Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na cestě z křížové výpravy Robinova loď ztroskotá, ze zachránců, kteří námořníkům vyrazí na pomoc se však vyklubou piráti. Dovezou Robina ke břehům Anglie, ale chtějí po jeho otci vysoké výkupné. Nicméně jejich plány jsou zmařeny poté co i jejich lod v bouři ztroskotá. Naštěstí se tak stane blízko pobřeží Anglie a Robin se dostane na břeh. Jakmile se dorazí domů zjistí, že jeho otec byl zabit tyranem Brooksem, který chce získat Robinův majetek. Robin se setká s Karin, jeho láskou z dětství, která se mu rozhodne pomoci. K boji proti uzurpátorovi se přidají i zbylí piráti. (topr harley)

(více)

Recenze (9)

majo25 

všechny recenze uživatele

Nenáročný, ale svižný dobrodružňák, v ktorom Robin Hood po boku pirátov - svojich predchádzajúcich väzniteľov, dobýja hrad i svoje panstvo späť. Záporáci sú slabší, zato vtedy 40-ročný Barker, hoc sa až tak na rolu nehodí, je správnym ťahúňom a aj spolu s jednookým pirátom trúsia jednu hlášku za druhou. Škoda, že hl. hrdina sa s lukom ocitne iba výnimočne a väčšinou si do rúk berie meč. A nemusím snáď ani pripomínať, v talianskych dobrodružnákoch je to snáď klasika, že súboje sú žalostne slabé. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Veľmi zvláštna verzia Robina Hooda. Miesto Malého Johna je tu Jednooký, miesto Lady Marian tu Robin obletuje Kareen (aj keď je kočka), miesto šerifa z Nottinghamu je tu nejaký Brooks, miesto zbojníkov sú tu piráti a miesto Sherwoodskeho lesa tu máme útesy. Odhliadnúc od toho všetkého, je to veľmi chabý príbeh, slabučké súboje a priblblé dialógy. Ak by to bolo myslené ako paródia, tak by som šiel o jednu hviezdu vyššie. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Ať se jde ten ňouma Kevin Costner zahrabat, nejlepším Robinem Hoodem vždy byl a navždy zůstane "mladický" Lex Barker, který se tu dovede stejně dobře vážně mračit i, a to většinou, neodolatelně usmívat. Tento Robin Hood je bezesporu tím nejromantičtějším možným, především kvůli bandě pirátů s páskami přes oči a háky namísto dlaní. Avšak i plný vůz jakýchsi černošek, které se s piráty, potažmo Robinem neustále pohybují, působí vcelku atmosfericky. Korunu pak všemu dodávají dvě hlavní ženské aktérky, jak ta zlá blondýnka se svým dnes už tak obligátním posledním gestem (viz Bela Olda Shatterhanda v prvním Vinnnetouovi), tak i přitažlivá Robinova "favoritka", které to pochopitelně nejvíce sluší s oprátkou na krku. Lahůdkou pro nás, moderní diváky, navždy zůstane nejprve "bičovací" a pak dokonce bahenní zápas těchto dvou Barkergirls. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Lex Barker opět v roli tuplovaného klaďase, tentokrát v hnědozeleném kostýmu Krále zbojníků. Jak už zde podotkl Pohrobek, Costnera strčí hravě do kapsy. Nejenže by mohl směle kandidovat na post nejzachovalejšího čtyřicátníka všech dob, navíc má místo jednoho mluvícího černocha (Morgan Freeman promine) celý sbor zpívajících černošek, a ne jednu oddanou Mariannu, ale hned dvě krasavice, které se o něj doslova perou. Mimoto se to ve filmu hemží piráty, vojáky a jinými zlouny, no prostě Cirkus Sherwood jak má být. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama