Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Rae Earl (Sharon Rooney) rozhodně není dívka, kterou byste mohli jen tak přehlédnout, ať už kvůli jejímu naštvanému výrazu nebo nadváze. Jinak ale prožívá všechny trable běžného teenagera, tedy skoro. Vrací se domů z pobytu v léčebně, kam se dostala po svém pokusu o sebevraždu. Žádný návrat ale není snadný, zvlášť když se vracíte ke střelené matce, která si za dobu vaší nepřítomnosti do domu nejen nastěhovala svého přítele, který je v zemi nelegálně, ale taky všem řekla, že jste místo v léčebně byli na prázdninách ve Francii. Opustit tak bezpečné místo, kde si Rae za dobu čtyř měsíců našla přátele, kteří ji přijímají bez výhrad, vrátit se a snažit se zapadnout zpátky do světa, kde ji v podstatě nikdo nezná, je tak nesnadnou cestou. Před Rae ale stojí nejtěžší úkol. Aby ji mohlo přijmout její okolí, což je nejen kamarádka z dětství Chloe a její parta, musí se nejdřív naučit mít ráda sama sebe. (Tr3D0ubl3)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (36)

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Pokud milujete devadesátky, hudbu, britskou angličtinu a máte rádi když se smíchá souhrn tragických událostí s humorem, tak je tenhle seriál přesně pro vás. Rachel Earl, přezdívaná Rae, se snaží vrátit zpět do normálního života a přitom dělá chyby, je nejistá, v některých chvílích i trochu bláznivá živá duše. Divák si tak uvědomí, že tato dívka je mnohem víc, než jen její nemoc, ta je totiž jen jednou částí jejího života. Rae se tak neustále zmítá mezi bezpečím uvnitř psychiatrické léčebny a krutým světem venku. Na tento seriál jsem narazila poprvé v roce 2014, uplně náhodou a dostala jsem víc, než jsem očekávala. Je to milé, originální a místama i hloupoučké, ale tak s tím se musí počítat vždycky. Nechybí zde ani černý humor a ani sarkasmus. Líbí se mi, že tento seriál dokáže být vtipný, aniž by se nějak snažil zesměšnit ne moc atraktivní a obézní Rae, nebo dokonce její psychickou nemoc. To samé naopak, dokáže to být smutné, ale zase ne tak, že byste Rae kvůli její nemoci litovali. Má to velice originální a neotřelý nádech, takže se rozhodně nebudete nudit. Nikde se nikdo nesnaží tlačit na pilu, a průběh děje je vždycky odlehčen humorem, sarkasmem nebo sexuálníma narážkama. Vyprávěním ve formě deníkových zápisů tak divák získává náhled na myšlenky Rae, její tajné sexuální fantazie a nejistotu v nově nalezeném přátelství. Seriál tak otevírá i závažnější témata jako jsou psychická porucha, poruchy příjmu potravy, homosexualita, těhotenství atd, která jsou uchopena velmi reálně. Navíc 90. léta tomu dodávají super atmosféru, ať už oblečením nebo soundtrackem. Tento seriál si mě získal svojí upřímností a otevřeností. "When life is shit, turn to music. When life is scrape it off the walls shit, turn to Steven Patrick Morrissey." ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Když chcete, aby se dívala půlka Ameriky, obsadíte do hlavní role obézní děvče. Symboly popcornové krásy byly natolik mocné, že se to povedlo až v roce 2013, ale lepší pozdě, než nikdy. Seriál má řadu vtipných momentů a rozhodně patří k nadprůměrným, přesto se k němu nevracím nijak zvlášť rád a mohu jen doufat, že nejsem tlustofóbní nebo tak něco. 70% ()

Reklama

andalin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada mě pohltila snad ještě víc než ta první. Na jednu stranu se v mnoha případech dokážu s Rae ztotožnit a na druhou nechápu, jak může některé věci vůbec vypustit z pusy. Jak už jsem někde následovné přirovnání četla, tenhle seriál se hodně podobá deníku Bridget Jonesové, což jsou filmy/knihy, které jsem si zamilovala. K tomu trochu teenagerovské romance, humoru, který vás neunaví a nikdy nestárnoucího prostředí devadesátek! Rozhodně se těším na pokračování, už aby to bylo. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Milý miniseriál, který mě přijemně překvapil. Sice má své slabší momenty, ale většinu času jsem se dobře bavila. Nevím proč, ale seriál mi lehce připoměl mé oblíbené Skins, sice nemají tyto dva britské výtvory moc společného, ale oba řeší takové ty obyčejně neobyčejné strasti a radosti ze života mladých lidí. Jinak mi trochu vadilo to množství absurdních momentů a skutečností...to trochu ubírá celé dramatičnosti a autentičnosti seriálu, který by nebýt těhle momentů mohl být ještě lepší. Herci se podle mě povedli vybrat skvěle a soundtrack je taky celkem povedený. Pokud bude další serie, tak se na ní určitě podívám. Silnější tři hvězdičky. ()

Vironey 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemná a nenáročná jednohubka, na můj vkus možná až moc velká emotlačka, ale je to o puberťácích, takže to k tomu asi patří. Bohužel hodnocení sráží hlavní postava Rae, která je stručně řečeno na pěst. Ona domnělá psychická choroba, kterou milá Rae trpí, je prostě a jednoduše puberta. Její strachy, nejistoty, mindráky a všechny "problémy" měl v pubertě naprosto každej - hlavně holky. Z nějakého důvodu si ovšem Rae myslí, že její problémy jsou větší a důležitější než problémy všech ostatních. A tak celé dvě série oblejzá jednoho chudáka za druhým, sype mu na hlavu svoje sračky a čeká, že někdo z nich za ni vyřeší její bolístky. A jelikož se každej potýká se svým vlastním pytlem sraček, tak si musí milá Rae poradit sama, respektive z infantilního ufňukánka dospět ve svéprávného jedince, který si řeší své vlastní problémy sám. Je mi líto, ale právě kvůli Rae nemůžu dát vyšší hodnocení, i když by si to seriál jako celek zasloužil. Postavy jsou napsány perfektně, humor je sympaticky sušší a retro ladění devadesátek k tomu sedí dokonale (mimochodem skvělá hudba, při 4 non Blondes jsem se až skoro rozněžnila). Těžko ale můžu jít s hodnocením výš, když hlavní postava je arogantní sebestřednej fracek, kterej by potřeboval proplesknout z obou stran. A že taková Rae Earl skutečně existuje? No potěš prdel... P. S. Nejlepší postava, která zůstala trestuhodně nevyužitá? Trotl Liam s prasečím xichtem. Sympaťák. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (4)

  • Seriál vychází z první a druhé knihy spisovatelky Rae Earl, která vypráví její životní příběh v době dospívání. (LUKICKK)
  • Děj knižní předlohy se odehrává v roce 1989, děj seriálu v roce 1996. (ČSFD)
  • Postava Finna (Nico Mirallegro) byla vymyšlená speciálně pro tento seriál. V knize se vůbec nevyskytuje. (ČSFD)

Reklama

Reklama