Reklama

Reklama

Unrelated

Velká Británie, 2007, 100 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Čtyřicátnice Emma tráví v období manželské a osobní krize dovolenou s rodinou přátel ve vile v Toskánsku. Místo společnosti lidí svého věku ale vyhledává zdánlivě bezstarostnou společnost dospívajících dětí svých přátel a film postupně odhaluje, proč tomu tak je a co ji vlastně trápí. (MrLawrence)

Recenze (8)

Traffic 

všechny recenze uživatele

Možná ze mě bude mluvit moje nedostatečná znalost současné britské kinematografie, ale z toho, co jsem viděl, soudím, že Joanna Hogg je v jejím rámci celkem unikát. Popsal bych to jako něco mezi Angelou Schanelec, ranou Lucrecií Martel a pozdním Joe Swanbergem, i když ve výsledku si to jde po vlastní ose. Možná bych byl radši, kdyby to zůstalo u náznaků až do konce, ale i tak je to na debut pozoruhodná ukázka režijní kázně. Skvělá práce s mimozáběrovým zvukem a hlavně s pohybem postav a jejich umístěním v předkamerovém prostoru (leccos naznačuje už plakát). Tenhle typ chytrého minimalistického realismu hodně můžu. Režisérku budu sledovat. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Mohlo mě to napadnout, že autorkou je žena. Jenom teď nevím, jestli mám děkovat jí nebo nebesům, že mi její film přišel do cesty. Po spoustě ignorantských filmů, kterými jsem se teď zabývala, mám zase krásný dojem filmařů, kteří milují zejména své řemeslo a jeho výsostné možnosti. Takhle si představuju emocionální manipulaci, kterou si nechám líbit. ♥ ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Sešlo se mi najednou (samozřejmě ne náhodou) několik filmů (v podstatě všechny filmy, které Joanna Hoggová točí od roku 2007). Kterým začít? Netradičně tím prvním! Jako již postarší člověk mám několik životních pravidel (Faustregeln jim říkám), kterými s velkým úsilí ovládám vratkou bárku svého života. Jedno z nich se jmenuje "deset ku sto" a definovat jej lze třeba takto: může to být desetkrát lepší, ale také stokrát horší. Další komentář k filmu se jeví jako nadbytečný, protože toto pravidlo je zde rozvedeno do velmi podrobných zákrutů, včetně samotného názvu filmu, naznačujícího, že někdo někam nepatří, že nemá s prostředí žádný vztah či kontakt, a aby ho dosáhl, musel by se zcela změnit, "omládnout". ()

boogieman 

všechny recenze uživatele

Na dlhometrážny debut ide o pozoruhodné a skvelé dielo. Režisérka už predtým mala skúsenosti zo seriálovej produkcie, takže ťažko hovoriť o nejakom blesku z jasného neba. Napriekt tomu kvalita diela prekvapí. Spôsob akým režisérka pracuje s hercami, kamerou a zvukom je špičkový. Od začiatku si film ide sebavedomo za svojou víziou. Súhlasím s Trafficom, že režisérka v poslednej tretine nemusela prezradiť divákovi toľko informácií, no napriek tomu to film nejak nenaruší, a koniec má stále určitú silu. Takisto si myslím že film mohol byť trošku kratší - myslím že vystrihnúť 10 minút scén by filmu neuškodilo, možno práve naopak. Toto sú však len veľmi drobné výtky, a napriek nim ide o fantastické dielo, ku ktorému sa pravdepodobne ešte rád vrátim. 4.5*. ()

Hexa 

všechny recenze uživatele

Hiddleston opět dokazuje, že je to Pan Herec. Ačkoliv nechci být k filmu moc kritická, tak velká část úspěchu (podle mě) stojí právě na něm. V první polovině filmu jsem se ale dost plácala a moc nechápala, kdo je kdo a jak kdo s kym. Teprve až v druhé polovině to všechno začne nějak dávat smysl, aby to zas na konci skončilo úplně jinak, než jak sem si myslela (a trochu i doufala :D ) Krásné prostředí u teplého moře a každodenní večerní pitky... co bych dala za to tam být s nima. ()

Eeve 

všechny recenze uživatele

Povedala by som, že tento film bol istotne kvalitne natočený, ale pre mňa výsledok a celkový dojem vyznel rozpačito. Na jednej strane tu máme, dá sa povedať, verné stvárnenie života, každodenného, aj so zvratmi, i rozvláčnejšími pasážami, chvíle, keď človek nič nerobí, len dume, alebo sa pozerá do diaľky, poprípade sa snaží zaspať, to všetko je súčasťou života každého, ale vo filme to málokedy vidíme, až do takejto miery zachytené :) To boli tie, pre mňa nudné okamihy, bolo ich na môj vkus aj viac než dosť a z môjho pohľadu narúšali celistvosť filmu, aj keď...je to film o živote, tak to tam zrejme aj patrí. Na druhej strane tu máme nejaké konflikty, vnútorné, človeka so samým sebou, ale aj s inými, známymi či neznámymi. Niečo naznačované po celý čas filmu sa nám na konci odokrylo, aspoň čiastočne, a chvalabohu za to, nemám rada príliš otvorené konce:) Celkom som rozumela Anne, že radšej trávila viac času s mladými, než so svojou generáciou, človek potrebuje často vypnúť, vyšumieť, len sa zabávať a nemyslieť na nič iné, najmä ak prechádza ťažkým obdobím v živote, to dobre padne. Bolo ale vidieť aj to, že sama sa ešte aj mladou cítila. Rada som videla Toma Hiddlestona, aj jeho sestričku, takisto ostatní herci si neurobili hanbu, zobrazili obyčajných ľudí prežívajúcich svoj život. Pre mňa dielo hodné pozretia, aj niekoľkokrát, úplne odlišné od mainstreamu, ktorý je všade navôkol, a chvalabohu za to, že existuje aj takýto žáner. ()

Revelate_17 

všechny recenze uživatele

No, nevím, co napsat. Od začátku filmu jsem byla prvně lehce zmatená, než se to kolem poloviny začalo uklidňovat a dostala jsem se do děje. Asi bych i ubrala ještě jednu hvězdu, ale když se člověk konečně dostal k tomu smyslu, proč se hlavní hrdinka chová, jak se chová - bylo mi jí upřímně líto... a taky je to tak pro mě trochu zvláštně natočené. A Tom Hiddleston, přestože je tu takové vtipné nezralé ucho, už tenkrát předváděl, že hrát opravdu umí. ()

Reklama

Reklama