Reklama

Reklama

Pohled zevnitř: 2. světová válka

(seriál)
  • Česko Ve víru války (více)

Obsahy(1)

Představíme počáteční roky 2. světové války od Hitlerova projevu k nacistické straně v Norimberku v září 1933 až po červen 1942 a bitvu o Midway. (oficiální text distributora)

Recenze (9)

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Celý tento seriál je poskladaný z úryvkov filmov z aktuálneho prostredia, upravené krátke sekvencie a do toho sú vložené spomienky veteránov. A pohľady z vnútra si myslím, že už dnes ani nie sú pre nikoho zaujímavé. Prvý diel nám predstavuje nástup Hitlera, ale aj porážky Spojených štátov, končí kľúčovou bitkou z roku 1942 o Midway z pohľadu vojakov USA. V ďalšom diely nasledovalo pomaličky zaberanie ostrovov smerom ku Japonsku až sme sa ostali ku Okinawe. Tretí diel je zameraný na Európu kde sa dej preniesol ku dňu D a postup spojencov smerom na Berlín. Kvalitnejším dokumentom je jeho remake Pohled zevnitř: 2. světová válka : Lidová válka z roku 2018. ()

Jenda 

všechny recenze uživatele

Uff, to je fofr. 2. světová hodně hodně zběžně. Mimochodem, kdo koloroval německou insignii na Heinkelech na červeno tak, že vypadá, jako červený kříž? :O ()

Mallinali 

všechny recenze uživatele

Stotisící dokument o druhé světové, další z vlny těch barevných, ve kterém ale není nic nového a ani nic dobrého z toho starého. Vhodné jen jako opravdu povrchní učebnice dějepisu. Přístup je čistě anglosaský, založený na příbězích jednotlivců s klasickými průpovídkami přeživších vojáků. A přestože je celá válka braná opravdu jen letem světěm a východní fronta, nemluvě o těch ostatních, téměř neexistuje, chvilka se kupodivu najde i na emancipaci černochů, kritiku spojenecké válečné propagandy, protiválečné hlášky...inu, pokrok nezastavíš...ale grafiku s mapama to má pěknou. ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Na základní škole nám v dějepisu pouštěly několikadílný dokument o 2.světové válce, byl vcelku podrobný. Tohle má tři díly, a je to letem světem o 2.světové válce jako celku plus něco před a myslím, že by to dětem na ZŠ mohli pouštět, ať mají základní povědomí o největší válce v dějinách, bo vím, že dotace hodin dějepisu není mnoho (my jsme nestíhaly). Já to bral jako opakovaní těch nejdůležitějších událostí. Druhý díl se dost zaměřuje na válku v Pacifiku, což vzhledem k tomu, že se jedná o americký cyklus nepřekvapuje. Prostor váleční veteráni dostali, tak jak to známe z jiných dokumentů podobného ražení. Třetí díl úplně pomíjí východní frontu a ukazuje Američany v Tichomoří a v Evropě a ukazuje konec války v obou zmíněných oblastech. Takže ještě by to chtělo doplnit něčím o východní frontě a hurá do škol. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Pěkné kolorované záběry, z nichž jsem některé vůbec neznal, jinak jde o průměrný počin, který v kostce shrhne druhou světovou ve třech dílech. 3* ()

dakarin 

všechny recenze uživatele

Velmi dynamický pohled na WWII během celého dokumentu. Výborný nápad s využitím grafiky při přesunu mezi jednotlivými místy bojů. Snímek se snaží projít všechny hlavní milníky tohoto světového konfliktu, ale důraz je jednoznačně zaměřen na své, tedy americké voje - tedy vše z amerického pohledu. To zde není míněno jako záporná kritika, ale pouze jako obecný fakt. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Dokument uvedla ČT2, je to takový podprůměr a navíc v barvě. Akorát distributor kecá, poslední díl je o roku 1944 na pobřeží Francie i o Asii a bojích Američanů s Japonci. Seriál je z roku 2008. ()

Ruda.neck 

všechny recenze uživatele

Druhá světová válka z amerického pohledu, tj. Pearl Harbor, Midway, Guadalcanal, Filipíny, Iwodžima, Okinawa, atomovka, konec. K tomu pár záběrů z Evropy, aby se neřeklo, samozřejmě především ze západní fronty. Nic nového pod Sluncem, navíc velmi stručné a povrchní. Na druhou stranu pár pěkných záběrů, dobré mapy apod. Celkově tedy slušný průměr. ()

Reklama

Reklama