Reklama

Reklama

Smrtící oko Cejlonu

  • Západní Německo Das Todesauge von Ceylon (více)

Obsahy(1)

Německý vědec profesor Ferlach zkoumá zbytky starého chrámu na Cejlonu. Na jeho výpravě jej doprovází dcera Helga, o niž se začne zajímat záhadný cizinec Larry Stone. Záhadnější jsou ale věci, které se začnou dít při hlubším pronikání do útrob chrámu…
Dobrodružný film Das Todesauge von Ceylon vznikl v koprodukci Západního Německa, Itálie a Francie a v první řadě byl hvězdným vystoupením Lexe Barkera, který tehdy zahajoval svou slavnou éru mayovek. Film měl původně režírovat tvůrce televizních kriminálek Jürgen Roland, kvůli nečekaným komplikacím způsobeným mimo jiné prodlouženými závazky Lexe Barkera při natáčení Pokladu na Stříbrném jezeře se nakonec realizace ujal Gerd Oswald. Kromě Lexe Barkera disponoval film hvězdným mezinárodním obsazením, jeho ženským protějškem byla dánská kráska Ann Smyrner, dále to byli významní francouzští a italští herci, v úloze profesora Ferlacha se objevil Hans Nielsen, známý též z filmových mayovek. Natáčelo se v římských studiích Cinecitta, exteriérové scény byly pořízeny na Cejlonu. Film měl v Německu premiéru koncem května 1963, následně jej uvedla většina dalších zemí v západní Evropě. (argenson)

(více)

Recenze (2)

vesper001 

všechny recenze uživatele

Ceylonské dobrodružství má všechny předpoklady a nejspíš i ambice dosáhnout úrovně mayovek: poměrně štědrá výprava, atraktivní a osvědčená mezinárodní sestava (Francouz Maurice Ronet, Američan Lex Barker, padoušský Ital Franco Fabrizi), pár výrazných scén i a fotogenické scenérie. Jistě znáte slavný plážový polibek z Odtud až na věčnost. Burt promine, Lex byl lepší. Taky se druží v kleci s leopardem, zachraňuje krásky v nebezpečí nebo je provádí po památkách. Maurice je hezký skoro jako V plném slunci a všichni jsou jako ze žurnálu… není to žádná pastva pro malé šedé buňky, ale pro oči rozhodně. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Slušná medzinárodná zostava na čele so šarmantným Lexom Barkerom sa snaží rozohrať dobrodružstvo na Ceylone a vcelku to funguje. Nemci však fungovali s rovnakými chybami ako vo všetkých komerčných filmoch tej doby. Zaujímavosťou bol rozhovor jednej postavy s Barkerom, keď ho oslovil "Old Shatterhand"... tento film bol totiž točený v čase, keď do kín išiel slávny Poklad na Striebornom jazere. Druhý komentár. ()

Reklama

Galerie (5)

Reklama

Reklama