Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muzafar a Feruz jsou dva pasáci ovcí z Taboulistanu...malé zemičky ve střední Asii, o které nikdy nikdo neslyšel. Aby se o ní konečně svět dozvěděl, rozhodne se ji syn prezidenta kapičku zpropagovat a povolá tyto dva dobráky na jejich životní misi: zničit Eiffelovku! Aby dosáhli svého, musí se prodrat tím nejnepřátelštějším územím, jaké si vůbec dokážete představit: Francií! Zemí plnou nenávisti, korsických nacionalistů, až moc horlivých policistů, podvodných taxikářů, nepříjemných číšníků a otrávených zaměstnanců. Naštěstí se seznámí s Marianne, mladou pěknou reportérkou, která si je má za ubohé nelegální přistěhovalce a snaží se jim ukázat druhou stránku Francie...pohostinnou, krásnou zemi plnou milých lidí, kde je tak jednoduché žít. Vive la France! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (83)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $9,836,000▐ praštenosť ktorá chce konkurovať Boratovi ale ten je len jeden /45%/ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Docela vtipná parodie na terorismus alá Borat. Nápad je neotřelý a jisté hlášky rozhodně stojí za to. Hlavní dvojice se povedla a atraktivní slečna v jejich doprovodu byla velmi šmrncovní. Fajn zábava. 65% ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Začátek vypadal celkem slibně, byl tam drsný a praštěný humor, ale postupem času humoru ubývalo a přibývalo zěměpisného cestování po Francii - takže jako propagace pro cestovku dobrý, ale to je tak všechno. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jsme nerozlučný, ne? Jako pasák a stádo, jako ženská a knír, jako děcko a granát, jako láska a ovce." Dva idioti ze země, kterou neumí najít ani Google, vyrazili poslat k zemi věž Eiffela a já se děsil příchodu největší debility v dějinách žabožroutství. Naštěstí se tak nestalo, protože povedené vtípky o kousek přetlačily ty trapné, Isabelle Funaro si tu svobodomyslnou francouzku střihla naprosto skvěle a také jsem obdržel jeden skvělý návod na spáchání sebevraždy - navléci si dres Paris St. Germain uprostřed Marseille. Takže za mne celkem spokojenost a na závěr si zopakujme deset nejpoužívanějších froncijských slov: 1) Dobrý den. 2) Jak je? 3) Kretén. 4) Vocas. 5) Debil. 6) Kurva. 7) Prdel. 8) Putin. 9) Hovno. 10) Na shledanou. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Křoup. Křoup. Křoup. Glo glo glo.... glo glo glo. Éhrrrrrééééééé. Chň Chň. Heh, Eh. Mňo. Dloub, dloub. Žmouly žmoulity žmouly - cvrnk. Mňmňmňmň. ,,Fuňáro, jó? Hmmmm". Šusty šusty šust. Škráb škráb. Fň. Fňňňň. Chrp. Chprrrrrráááááp - ááááá! ,,Zasraná apnoe, dopíčé!" Hééh. Eh. Chrm. Hrrrrrrm chrm. Flus. Chň. Chňňňň. Chmňňňň.... chrrrrrr (etc.). Jo, a ten ,,film"? Zjevně zhovadilá nuda, že? ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Běžte s výstižným hurá raději víte kam! .. na Borata nebo Diktárora, protože tihle taboulistánští teraristi (chyba v A není na mojem přijímači) od něj více než opisují .. a bohužel dost mizerně. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Já jsem bavil. Dabing je na docela dobré úrovni, i když předpokladam, že některé slovní obraty jsou do češtiny nepřeložitelné. Humor jemnější než u Borata, ale podobné kategorie. Celkově hezká reklama na Francii, která vlastně neexistuje!;-) Protože Korsika je Korsika, Marseille je Marseille, Jihozápad je Jihozápad a Paříž je Paříž. isabelle Funaro je pěkná Francouzka. Hned by se cizinci pro ni stali teraristi, teroristi, turisti. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu je naprosto skvělá, strašně jsem se smál. Takovej Borat omrdanej islámem a poplivanej terorismem. Ve druhé půlce už filmu dochází dech a možná začíná i ubíjet, ale co na tom, vysmál jsem se...a ne málo. 69% ()

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Jak tenhle tupě primitivní film mohl vzniknout ve Francii? Hle, Clavier má konkurenci, není jediný primitiv, který páchá filmy. Sledování téhle ubohosti jsem ukončila, když začala být i ordinérní. Scéna se psy a zdí má být zábavná, nebo z ní mají jen diváci zvracet? Nepatrnou chvilku jsem uvažovala o jedné hvězdičce za hudbu, ale když někdo dá v plen svoji práci pro něco takového, nezaslouží si být nazýván skladatelem. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Bláznivá komedie s dosti velkým černým humorem. Nedosahuje to takových "kvalit" jako Borat či Diktátor, ale občas mě některé hlášky dvou hlavních aktérů pobavili. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ako tu už bolo mnohokrát spomínané, je to francúzsky Borat, alebo skôr PoloBorat. Ak sa chceli tvorcovia pustiť týmto smerom, aspoň vzhľad predstaviteľov mohli zmeniť, nech to nevyzerá ako totálna kopírka. V každom prípade ale napriek prvotnej skepse musím uznať, že mnoho vtipov vyšlo naozaj na jednotku, niektoré situácie ale nie sú celkom podarené, čiže dokop to dáva taký stred. ()

hrona odpad!

všechny recenze uživatele

Nejhorší u žánru komedie je představa se vůbec nezasmát, a to je přesně tento případ. Naprosto nesmyslné situace, kopírující Borata, který je v tomto žánru zkrátka jedinečný. Většinou filmy dokoukávám do konce a pak hodnotím. U tohoto to prostě nešlo. Hodina utrpení byla na mě až příliš. Nikdy jsem si nedokázal představit francouzskému filmu dát Odpad!, ale vše je jednou poprvé. Hrůza děs a běs ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Na tuhle francouzskou komedii jsem se těšil, protože v ní hraje Michaël Youn, který se mi v posledních filmech hodně líbil. No ale bohužel, byla to slabá komedie, člověk se při ní zasmál jenom párkrát, většinu času to vůbec vtipné nebylo a dost mi vadil ten přízvuk. Ale i přesto jsem na to v pohodě dokoukal až dokonce, bylo to celkem zajímavé, i když málo vtipné. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Dva bláznivý teroristi co mají katastrofické knírky, zábava a sem tam nějaký vtip se najde, není to úplně zlé ale může být přece i vždycky líp na Francouze dost dobrý. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

První polovina mě bavila. Dva ňoumové z ministátu kdesi mezi Afghánistánem, Kyrgizstánem a Ázerbajdžánem letí do Francie, aby zlikvidovali Eiffelovku, ale díky stávce dispečerů přistanou na Korsice a začíná jejich strastiplné tažení na Paříž. Hromada typicky francouzských střelených gagů, spousta hlášek a nakonec i dvojice boratovských herců měla něco do sebe. Navíc jsem zjistil, že Francie vlastně neexistuje. :D Druhá polovina už se nese v rovině povinného prozření, že ten západní svět není vlastně tak strašný a tudíž ubývá i situačních scének a film místy nudí. Nicméně pozitivní dojmy převládají. 60% ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Francouzská verze Borata o dvou kamarádech, kteří dostanou za úkol zničit Eiffelovu věž, symbol samotné Francie. Jenže kde je vlastně ta veliká Froncie, o které tolik slyšeli, a co ti divní Froncozi, kteří nebijí své ženy a dokonce s nimi diskutují! Humor je to vlastně srozumitelný, bohužel dost jednoduchý (facky, nadávky...), což za mě film snižuje na úroveň prostých amerických komedií. Přece jen o klasického francouzského humoru jsem čekala něco víc. Na druhou stranu, Vive la France se nebere příliš vážně, takže ve výsledku je to takový slabší průměr. ()

Reklama

Reklama