Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Marco (Lex Barker) je čestný a schopný voják, jenž se dá do služeb Astolfa (Livio Lorenzon), hradního pána z Roccarosy. Kvůli své lásce k Astolfově překrásné neteři pozná příliš pozdě, že se jedná o ukrutného tyrana a bratrovraha... (Pohrobek)

Recenze (4)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Film pláště a dýky pro mě zajímavý především účastí Lexe Barkera v hlavní roli. Nedá se říci, že by nějak zářil, rozhodně ale odvádí slušnou práci a dává k dobru svůj obvyklý šarm i vtip. Děje je tu spousta - zlý tyran, šarmantní hrdina mezi dvěma osudovými láskami (zvláště Chelo Alonso jako zrádná a vášnivá cikánka Karima své postavě dodává správný švih), tajemný hrdina a "překvapivá" pointa. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Chabý scenár a štúdiové zobrazenie ( minimum exteriérov ) nemohol vzkriesiť ani Lex Barker, tento film nepatrí ani k jeho lepším, čo sa týka hereckého výkonu. Štvrtý komentár. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Film je zaujímavý predovšetkým obsadením charizmatických hercov - Lexa Barkera a Livia Lorenzona v tradične záporáckej úlohe. K tomu ešte možno prirátať 2 zvodné devy, pár zábavných momentov s dvoma komediálne ladenými vojakmi a jedno dobrodružstvo na hrade, ktoré končí - ako inak - happyendom. Scénár je biedny a detektívka, kto je za červenou maskou, ma po celý čas nechávala chladným. A keď došlo na súboje, hlavne tie šermiarske, tak som si prial, aby radšej ani neboli. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Všeho je moc a je toho příliš. Renesanční Itálie, tyranie, intriky, souboje a láska. Milostný x-úhelník, na jehož špici je úchvatný Marco, blondýnka, kterou miluje a cikánka, která ho miluje. Násilí, jakkoli stylizovaného, je dost, erotiky, ač jevištní, také. A scéna, kdy Lex neohroženě zakuchne strašlivě nebezpečného baribala, který mu sahá asi do pasu, mě fakt otrávila. Baribal si na člověka většinou netroufne. Vojín Marco to věděl, jen méďovi to zapomněli říct. :( ()

Reklama

Reklama