Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dobrodružný příběh z africké divočiny, v němž Tarzan pomáhá napadenému černošskému kmeni Ašubů a zneškodňuje vraha a lupiče Radijecka, jenž uprchl z vězení a obchoduje se zbraněmi. Tarzana představuje Lex Barker, jeho družku Jane Virginie Hustonová, černošskou královnu Melmendi D. Dandridgeová. (Mariin)

Recenze (18)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tahle dobrodružná komedie (ano, komedie, protože jsem se tak půl filmu řehtal) je tak neskutečně naivisticky natočená, že (jak už tady píše Němi) skutečně o 30 let zaspala dobu. Tarzan oslňuje skvělým účesem, vždy hladkým oholením a vůbec zjevem celkově (chvílemi mi to připadalo, že sleduju Cristiana Ronalda, náznak podoby tam ostatně je), krom toho metá kozelce a předvádí gymnastické prostocviky jako na sokolském sletu, navíc báječně, ale opravdu báječně skáče do vody a taky se skvěle houpe na liánách, to opravdu musíte vidět! Jo, a pere se jako holka! Jinak je film obohacen dle mého odhadu tak polovinou dokumentárních záběrů, které v té době byly z africké divočiny k dispozici, čímž se povedlo jeho naštěstí i tak krátkou stopáž natáhnout o cca 15 minut. Fascinovali mě domorodci, tedy ne ten kompars, ten byl vesměs reálný, ale ti hraní - král jednoho kmene vypadá jako drogový dealer z Bronxu s figurou štamgasta z McDonalda, královna druhého kmene zase působí jako Miss Africa, má vzorově vyholené podpaží a navíc je tak o 3 odstíny bledší, než všichni její soukmenovci (až na jednoho malého kluka, který je asi její brácha či co). A zlotřilí lumpové? Uff. Ten "Radeček" předváděl místy výrazivo, jako Sly Stallone, když změnu výrazu dokumentoval drsným bleskově krátkým vykulením očí, jinak si držel celou dobu poker face. Zbylé dvě karikatury zločinců působily jako uprchlí ochotníci z hereckého spolku, který svá vystoupení pravidelně končívá po cimrmanovsku, tedy "vichrem z hor". Přijatelný stupeň herectví tak držela celou dobu jen opice Cheeta, zlodějku zvládla skvěle, nicméně ten úplný závěr si už odpustit mohla. Známka 2 hvězdičky je vyloženě jen za tu zábavu (takhle jsem se nezasmál ani u třetí pařby), bohužel v Tarzanovi šlo o legraci nechtěnou... ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Tento jako jediný ze všech pěti filmů s Lexem Barkerem-Tarzanem jsem viděl v českém dabingu (TV Prima, 1999). Stejně jako u ostatních dílů série, herecky a scenáristicky naivní momenty se tu střídají s legračními záběry zvířat, především opice Cheety. Podtituly by mohly znít: Cheeta spolkla hodinky. Tarzan a Ašubové. ()

Reklama

Mariin 

všechny recenze uživatele

Černobílý dobrodružný film se sympaťákem Lexem Barkerem je zasazen do exotického afrického prostředí s pěknými scenériemi, záběry zvířat i krajiny. Idealizovaný příběh má spád a protože se tehdy tvůrci nevyžívali v detailech násilí nebo toho, co má zůstat intimní, je i vhodný pro děti. Ač se nejedná o mayovku, má tento film s pozdějšími německými filmy mnoho společného... ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Pro mne další lahůdka z filmové historie. Od filmu jsem toho mnoho nečekala. Připouštím, že v době natáčení byla technika dokonalejší, než prezentoval tento snímek. Podle mne naivní příběh podpořený černobílým provedením i dabingem působil - možná cíleně dojmem, že byl natočen v třicátých letech. Zvířata byla v přírodním prostředí skvělá, početný domorodý komparz i mladý pohledný Lex Barker, to vše bylo v pořádku, jen ta masožravka byla přes čáru. Škoda, že Jane nebyla tou okouzlující krasavicí, jak jsem si ji představovala. Jinak spokojenost. Televize mají spoustu kanálů, kde do nekonečna opakují notoricky známé pořady. Neškodilo by, vyčlenit pro zájemce jeden pamětnický. Možná by měl méně diváků, ale já bych k nim určitě patřila. ()

Plastík 

všechny recenze uživatele

Tohle je film, který mě vychoval. Sledoval jsem ho v němčině, na německé televizi ZDF, ačkoli jsem německy nerozuměl. Byl to hrdina ve všech ohledech. Pak jsem ho viděl po letech v české televizi a nelitoval jsem, že se mi to líbilo. Kdyby ho opět dávali, určitě si ho nahraju do sbírky. Poslední shlédnutí je už 10- t iletá záležitost. Ale prostě pecka. Nezlob te se. Čita - opice, kterou zná snad každý v mém věku ( 33 roků 2007 ) ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama