Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Důležitý dokument, o který usiluje na jedné straně Anglie a na druhé Španělsko, padl do rukou pirátů. Obě země se jej pokoušejí získat. Anglie vsadí na nechvalně proslulého piráta Rodrigueze (Livio Lorenzon), Španělsko pro dokument vysílá svého nejlepšího důstojníka kapitána Carlose de Herreru (Lex Barker). Dva rozdílní muži se postupně spřátelí, v závěrečném boji se ale musí postavit proti sobě. (vesper001)

(více)

Recenze (4)

Flego 

všechny recenze uživatele

Lex Barker sa po úspešnej americkej hereckej ceste ( séria o Tarzanovi ) dostal k talianskym nenáročným historickým príbehom, ktoré väčšinou nedosahovali priemer až zakotvil v divácky najúspešnejšom období legendárnych mayoviek. Toto bol posledný film, kde sa  miešali gavalieri, rytieri, piráti a zbojníci a taliani vytvorili skutočný miš-maš. Podpis na zmluve k postave Old Shatterhanda už mal producent Wendlandt v hrsti... Deviate hodnotenie a tretia recenzia. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Kouknul jsem na to jen kvůli Lexi Barkerovi, navíc prý to mělo být dobrodružné. No nevím. Lex jako kapitán dostane tajný úkol, s kolegou Rodruigem se nechá naverbovat k pirátům, kteří mají velvyslance i dokument, pak se dlouho nic neděje, jen se hlavní pirát chová čím dál víc jako blb, pak piráti unesou španeěské seňority, kapitán dojedná výkupné, dozví se, co je Rodruigez zač, taky tam běhá zrádný Číňan, a nakonec dojde na ostrově na děla, přičemž netušíme, jak se tam ta španělská armáda vlastně dostala. Celé je to zmateně vyprávěné, bez drajvu, bez napětí, bez akce, se zmatenými střihy, mnoha nelogičnostmi. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Tahle dobrodružství „pláště a pěsti“ ze slunného jihu se mi pořádně pletou. Piráti, zbojníci, šlechtici, námořníci a všichni jsou si podobní jako vejce slepici. Lex (pro změnu) v roli neohroženého urozeného námořníka, který v hojnosti rozdává bohatství své ušlechtilé povahy a melouchaří jako hledač papírů. Místo kordování a mordování si hrdinové s padouchy dávají po držce, potkáte tu Waltera Barnese z Vinnetua (to je ten blbec, co chtěl vyjednávat se Santerem s rukama hore), sem tam se i zasmějete, ale dvakrát mě to nenadchlo. Na námořnický film hanebně málo lodí a Lex se při západu slunce na malebné pláži pere, místo aby se třeba opaloval nahoře bez. A tak, v šlechetném duchu kompromisu, tedy týrání a trpění, Italové to natočili a my přežili. ()

MacGuffin 

všechny recenze uživatele

O: Il secreto dello sparviero nero, I 1961; R: Domenico Paolella H: Lex Barker (Capitano Carlos Herrera); Livio Lorenzon (Rodriguez); Walter Barnes (Calico Jack); Germano Longo (kočičí packa); Dina de Santis (Ines); Loris Gizzi (Don Pedro Ordigaso); Nadja Marlowa (Leonore) ()

Reklama

Reklama