Reklama

Reklama

První let

Krátkometrážní / Animovaný
USA, 2006, 8 min

Mile natočený kraťas z dílny Dreamworks, který vypráví dojemný příběh o setkání vystresovaného pracovníka a zvídavého ptáčete. Není nadto někdy odhodit všechny své problémy a jednoduše roztáhnout křídla a vzlétnout. (Česká televize)

Recenze (11)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Dojemný a roztomilý kraťas, který je velmi dobře zpracovaný. Neřadil bych ho mezi ty nejpovedenější, nicméně svůj účel určitě splní velmi dobře. Každopádně tento "ptačí" kraťas jen tak něco nepřekoná. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že studio DreamWorks se chtělo studiu Pixar přiblížit nejen po vizuální stránce a její dokonalosti, ale také po stránce příběhu. To se podařilo tak nějak jen na půl. Je to hezké, nostalgické a ze začátku se zdá, že to bude mít správný depresivní náboj, skoro až v duchu snímku "Mary a Max", ale nakonec je to jen hezký, dojemný příběh, který má několik zajímavých nápadů, ale až neskutečně patetické scény. V porovnání s výše uvedenými ovšem paráda! ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Jemná dráma o uponáhľanom úradníkovi a malom vtáčikovi, ktorý pre tento krát nahradí psíka v úlohe najlepšieho priateľa človeka. Pestovanie vzťahu medzi oboma aktérmi naberá obrátky lekciou "školou letu". Veľmi pekná, milá rozprávka so šťastným koncom, vhodná pre všetky deti. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Vzlétnou by chtěli lidé odpradávna. Sám jsem si v dětství večer před spaním představoval se zavřenými oči, jak letím nad městem. Jsem si jistý, že let nad oceánem nebo Novým Zélandem a podobnými krajinami by některým určitě pomohl vyčistit hlavu. Tento krátký film je ale okořeněný ještě o dojemnou část popření našeho běžného sobectví a ohlédnutí se za sebe. Kdo se při cestě tramvají podívá, jaké květiny na jaře v parku vyrostly? Kdo si všimne nového hnízda pod střechou? Není tomu tak dávno, co jsem četl při čekání na dceru v přízemí paneláku psanou diskuzi na nástěnce, kde se nájemníci bavili o tom, jak se zbavit "otravných ptáků, kteří si vyrobili hnízdo u mě na balkóně". Jeden soused připsal na lístek, že by žena, pokud se štítí ptáků dotýkat, měla vzít prostě smeták a smést jim to z toho 11. patra. "A nebojte, když to uděláte, oni hnízdo ani mladé nenajdou a tak se už nevrátí". Tak to jsme my lidé... ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama