Reklama

Reklama

VOD (1)

Skupina amerických vojáků odhalí plán, který může zásadně změnit průběh války a naklonit vítězství v prospěch nacistického Německa. Během druhé světové války při plnění jednoduchého úkolu oddíl amerických vojáků odhalí plán, který může zásadně změnit průběh války a naklonit vítězství v prospěch nacistického Německa. Jednotka je pověřena odvézt zásoby na štáb. Při cestě jsou napadeni a ocitají se v týlu nepřítele. Začíná německá protiofenzíva. I přes nebezpečí, které jim na nepřátelském území hrozí, se skupina rozhodne najít německého jaderného fyzika, zajistit plány vývoje atomové bomby, a zabránit tak nacistům zvítězit. (TV Nova)

(více)

Recenze (71)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy s druhej svetovej, obzvlášť sa mi ľúbi pekne natočená akcia a tučná výprava ako v Ryanovi od Spielberga. Bohužial tento film nemá dokopy nič. Ano, nevyzerá to zle a aj ten Vinnie Jones a Tom Sizemore (ktorý sa vylodil v Ryanovi v Normadii a spomína sa to aj tu :) sú tam fajn, ale ta kamera, tie nudne akcie s tankmi, ktoré ani nexistujú, tupo napísané postavy a americký príbeh, ten film tak podkopávajú až je škoda to pozerať. Ja som síce dlho odolával, ale nič lepšie a nové som v tomto žánri nenašiel. Navyše nechápem, čo ma tento film spoločné s brilantnou a mojou obľúbenou hrou. 45% - 2* ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tak toto rozhodne fanúšikom vojnových filmov neodporúčam. Budete naozaj sklamaní. Síce tam hrá Tom Sizemore, ale to na absolútnu stratu napätia v priebehu celého filmu nič nemení. Stopáž asi 96 minút by sa vošla do tridsiatich, z deju som začal byť nervózny, pretože už som dopredu tušil čo sa stane. Je to hrozný americký čajíček. Je vidieť, že americkí scenáristi nemajú vôbec páru, aké vzťahy majú medzi sebou národy Euroázie, isté zaužívané americké dogmy z pohľadu, za veľkou mlákou. Keď sa napr. pozerám na bondovku beriem to s nadsádzkou, ale toto je tak nalinkovaný scenár Hollywoodského béčka, až hamba. Vrcholom všetkého bola ukradnutá atómová bomba a to všetko v štyroch ľuďoch, plus mínus. Nevyhnutnosťou je aj záverečný, trápne pôsobiaci americký pátos. ()

Reklama

ceskyhonza odpad!

všechny recenze uživatele

Opravdu tragické, kam spadl Tom Sizemore od časů "Vojína Ryana". Scénář nejspíš nějakého amerického tenagera, který si o 2. sv. válce četl nějaký komiks na záchodě a v tom duchu to napsal. Je to odpad, který předčí i většinu sajrajtů dovážených "Řitkou". To, že Němci mají v Ardenách i letectvo a útočí na T34/85, to jsou asi tak nejmenší problémy této slátaniny. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

"BĚHEM VÁLKY ZÁKONY SPÍ." Film je inspirován stejnojmennou hrou a je fakt, že se v něm střílí fest a hodně umírá (přitom zásahy vojáků vypadají slušně). Je to levnější, už na první pohled, bez debat, ale herci jsou fajn, výprava dejme tomu, triky nejsou dobré, ale neřekl bych o nich, že jsou otřesné... nicméně scénář, ten hapruje výrazným způsobem a jeho trivialita přímo implikuje bídnou návaznost jednotlivých scén. Nebýt tohoto hendikepu, průměrné hodnocení bych filmu klidně přifařil, v této podobě ale opravdu ne. 35% ()

Jakubik 

všechny recenze uživatele

Na tento film mě nalákaly TV ukázky jinak jsem o něm vůbec nevěděl. Říkal jsem si, že to vypadá pěkně a má to slušné obsazení. Že se toho vyklube sračkoidní „béčko“ s příjemným obsazením jsem netušil. I když varování v podobě procent na ČSFD mohlo být jakýmsi varováním, ale procenta jsou tu velmi klamavé. Obsazení a když se nic neděje tak to má hezkej válečnej vizuál, ale jakmile se začne něco dít tak jsou vidět strašné nedostatky. Film se o samého začátku tváří hrozně vážně ale to, co se tu děje nemá s vážností od cca 15 minuty co dočinění. Je to hodně špatný jak akční film, tak válečný… ()

Galerie (12)

Zajímavosti (27)

  • Ke konci filmu je Stuttgart bombardován velkým náletem B-17 a bombardéry a doprovodné stíhačky P-51 Mustang jsou zobrazeny, jak letí a bombardují v nízké výšce. Ve skutečnosti byly nálety B-17 prováděny ve vysoké výšce a doprovodné stíhačky by v žádném případě nikdy neletěly tak nízko vedle bombardérů, protože by tím byla zmařena jakákoli schopnost chránit bombardéry před výše letícími německými stíhačkami. (Johnny.ARN)
  • Někteří američtí vojáci mají pušky Lee Enfield, které byly za války standardní britskou pěchotní puškou. Američané používali poloautomatickou pušku M1 Garand. (Johnny.ARN)
  • Ve filmu jsou špatně označené německé uniformy, ty pro wehrmacht mají orlice na rukávu, ale správně mají být na pravé hrudi, na rukávu je používala pouze SS a zároveň je to i jiný druh a tvar orlice, který používal wehrmacht a u uniforem ss to je ve filmu přesně naopak. To samé u důstojníků je uniforma s limcovymi vložkami jaké používal wehrmacht, ale čepice brigadýrky mají umrlci lebku a orlici, jakou používala jen SS. (SsgtJira)

Reklama

Reklama