevídané věci. Místo toho se ale servíruje děsně utahaná dialogovka (kam ty prachy přišly?!?), která uteče k idiotské podzápletce a z ústřední atrakce neodhalí skoro nic. Lindelof už by vážně potřeboval proplesknout. A výjimečně si zaslouží políček i všichni ostatní, protože ani jinak není kde brát. Všechny postavy jsou nezajímavé až běda. Akce je možná slušně natočená, ale je jí zoufale málo. A v neposlední řadě ani nepochopíte, o čem to celé vlastně bylo, protože po pár zmatených vysvětlovačkách prostě rezignujete. Takže další průšvih z ranku Johna Cartera? Ani ne, John Carter byl totiž velkolepou a docela povedenou dobrodružnou podívanou. Tohle je jen nevýrazná vata, která možná vznikala s těmi nejlepšími úmysly, ale bohužel selhala v jejich překlopení do celovečerního filmu. (5/10) ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Evidentně nepochopený, ale moc krásný návrat k idealizované sci-fi estetice ála Spielberg 70. a 80. let. Možná ne tak důsledný a režijně pevně uchopený, jako třeba Abramsovo Super 8, ale i Bird přináší hezky plynoucí nostalgickou podívanou, která si primárně nezakládá na povrchních atrakcích, ale především na samotném vyprávění, které je chytře vystavěné, oproti moderním blockbusterům (do kterých má daleko) má originální strukturu a je mnohem sebeuvědomělejší, než se může na první pohled zdát. A rozhodně si nemyslím, že by na filmu nebyl vidět jeho velký rozpočet, který je možná využitý jiným způsobem, než na velké akční scény, ale o to účelněji. Kašlat na rozpačité reakce, Tomorrowland je výborné dobrodružství, které je hravé, chytré a hlavně úplně jiné než 90 % současné produkce. Což je třeba ocenit. 80 % ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Podhodnocené.......a to hodně. Poctivá rodinná sci-fi s neokoukaným příběhem, který vzhledem k protlačování dětských protagonistů překvapí seriózně pojatými a scénáristicky šikovně vypointovanými motivy o nebezpečí, které představují samotní lidé pro život na naší modré planetě. Nejde to sice nijak do hloubky a vzhledem k obrazově působivému konceptu nastíněného světa se dá v některých chvílích hovořit o promarněném potenciálu, neboť velkou část stopáže zabírají jen dialogy, ale co je důležité, každý dialog děj někam posouvá a film jako celek působí komplexně, nepřeplácaně a má jasnou vizi, která se nemusí každému zamlouvat, ale mě osobně Brad Bird a jeho vynalézavé a široce přístupné narativní metody imponovaly (pravda s menšími výkyvy) od začátku až do konce. Nečekal jsem mnoho, dostal jsem nejen smršť příjemného herectví ze všech stran, ale hlavně čirou radost z vyprávění, obrovskou touhu zprostředkovat pozitivní příběh o naději tak, aby byla nakažlivá i pro sledujícího.... A já za to děkuji. ;) 75% ()

Galerie (169)

Zajímavosti (12)

  • Natáčení probíhalo ve Valencii ve Španělsku, v Enderby a ve Vancouveru v Kandě a v Titusville v USA. (willy1)
  • Mezi věcmi, které vrací hlavní hrdince na policejní stanici, je i balíček žvýkaček Beemans. Stejný balíček žvýkaček hodí v závěrečné scéně filmu Rocketeer (1991) vynálezce Rocketeerovi při předávání letadla s dovětkem: „Never fly without this.“ (Sir Thomas)
  • Ve scéně v obchodu s komiksy je možné v jednou okamžiku jasně vidět figurku Pana Úžasňáka z animovaného filmu Úžasňákovi (2005), který, stejně jako tento film, natočil režisér Brad Bird. (Dracconnis)

Související novinky

Co chystá režisér Úžasňákových?

Co chystá režisér Úžasňákových?

22.06.2018

Režisér Brad Bird se proslavil zejména svými animovanými filmy Železný obr nebo Úžasňákovi, má na kontě ale třeba i čtvrtou Mission: Impossible – Ghost Protocol či dnes již zapomenutý Tomorrowland.… (více)

Clooney natočí scénář od Coenů

Clooney natočí scénář od Coenů

26.10.2015

Spolupráce bratrů Coenových a George Clooneyho zatím čítá Bratříčku, kde jsi?, Nesnesitelnou krutost a Po přečtení spalte. Už brzy uvidíme jejich čtvrtý společný film, retro komedii Ave, Caesar!, tím… (více)

Třetí Tron má červenou

Třetí Tron má červenou

31.05.2015

Když se v roce 2010 objevil sequel kultovní sci-fi Tron, mělo jít o první z několika filmů. Tron: Legacy ale investovaných 170 milionů dolarů překlopilo v "pouhých" 400, takže u Disneyho dlouho… (více)

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

02.02.2015

Super Bowl je každoročním svátkem nejen pro fanoušky amerického fotbalu, ale také filmu. Studia totiž utrácejí miliony dolarů za to, aby mohla mezi reklamy procpat své půlminutové TV spoty, obvykle… (více)

Reklama

Reklama