Reklama

Reklama

Síla života

  • USA The Homesman (více)
Trailer

VOD (1)

Tři duševně narušené a zcela zmatené ženy se octnou až na samé americké hranici. Náročného úkolu dopravit je zpět do Iowy se ujme svérázná Mary Bee Cuddy (Hilary Swank). Řídit dostavník plný pomatených žen na cestě dlouhé 400 mil je ovšem téměř nad její síly a proto si na výpomoc najme odpadlíka George Briggse (Tommy Lee Jones). Tato nesourodá dvojice čelí během vyčerpávající cesty prérií neustálým hrozbám a psychickému vypětí. Podaří se jim dovézt jejich zvláštní „náklad" až do cíle? (Magic Box)

(více)

Recenze (159)

verbal 

všechny recenze uživatele

Hilárie Labuťk trpí na Západě nepřekonatelným svrběním a zoufale shání drbátko. Je sice hnusná, ale zato piča, a tak jí pohrdne i ten nejsmradlavější kovboj. Zoufalá farmářka se tedy rozhodne tu touhu trochu vyjezdit, a proto se uvolí pohnat tři šílené krávy z náručí manželů do baptistického blázince tety Strýpové. Na cestu si sbalí kromě urputného odhodlání, pramenícího z té sexuální frustrace, i nějakého senilního dědka, aby měl kdo ty krávy krotit. Výlet je to dlouhý, Nebraska nehostinná, a tak naše hrdiny potká neuvěřitelné množství ukrutně strhujících patálií, jako například zima, horko, optimální teplota, prach, vítr, sníh a skoro jasno. A jednou dokonce, a teď se podržte, kolem nich normálně i rychle projedou Indiáni!!!! Ty z vás, kterým jde z takových bestiálně akčních dobrodružství mráz po zádech, a utrpěli by předčasným prozrazováním ještě větší psychickou újmu, upozorňuji, že následující text obsahuje bojler! Jízda nejízda, asi tak ve třech čtvrtinách Hilárie opět začne hárat, zoufale nastaví i dědkovi a traumatizována tímto romantickým zážitkem si hodí mašli, pročež ji má do krajnosti otrávený přihlížející sto chutí následovat. Tomáši Li Jonáši na stará kolena už dočista jeblo a začal patlat existenciální westerny se spoustou mrtvých. Diváků! Co u toho tutově pojdou nudou. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Komorný western s jedinou krátkou akčnou scénou, ale rozhodne žiadna prechádzka kvitnúcou prériou. Práve naopak, Západ je tu zobrazený s až mccarthyovskou krutosťou a nemilosrdnosťou, ako miesto, ktoré je na prvý pohľad malebné, ale vzápätí vás zabije a zožerie, prípadne hodí do latríny, v najlepšom prípade pripraví o rozum. Výborní herci, skvelá kamera a réžia. Ten zvrat na konci druhej tretiny je asi najdrsnejšia vec, čo som tento rok vo filmovom svete videl. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $16miliónovTržby USA $2,429,989Tržby Celosvetovo $3,800,000▐ Ďalší čudesní western s ponurou atmosférou. Herecky je to doslova nabité lákavým obsadením, lenže dejovo to je nehybné povrchné, samozrejme herci hrajú to čo sa týka ich úloh ale pre diváka úplne nepútavá téma, kde sa moc toho neudeje a celkovo to vyznie skôr do prázdna, chladne bez prínosu, šoku, či zhnusenia, proste čohokoľvek čo mohla táto snímka vyvolať. /40%/ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Syrový a pomalu ubíhající western se standardně skvělým Tommy Lee Jonesem. Líbila se mi krajina a různé situace, do kterých se během cesty dostávali. Ke cti slouží, že děj není úplně předvídatelný a taková všeobecná zkrachovalost. Krutý západ se tam s nikým a s ničím nesere. Nejvíc mi bylo líto plešatýho skandinávce, kterej musel šukat svojí ošklivou, frigidní ženu v přítomnosti její matky. Divim se, že se z toho nezbláznil on. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Tommy Lee Jones je pořád machr a díky mu za tenhle počin. The Homesman je neakční western ze staré školy a současným postmoderním flákům nemůže a naštěstí ani nechce konkurovat. Skromný, s velkým citem pro postavy a pomalým tempem, ale zároveň vás schopný v pravou chvíli chytit za koule a nemilosrdně zmáčknout. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VAŠE CESTA BUDE DLOUHÁ, OBTÍŽNÁ A NEBEZPEČNÁ. BŮH VÁM ŽEHNEJ, ŽENO…" /// Pragmatická, panovačná, po manželství toužící Mary Bee a zkurvysyn, co měl viset, jako eskorta nákladu, ze kterýho by jednomu hráblo. Vobčas se to táhne, dramatickejch situací málo (nebo jestli vono to není moc dlouhý…) a hodnou chvíli je to taková westernová road movie, ve který místo měst navštívěj místa páchnoucí po indiánech nebo prašivejch bílej tvářích. Standartní filmařina, vcelku zajímavej příběh a sympatický obsazení. Prostě utahanej western plnej smradlavejch osob… vobčas výstřel… samá prérie... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 1988 napsal Glendon Swarthout, neznám. 2.) Na filmy koukám kvůli vodpudivímu sexu. (A taky, že starý hráblo.) 3.) Thx za titule ,,johnny.ka“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Mám ráda Tommyho a mám ráda i Hilary, proto jsem se na tenhle film asi až nepřiměřeně těšila. Oni dva táhli skoro celý film a na jejich hereckém umu snad nelze najít najít černý puntík. Ovšem to ostatní kolem mě minulo a to je velká škoda. Myslím, že ten potenciál nebyl úplně využitý a nebo mně jen nesedly ty tři rozumu zbavené dámy. Nevím jestli to bylo zpracované podle nějaké knižní předlohy a jestli ano, tak bych si jí ráda přečetla, třeba bych pak měla jiný názor. Dokonce mně přišlo až absurdní, že Meryl Streep kývla na ty asi tři věty, které měla možnost pronést v závěrečném finále, ale možná to bylo kamarádské gesto vzhledem k Tommymu. Co jsem si patřičně vychutnala, byl úžasný vizuál, to byla vážně lahůdka pro oči a když ne pro to ostatní, tak pro tohle stojí za to ten film vidět. Lituji Tommy, ale víc jak trojku ti nedám i když ta jeskynní show, jak jsi se zadýchal (ani se ti nedivím.D) byla parádní a nepomohlo ani to, že jsi si ten taneček v závěru zopáknul. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Říkala jsem si, že ta trochu neobratná filmařina mi brání se stoprocentně napojit na něco, co by při adekvátním zacházení mohla být nálož jako blázen, a hle, ono je to proto, že to Tommy Lee sám sobě si. "podle knihy, smrt, sebevražda, putování, trauma, divoký západ, samota, šílenství" ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Dobrý sýr, Bobe. Tak proč se nevezmeme?“ Dosti utahaná (až nudná) westernová road movie. Ale není to jen o tempu a délce filmu. Postavy nejsou zrovna dvakrát nejsympatičtější, od některých v něco doufáte a nedočkáte se, u jiných naopak. Hlavní ženská hrdinka byla se zneuctěným hrobem strašně otravná, svým bulením zas hysterická a ten její čin po „večeru touhy“ (taktéž dost zoufalá pasáž) poněkud mimo (a že by mě Hilary v této roli zrovna nadchla, se opravdu říct nedá). Nicméně potom se film začal utápět v čemsi, co snad ani nebylo příběhem a hodně křečovitě a z posledních sil se nakonec doplazil až do finále, o kterém jsem moc nevěděl, co si myslet (a „proměna“ hlavního mužského hrdiny a vůbec jeho chování byly také dosti pochybné). Nevím, jaké byly Jonesovy předchozí snímky, mám na mysli ty, které režíroval či si k nim i sám napsal scénář, tento však silně nedokázal ukočírovat. A užití dánštiny moc nechápu (Sonja by jistě angličtinu zvládla), že by nový westernový trend? (žánrový The Salvation měl dokonce i téměř totožné datum a místo premiéry). Dávám 2*, slabota. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Prairie Madness. Husák a Hlinomaz vezou podivnou, mulami taženou sanitkou tři pacientky pro iowského doktora Chocholouška. Politování hodné filmové nedopatření, ke kterému dochází maximálně jednou za deset let.. Drsný, nehostinný úhor s pár stébly humoru, na který tu a tam zasvítí paprsek naděje. Uznání T.L.Jonesovi za tvůrčí odvahu přijít s vzácností, která o síle žen vypoví víc než Wonder Woman a Captain Marvel dohromady.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ukážka a dôkaz toho, že nehostinný divoký západ nebol nutne a kategoricky len o indiánskych dobrodružstvách, či hrdinských prestrelkách na eastwoodovský spôsob. Sentimentálny, trpký príbeh z nehostinnej krajiny, plný nepredvídateľnosti, nezmyselnej krutosti a útrap života. Hrdinovia príbehu sú všetko zúfalé duše, každú sprevádza iný osud, iná minulosť, a či už ide o bezočivého, sebeckého dezertéra alebo o osamelú, odvážnu a panovačnú starú dievku, či o tri bezútešné stratené duše, ktorých spoločná cesta nastoľuje priam kafkovsky existencionalistické myšlienky plné absurdity a podprahového čierneho humoru. Priam melancholický plynutie ma miestami hypnotizovalo, ale súčasne nie je núdza o silné scény, plné napätia, či dokonca bolestnej tragédie. Ak teda zrovna máte chuť a nápadu na niečo podobné, určite si doprajte tento atypický western, rozhodne vás odmení minimálne "iným" príbehom, poctivými hereckými výkonmi a sústredenou réžiou. 65%. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Nejsyrovější western za posledních několik let. Pomalu plynoucí, soustředící se především na vývoj postav a na pečlivé a detailní budování psychologické drobnokresby jednotlivých pokřivených charakterů. Lee Jones tohle má neskutečně v ruce. I proto nechápu lapsusy ve střihu a zbytečné přeskakování jednotlivých scén, které mnohdy bylo kostrbaté a rušivé - i když zřejmě záměrně. Stejně tak je škoda až příliš rozvláčného tempa. Pozorovat 2 hodiny západy Slunce je fajn, ale nestačí to a může to mít inovativně pojatou hloubku/sílu s typicky westernovskou atmosférou nekompromisního divokého západu jakou chce a pořád to nebude ono. Swank jako vždy rozemocní svojí bezprostředností, zvrat ke konci filmu poměrně šokující v dobrém slova smyslu. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tommy Lee Jones za kamerou? Nemám s tím problém, zvykám si. I na to, že tíhne k westernu. A i jako scénárista má proklatě velký cit pro postavy. Hilary Swank táhne celou farmu sama. Když přijde dotaz na to, kdo se vydá na dalekou cestu s duševně nemocnými ženami, neváhá. Svérázný Jones se jí připlete do cesty a stává se jejím pomocníkem. Toť vše – žádné přestřelky dvacet chlapů proti dvěma, žádná explodující lokomotiva. Jednoduchý děj, postavy. Nic, na čem by si producenti chtěli namastit kapsy. Některé humorné chvíle mají nečekaně mrazivý dovětek, Tommy Lee Jones za kamerou občas překvapí (setkání s indiány, výtečná scéna zapáleného domu, flashbacky se šílenými ženami). Dojem zanechal, i když výsledek zdaleka nesedne každému. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Komorní melancholický western s velmi lidským poselstvím, který umí překvapit, napnout i dojmout. Zkrátka jeden z těch filmů, při jejichž sledování se sami nad sebou zamyslíte a nepřestáváte s tím ani když skončí a je dávno po titulcích. Tommy Lee Jones opět výborný za kamerou i před ní, Hillary Swank mu nezůstává nic dlužná... No a perfektně jsou obsazeny také všechny ostatní role. Člověk by si řekl, jestli to není "plýtvání hereckým materiálem", angažovat Johna Lithgowa, Jamese Spadera, Williama Fichtnera, Meryl Streep a další jen kvůli několika minutám. No, není. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Sním svůj klobouk, jestli právě Tommy Lee Jones nenatočil povznášející oscarovku. A je to western jako řemen s netradičními prvky tíživého hororu. Vítejte v alternativní hollywoodské realitě jedenadvacátého století! ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Som ešte v dobrom stave, schopná plodiť deti..." T.L. Jones si témy vyberá rozvážne a tento jeho nový film nesie všetky znaky kvalitného príbehu hodného filmového spracovania. Je otázne nakoľko kvalitne sa to podarilo preniesť, ale mňa príbeh i postavy zaujali. Westerny som mal vždy v obľube a tento je z kategórie menej typických, ale o to vzácnejších. Postava Mary Bee Cuddy, ktorú opäť fantasticky zahrala H. Swank, ma asi v 3/4 filmu strašne šokovala, doslova som nemohol alebo skôr nechcel veriť tomu, čo vidím. Ani jeden z filmov v roku 2014 nemal tak silný a zásadný zvrat v príbehu ako tento, na druhej strane jej postava nebola v ľahkej situácii. Prekvapilo ma koľko známych tvárí sa podarilo dostať Jonesovi do filmu a ako sa mu podarilo natočiť tak trochu iný western. Ja mám rád tento reálnejší a drsnejší pohľad na divoký západ. Film 70%. Hilary Swank 100%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Dříve western znamenal přestřelky, indiány, bandity, honičky na koních a zaprášené putiky a městečka, které hlídá drsný šerif. Dneska se pod pojmem western schová jakýkoliv příběh z prérie 19. století a občas dokonce i z 20. Tommy Lee Jones zvolil hodně nevšední příběh o ženě, která si vybrala náročnější úkol než který byla schopna zvládnout. K ruce si vzala svérázného George Biggse. Společně tvoří hodně nesourodou dvojičku a diváka čeká spousta překvapení. Režisér Jones řeší spoustu scén zvláštně. 60% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých westernov, v ktorých sa vlastne nič nedeje a človek sa len nudí, ale stále čaká, že sa niečo už musí stať. Bolo tomu tak aj tu a po hodine a štvrť nasledoval zaujímavý zvrat a všetko začalo byť zaujímavé a pútavé. Hovoril som si že tú bláznivú postavu, ktorú hral Tommy Lee Jones si nemôžem obľúbiť, ale práve po tých 75tich minútach sa tak začalo diať. Konečne tam neboli len suché prašné prérie bez jediného stromu a bol tam aj nejaký ten výstrel, ktorý do westernu patrí. Koniec som úplne na 100% nepochopil, no nechcem spoilerovať. ()

Reklama

Reklama