Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dějištěm tohoto drsného, napínavého a inteligentně vymyšleného kriminálního thrilleru jsou hlavní třídy a ulice současné Varšavy. Zaměřuje se na sedm příslušníků dopravního policejního sboru, jejichž životy se změní poté, co jeden z nich zemře za záhadných okolností. (MFF Karlovy Vary)

Videa (1)

Trailer

Recenze (59)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JSOU STÁTY, KDE BY VÁM ZA POKUS O ÚPLATEK DALI ŽELÍZKA.“ … ,,ALE NAŠTĚSTÍ ŽIJEME V POLSKU, A U NÁS VYSTUPUJE LIDSKÝ FAKTOR. MÁM PŘED SEBOU ČLOVĚKA A NE STROJ. JE TO TAK, PANE ŠTÁBNÍ SERŽANTE? NO A PROTO NAVRHUJI …“ /// Angažovanej polskej příspěvek k tématu o současný policii, jejichž největším problémem jsou oni sami. Dále se zúčastní šlapky, vožralci s imunitou, kolegyně, který potřebujou komín vyčistit, chlast (chlast a chlast), a v neposlední řadě korupce. Toť takovej 40ti minutovej úvod. Pak – vražda (smrt, zabití), kupa prachů v kufru (auta) a Ryszard až po hubu (vod krve) v problému. Jinak natočená kriminálka. Sázka na prohnilost (tolik úplatnejch kurev jsem naposledy viděl v Chorvatsku. Ovšem ani ti Rusáci …), drsný dialogy, zajímavá filmařina i herci – všechno připomíná realitu, který by se jeden bál… Hodně mě to baví. Nejvíc asi ty kurevsky drsný černý okamžiky (ty vole, já se smál!). No a jak může takovej příběh, vodehrávající se ve světě sráčů, co maj v jednom kuse čuráka v nějaký držce a matematicky se ustálili na milionovejch cifrách skončit? Hustě! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zajímám se ,,Corruption Perception Index“. 2.) Chystám se dělat na dopravním. (doporučuju Polsko!) 3.) Thx za titule ,,risi1234“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ ** ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak tady máme zase trochu té špíny, bahýnka, korupce, spoustu fuckování, vše bez jakýchkoliv příkras a dost drsně předložené, tentokrát v polském hávu z prostředí dopravní policie. Poslední dobou rostou filmy s touto tématikou jak houby po dešti, takže kdybych neměla ten pocit již několikrát viděného, tak těm Polákům jednu hvězdu přihodím, obzvlášť za tu druhou polovinu, která se mně zdála přece jen trochu víc ucelenější a zaměřená na postavu Riszarda, kterého si bezvadně střihnul Bartek Topa. Jediný chtěl přijít na kloub celé téhle neblahé aféře, ale jak už to tak bývá v jakýchkoliv nezákonných oblastech a situacích, kde je angažováno víc složek, tak není až tak moc překvapivé, kam se bude celá tahle aféra odebírat. Jo jo, souhlas, taky mně trochu připomínal Jožo Ráže :-) ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Dokud si film drží vyprávěcí linii v rámci subkomunity dopravních policistů je hodně silný a prakticky bezchbyný. Bohužel někdy v půlce uhne na kriminální žánr a ten už mě příliš nebavil. V téhle části mě totiž teorie pravděpodobnosti mávala leda tak z jinýho filmu. Záverečný finále už zase zapne motory. Pokud umíte počítat do nekonečna, možná spočítate i to, kolikrát se ve filmu řekne slovo "kurva". ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Trefný pohľad do skorumpovanej spoločnosti, kde policajné oddelenie by malo byť vzorom. Pod lampou je však tradične najväčšia tma a nejeden strážca zákona, ktorý by mal byť symbolom česti a morálky, podľahne pokušeniu strčiť si do vrecka pár papierov navyše, či inak uspokojiť a využiť svoje postavenie v spoločnosti. Krutý a bohužiaľ často aj pravdivý pohľad súčasnej spoločnosti, ktorý sa dotýka nielen našich severných susedov. Korupcia, vraždy, smilstvo, drogy, všetko v prvej lige a nie každý na to bude mať žalúdok. Do popredia sa dostáva niekoľko vytipovaných charakterov, ktoré svojim bezcharakterným správaním v určitých momentoch pôsobia priam groteskne. Jedinou akou-takou výnimkou je dôstojník Król, ktorý je za nejasných okolností krivo obvinený a ocitá sa v stredobode mocenskej hry vyšších vrstiev spoločenskej elity. Počas úteku a snahy o obhajobu sa stretáva s rakovinou spoločnosti a je pohodený napospas osudu. Naozaj poctivá režisérsko-scenáristická práca, ktorá miestami zaváha najmä v rozprávaní príbehu, ale atmosféru to má, možno by to chcelo viac irónie a čierneho humoru. Ale ak máte plné zuby hollywoodskej rutiny z tohto prostredia, tak táto poľská štúdia vás určite nesklame. 75%. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ryszard Król je jedným z Varšavských dopravákov. So svojimi kolegami si napriek tomu, že je ženatý, rovnako ako väčšina z ostatných, užíva života naplno. Alkohol, lacné ženy, ale aj branie úplatkov pri prejednávaní priestupkov v doprave sú fakty, ktoré všetkých neodmysliteľne spájajú. Zlom nastáva, po jednom z mnoha "flámov". Na brehu rieky je nájdené mŕtve telo kolegu Lisowského. Nakoľko Królovi zahýbala manželka práve so zavraždeným, podozrenie padá na neho. Dokáže v tomto kolobehu špinavostí dokázať svoju nevinu? Spočiatku veľmi odľahčená komédia sa razom mení na slušný krimi thriller. Film mi bol odporučený mojim "ČSFD kamarátom" psy.chom. Nečítal som obsah a tak ma zápletka príbehu milo prekvapila. Ozaj som to po úvodnej polhodinke nečakal. Spočiatku sranda, následne dramaticky zmenený osud človek, bojujúceho za očistenie svojho mena. Film je veľmi dobrý. Až na maličkosti, pôsobí dostatočne realisticky. Záver napriek tomu že bol mierne očakávaný, šokoval. Režisér mal odvahu natočiť takýto film. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (1)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho celé natáčanie prebiehalo v poľskej metropole Varšava a jej blízkom okolí. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama