Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lex Barker ve svém prvním z celkem pěti příběhů o neohroženém vládci džungle Tarzanovi.
Opicemi nalezený deník někdejší slavné letkyně Glorie James, jež před dvaceti lety havarovala v divočině a její tělo se nikdy nenašlo, rozpoutává zájem o její osobu. Jen Tarzan by mohl vysvětlit záhadu skrytého údolí, v němž Glorie už tolik let, bez jediné známky stárnutí, žije. Toto tajemství je však třeba střežit nejenom před zvídavou Jane, ale hlavně před ziskuchtivými obchodníky Traskem a Doddem. (dopitak)

(více)

Recenze (10)

majo25 

všechny recenze uživatele

Prvý Tarzan s Lexom Barkerom je kvalitou porovnateľný z tými predchádzajúcimi. Povedal by som, že Lex je o dosť prirodzenejší ako Weissmuller a aj jeho svalovitejšia figúra sa na Tarzana viac hodí, a to nehovorím to, že je stopro sympatickejší. Tento Tarzan sa od tých predošlých odlišuje už aj tým, že ide o fantasy, resp. využíva fantasy a mystery prvky. Koniec je aj dost napínavý. Humor v nom taktiež, podobne ako v iných tarzankách, nechýba. Hodnotenie: 60% ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Jakž takž. Milovníci opic zajásají, filmaři si v "Magickém pramenu" doslova vyhráli s opičími záběry. Jinak se jedná o takovou "uaáááááuaááááááá" klasiku, trocha té omáčky navíc a už zmíněné záběry šimpanzů natahují seriálový námět na celovečerní film. Lex je samozřejmě výborný Tarzan. Na konci trochu zarazí, že v tak vypiplaných scénách z přírody se tvůrci dopustili zřejmého vtípku (anebo chyby), když Cheeta po vypití elixíru mládí změní rovnou svou čeleď a ze šimpanze se stane (snad) gibonem. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Prvý zo série filmov o legendárnom Tarzanovi s Lexom Barkerom, ktorého každý pozná ako Old Shatterhanda. Príbeh ako je zvykom z tých rokov je jednoduchý, trošku naivný, trošku vtipný, ale má rýchle tempo. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Příběh je sice předvídatelný - ačkoliv mne potěšilo, že tentokrát údolí neskončilo zničené jako v nedávno viděném Tarzan a údolí zlata -, ale je to alespoň podané zábavně a nebýt tam ta cvičená opice Chita, která zachraňuje, co se dá, tak je to prostě patetické a zapomenutelné. Ale takhle se mi to líbilo - nebere se to až tak vážně, Tarzan "školí" Jane v divočině, ten nadhled tomu hodně prospívá a ta stopáž je tak přesně akorát. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Série výměnou hlavního představitele nijak neutrpěla, sice to byl trochu nezvyk po 12 filmech s Weissmüllerem, ale na druhou stranu Lex je sympaťák a všichni ho dobře známe z mayovek, takže no problem. Brenda Joyce coby Jane zůstala ještě v tomto díle, jejím posledním. No a jinak je tu skutečně přeopičeno, Cheeta se tentokrát setká s bublinama ze zvejkaček a s přepepřeným masem a ta závěrečná scéna s jejím "omládnutím" to byl samozřejmě jenom vtip, žádná chyba. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

První Tarzan s Lexem Barkerem má jednu devizu - je docela zábavný. Není to nic skvělého, ale máte většinu filmu pocit, že se stále něco děje. I když není příběh nijak extra originální, docela to funguje a navíc to má i vtipnou pointu, ač logicky nefunguje. Docela dobrý nástup nového herce, který nahradil Weissmullera, jenž už přece jen strnul. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Snímek v překladu ´Tarzanova kouzelná kašna´ je třináctým počinem filmové série, ve kterém původně Tarzana hrál Johnny Wiessmuler. Po snímku z roku 1948 ´Tarzan and the Mermaids´ však měl prohlásit, že s touto rolí nadobro končí, a protože producent naopak končit nechtěl, usilovně se hledal náhradník. A našel se v podobě Lexe Barkera. A jak už to tak bývá při změně obsazení, diváci si na něj hodně dlouho zvykali. Rodinný, viditelně, studiový film plný dobrodružství, úsměvných situací se šimpanzem a určité dějové tajemno, které může po divácké stránce uspokojit i dnes. Obraz sice černobílý, ale uspokojující. Nejvíce vyniknou kvalitní technické obrazové triky. Příběh o prameni mládí sice krapet zavání fantastičnem, avšak scénář je napsán srozumitelně, nenáročně dobrodružně, po divácké stránce odpočinkově a hlavně vhodně i pro dětské diváky. Buď jak buď. Je škoda, že je tento Tarzan zcela bez zájmu českých televizí. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Nesedí mi to. Příběh je spíš na krátký díl seriálu, ale tady je rozvleklý na 70 minut nudy. Lex Barker mi taky moc nesedí a Jane je tragická od změny představitelky. Tarzan jde do kytek. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Únava "materiálu" v podobe Johnnyho Weissmullera sa prejavila a zdatného plavca nahradil nemenej zdatný Lex Barker. Dokonca si myslím, že Barker bol o dosť lepší Tarzan ako jeho predchodca a že sérii to len prospelo, napriek jej televíznemu looku. Dejovo v zásade žiadna výrazná zmena. 55 % ()

Reklama

Reklama