Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z historických okamžiků novodobých českých dějin – první přímou volbu hlavy státu v České republice – zachytil režisér Tomáš Kudrna v novém dokumentárním filmu Hledá se prezident v produkci společnosti Negativ a v kinech se objeví dva týdny po inauguraci nového prezidenta. Na pozadí dramatických událostí doprovázejících první prezidentské volby se tvůrcům podařilo zachytit obraz jednotlivých kandidátů tak, jak je nebylo možné poznat prostřednictvím zpravodajských médií. Film přináší řadu pohnutých i humorných momentů z volebního zákulisí a přibližuje divákům soukromou tvář kandidátů i lidí v jejich blízkém okolí. Filmový štáb s většinou uchazečů o prezidentský úřad natáčel už od července minulého roku, zaznamenal dramatické okamžiky při shromažďování podpisů, zákulisí volebních kampaní devíti kandidátů v prvním kole i finále prezidentské volby v kole druhém . Ústřední osou filmu je cesta hlavních kandidátů od začátku jejich volební kampaně až k rozhodujícímu okamžiku volby. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Queb

Queb (hodnocení, recenze)

sindiss

jj... taky jsem na to čuměl, že normálně chlastal ikdyž měl jít třeba na nějaký vystoupení před lidi, před rozhovorama, nebo debatama, prostě furt... :-) vždycky jak hlásils těma "cigaretkama"...:-)

nebo jak vyšel Diensbier(nevím jak se píše) z nějaký tý místnosti a říkal... "nejen že je tam opilej, ale on tam ještě hulí..." :-)

sindiss

sindiss (hodnocení, recenze)

Ten Ze Man je tam na každym záběru vožralej,to snad ani není možný... :-D Jinak super Dokument,hodnotím lépe než dílko od Klusáka a spol...

na příspěvěk reagoval Queb, jhr

Queb

Queb (hodnocení, recenze)

Tak to mám za sebou a splnilo to moje očekávání... prostě prdel jak sviňa... spoustu záběrů ze zákulisí, spoustu vtipnejch situací...

Zeman je největší týpek co tam byl... tím nemyslím jako že byl nejlepší volbou na prezidenta, ale je to prostě týpek jak prase... největší "HLÁSIČ"... prostě hlášky jak sviňa, on skoro cokoliv řekne, tak je svým způsobem jedinečný, nebo vtipný a určtiě to nebude blbej člověk ba naopak, on bude velice chytrej, líbí se mi ten jeho nadhled, to jak si z ničeho a nikoho nic nedělá, jak si dělá prdel z novinářů atd... leč bohužel, je to trochu hovado s tím chlastem kouřením, vystupováním atd... což bych si od prezidenta představoval někoho krapet reprezentativnějšího...

Ale to by rozhodně nebyl ani Karel... ten by byl naopak ještě mnohem horší... navíc mu fakt nejni rozumnět a celkově mi přijde, že je nějak "mimo".... parádní záběr, to jak se Karel pokoušel zpívat českou hymnu a v tom kameraman zabral nějakýho toho jeho asistenta v zákulisí a on tam jen obracel oči vzhůrů a úplně z něj bylo vidět, že si v duchu říká něco jako.. "panebože, to je hrozný, to bude malér..."

Takže se i přikláním k tvýmu názoru, že Zeman byl i pro mě "menší zlo, mnohem menší zlo"... :-)

na příspěvěk reagoval wenca, jhr

Queb

Queb (hodnocení, recenze)

jhr

já ty volby zas tolik nežral... měl jsem svýho kandidáta ten se prezidentem bohužel nestal, a jestli tam měl bejt kníže a nebo Zeman mi bylo už prakticky šumák... jeden horší jak druhej... :-)

tenhle dokument mě zajímá protože jsem viděl nějaký ukázky z něj a mohla by to být celkem docela prdel, jakože záběry ze zákulisí atd... :-)

na příspěvěk reagoval jhr

jhr

jhr (hodnocení, recenze)

Queb

Pak napiš svoje dojmy a hlavně mě zajímá jestli podle tebe sedí má charakteristika jednotlivých kandidátů v mém komentáři. :-)

na příspěvěk reagoval Queb

Queb

Queb (hodnocení, recenze)

jhr

to sem nevěděl, že ho už dávali na ČT včera... uložto jsem zkoušel furt... ještě včera večer to tam nebylo... :-)

tak dík... už ho sosám... :-)

na příspěvěk reagoval jhr

Queb

Queb (hodnocení, recenze)

jhr

kde jsi to viděl...? já to zkouším najít někde už dlouho jak sviňa a zatím jsem na to nikde nenarazil....

na příspěvěk reagoval jhr

jhr

jhr (hodnocení, recenze)

To s toho dokumentu jasné není protože je proti Zemanovy dosti zaujatý ale zároveň si nemyslím, že by v něm bylo něco o tom, že by Zeman lhal. To, že kníže podporuje sudeťáky je přece jasné každému kdo se o politiku alespoň trochu zajímá. 

na příspěvěk reagoval Queb

JayZak

JayZak (hodnocení, recenze)

Irene

zrádců? Měl jsem pocit, že někteří členové jeho týmu měli naopak pocit, že on zradil je svým postojem po prvním kole volby. Tím, jak názorově úplně otočil.

na příspěvěk reagoval jhr

Irene

Irene (hodnocení, recenze)

Vtipně a profesionálně pojatý dokument,jako členka týmu Jana Fischera jsem si ráda zavzpomínala na ten půl rok práce ale i kontaktu se skvělým člověkem,škoda jen,že pan Fischer je v dokumentu trochu deshonestován.To ale není ani tak chyba tvůrců jako spíše zrádců z jeho vlastních řad...smutné.Jinak jsem se pobavila!

na příspěvěk reagoval JayZak

RakeW

RakeW (hodnocení, recenze)

Nevíte někdo, zda to třeba nebude na Aerovodu? Chtěl bych to vidět, ale do kina se mi na to moc nechce.

na příspěvěk reagoval tvprodukt

Africanus1

Africanus1 (hodnocení, recenze)

kapsomut

To dělá skoro pořád. Jako druhý největší egocentrik naší politické elity se domnívá, že jeho bonmoty jsou neodolatelné a třeskutě vtipné, a že na kritiku stačí reagovat nějakou stokrát omletou frází či ještě lépe urážkou. Ve své ješitnosti si už neuvědomuje, že to vypovídá mnohem více o něm, než o jeho názorových oponentech.

na příspěvěk reagoval JayZak

Uživatel Africanus1 smazal svůj příspěvek.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Uživatel smazal svůj příspěvek.

wenca

wenca (hodnocení, recenze)

To je jasné i bez dokumentu, protože víc hlasu dostal Zeman

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Doski

Doski (hodnocení, recenze)

J*A*S*M

Děkuju. Ale budeme se o tom hádat pořád dokola stejně jako všichni ostatní. Zeman řekne, že to lež není, nestranní, že je a stoupenci Karla nebo jiných samozřejmě budou zuřit a říkat, že je to samozřejmě lež. Omlouvám se za způsobenou flame war. :D Už bych to nechal. Je to tak, jak to je. 

wenca

wenca (hodnocení, recenze)

Doski

Zas tu začíná flame, tak se přidám, "určitě" byl Karel spol totálně bez známky hajzlismu :D

Doski

Doski (hodnocení, recenze)

kapsomut

Me ně připadalo dost trapné to, když několikrát lhal přímo do televize a obecenstvo mu to ještě s popcornem v dlaních pěkně mlaskalo.

na příspěvěk reagoval wenca, kapsomut

Doski

Doski (hodnocení, recenze)

hektopascal

1) I kdybychom měli, tak je to k ničemu. 
2) Stejně ani film nebude happy end, tak tu nezačínejte flame war. :D
3) Já se například těším, protože se jistě ukáže některých pravá tvář a třeba někdo bude litovat toho, koho volil a příště to bude lepší.

Související novinky

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Reklama

Reklama