Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dobrodružný příběh z africké divočiny, v němž Tarzan pomáhá napadenému černošskému kmeni Ašubů a zneškodňuje vraha a lupiče Radijecka, jenž uprchl z vězení a obchoduje se zbraněmi. Tarzana představuje Lex Barker, jeho družku Jane Virginie Hustonová, černošskou královnu Melmendi D. Dandridgeová. (Mariin)

Recenze (18)

Mariin 

všechny recenze uživatele

Černobílý dobrodružný film se sympaťákem Lexem Barkerem je zasazen do exotického afrického prostředí s pěknými scenériemi, záběry zvířat i krajiny. Idealizovaný příběh má spád a protože se tehdy tvůrci nevyžívali v detailech násilí nebo toho, co má zůstat intimní, je i vhodný pro děti. Ač se nejedná o mayovku, má tento film s pozdějšími německými filmy mnoho společného... ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tahle dobrodružná komedie (ano, komedie, protože jsem se tak půl filmu řehtal) je tak neskutečně naivisticky natočená, že (jak už tady píše Němi) skutečně o 30 let zaspala dobu. Tarzan oslňuje skvělým účesem, vždy hladkým oholením a vůbec zjevem celkově (chvílemi mi to připadalo, že sleduju Cristiana Ronalda, náznak podoby tam ostatně je), krom toho metá kozelce a předvádí gymnastické prostocviky jako na sokolském sletu, navíc báječně, ale opravdu báječně skáče do vody a taky se skvěle houpe na liánách, to opravdu musíte vidět! Jo, a pere se jako holka! Jinak je film obohacen dle mého odhadu tak polovinou dokumentárních záběrů, které v té době byly z africké divočiny k dispozici, čímž se povedlo jeho naštěstí i tak krátkou stopáž natáhnout o cca 15 minut. Fascinovali mě domorodci, tedy ne ten kompars, ten byl vesměs reálný, ale ti hraní - král jednoho kmene vypadá jako drogový dealer z Bronxu s figurou štamgasta z McDonalda, královna druhého kmene zase působí jako Miss Africa, má vzorově vyholené podpaží a navíc je tak o 3 odstíny bledší, než všichni její soukmenovci (až na jednoho malého kluka, který je asi její brácha či co). A zlotřilí lumpové? Uff. Ten "Radeček" předváděl místy výrazivo, jako Sly Stallone, když změnu výrazu dokumentoval drsným bleskově krátkým vykulením očí, jinak si držel celou dobu poker face. Zbylé dvě karikatury zločinců působily jako uprchlí ochotníci z hereckého spolku, který svá vystoupení pravidelně končívá po cimrmanovsku, tedy "vichrem z hor". Přijatelný stupeň herectví tak držela celou dobu jen opice Cheeta, zlodějku zvládla skvěle, nicméně ten úplný závěr si už odpustit mohla. Známka 2 hvězdičky je vyloženě jen za tu zábavu (takhle jsem se nezasmál ani u třetí pařby), bohužel v Tarzanovi šlo o legraci nechtěnou... ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Co napsat o filmu, vedle ktereho i serialovy Tarzan s Wolfem Larsonem vypada kvalitne? Snad jen, ze tohle zpracovani tak o 30 let zaspalo dobu. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Tento jako jediný ze všech pěti filmů s Lexem Barkerem-Tarzanem jsem viděl v českém dabingu (TV Prima, 1999). Stejně jako u ostatních dílů série, herecky a scenáristicky naivní momenty se tu střídají s legračními záběry zvířat, především opice Cheety. Podtituly by mohly znít: Cheeta spolkla hodinky. Tarzan a Ašubové. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Tretí z piatich filmov o legendárnom Tarzanovi v podaní Lexa Barkera. Ten je síce v pohode, horšie je to s Jane ( mne nepasovala ), štúdio malo evidentne problém angažovať herečku, ktorá by vydržala viac ako jeden film. Príbeh je dosť nudný a nezáživný, trochu ma iritovali neustále scény na voľne pohybujúce sa zvieratá ( zrejme chceli tvorcovia utvrdiť diváka, že sa natáčalo v skutočnej džungli ). ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Asi zatím nejslabší díl s Barkerem. Bylo to poprvé, co byl Tarzan skutečně natáčen v džungli a nikoliv ve studiu, což sice filmu přidalo na reálnosti, ale na druhou stranu to nijak nemohlo zachránit poměrně nudný děj. No a nová Jane taky není nic extra a opět vydržela jenom v tomto díle. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Lex Barker není vyloženě špatný představitel Tarzana, i když mám pocit, že přece jen vypadá trochu moc inteligentně, v tomhle byl Johnny Weissmuller lepší, ale na druhou stranu, filmy s Lexem mě zatím moc nepřesvědčily o tom, že jsou opravdu dobré. Spíš průměrné až podprůměrné, jako i v tomto případě. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Jeden z najslabších filmov o Tarzanovi, hlavne vďaka slabému scénaru, hereckým výkonom vrátane "novej" Jane a tiež fantasy prvkom ako napr. megamäsožravá rastlina. Ako-tak drží nad vodou iba Lex Barker a pár akčných prvkov. Hodnotenie: 50% ()

MJMilan

všechny recenze uživatele

Z tohoto snímku mám v hlavě jen matné útržky. Též jsem ho viděl v Němčině na německé stanici. Jediné co si pamatuju, bylo závidění hodné tělo Lexe Barkera. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Olda si v dětství hrál na Tarzana, já zase na Oldu. Každej jsme nějakej… a některé vzpomínky patří do muzea nebo raději do trezoru. :) ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Pro mne další lahůdka z filmové historie. Od filmu jsem toho mnoho nečekala. Připouštím, že v době natáčení byla technika dokonalejší, než prezentoval tento snímek. Podle mne naivní příběh podpořený černobílým provedením i dabingem působil - možná cíleně dojmem, že byl natočen v třicátých letech. Zvířata byla v přírodním prostředí skvělá, početný domorodý komparz i mladý pohledný Lex Barker, to vše bylo v pořádku, jen ta masožravka byla přes čáru. Škoda, že Jane nebyla tou okouzlující krasavicí, jak jsem si ji představovala. Jinak spokojenost. Televize mají spoustu kanálů, kde do nekonečna opakují notoricky známé pořady. Neškodilo by, vyčlenit pro zájemce jeden pamětnický. Možná by měl méně diváků, ale já bych k nim určitě patřila. ()

Matli 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se scénáristům moc nepovedlo, i v 51ním se natáčely lepší filmy. Neříkám, že by to měl být nějaký závratný děj, ale tohle by se dalo napsat v jednom souvětí. Alespoň ta Jane mohla být hezčí, to už byla hezčí ta domorodá princezna (nebo co to bylo) a masožravá kytka co žere slona, kterej vypadá jako by byl na klíček, to už je síla i pro mě. A abych nezapomněl na úplně zbytečný záběry přírody, které se nedokážou ocenit kvůli černobílé barvě filmu (což není chyba filmu). 12% ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

V pořadí třetí snímek s Lexem Barkerem v roli Tarzana a jediný, který byl českou televizí zakoupen a nadabován. Proč pouze tento a proč zrovna tento je těžké říci. Tentokrát je příběh o jistém zlořádovi prodávající bojovnému domorodému kmenu střelné zbraně. Námět pro nás známý hlavně z mayovek, kde se mnohdy odehrávali stejné události. Rodinná atmosféra filmu zůstala, takže příběh a vtípky hlavně ve scénách se šimpanzem jsou stále prioritou snímku. Zajímavostí je, že se některé scény už natáčely přímo na africkém kontinentě, takže studiovost se z tohoto filmového projektu pomaloučku vytrácí. Údajně měl být snímek dokonce už i barevný, ale protože se natočený materiál zničil ještě dříve, než byl dopraven do laboratoří, nakonec zůstalo u černobílé verze. Ničemu to však neuškodilo. Naopak mnohé scény opět lépe vynikly. A opět také nastala změna v roli Jane. Tentokrát si ji zahrála Virginia Huston. To každá herečka po roce tak zestárla, že musela být vždy přeobsazena? Technická stránka filmu se jinak nezměnila, což znamená, že se snímek stále pohybuje v roušce jednoduchosti a minimalismu, čímž je hlavně pro děti i nadále srozumitelný. ()

Likan7 odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle už s Tarzanem nemá nic společného. Lex Barker by možná nebyl špatný, kdyby tu byl alespoň zlomek toho dobrodružství prvních dílů. S Johnnym se sice nemůže rovnat, ale v čem tyhle nové díly pokulhávají, je všechno ostatní. Najednou je tu šíleně moc nezajímavých postav, příběh je příšerný a Tarzan je "jeden z mnoha". ()

Plastík 

všechny recenze uživatele

Tohle je film, který mě vychoval. Sledoval jsem ho v němčině, na německé televizi ZDF, ačkoli jsem německy nerozuměl. Byl to hrdina ve všech ohledech. Pak jsem ho viděl po letech v české televizi a nelitoval jsem, že se mi to líbilo. Kdyby ho opět dávali, určitě si ho nahraju do sbírky. Poslední shlédnutí je už 10- t iletá záležitost. Ale prostě pecka. Nezlob te se. Čita - opice, kterou zná snad každý v mém věku ( 33 roků 2007 ) ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Ťažko povedať, ako sa tento diel dá vôbec opísať. Dalo by sa to možno jedným slovom nazvať ako zbytočnosť, ktorá tu už x-krát bola a neprináša nič nové. Barkerove diely sú takmer stále o tom istom, ako tam mláti domorodcov bez poriadneho pokriku a je to také nemastné-neslané. Čistočistý priemer v rámci žánru. 50 % ()

Reklama

Reklama