Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Joe a Bambini patří na Divokém západě k pěkným výlupkům, málokdo ale tuší, že oba psanci jsou ve skutečnosti bratři. Když se pak po letech konečně sejdou v domě své máti, musejí odpřisáhnout, že se o sebe navzájem postarají. Bambini dostane za úkol naučit lenivého karbaníka Joa pořádnému řemeslu jako je přepadání dostavníků nebo krádeže koní a Joe má zas tahat své prchlivého bratra z problémů. A protože každý přistupuje ke svěřenému úkolu po svém, zamotá se sourozenecká dvojice do složitého plánu s převleky za vládní agenty a podivnou misií, kde mniši místo rozhřešení rozdávají monokly... Ve volném pokračování bláznivého westernu Pravá a levá ruka ďábla (1970) se opět sešlo herecké duo Bud Spencer a Terence Hill pod režijní taktovkou Enza Barboniho. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (200)

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Bratři Trinity (Terence Hill) a Bambino (Bud Spencer) přijíždí navštívit své rodiče. Ti Trinityho přesvědčují, aby se stal zlodějem koní, stejně jako jeho bratr. Trinity nakonec souhlasí a odjíždí do města společně s Bambinem. Ve městě se jim podaří vyhrát slušnou sumu peněz v pokeru a tak sí koupí luxusní oblečení, načež je všichni začnou považovat za federální agenty... Pokračování snímku Pravá a levá ruka ďábla se nese ve stejném duchu jako první díl. Nechybí tak rvačky, trefné slovní přestřelky, ochrana nevinných, skvělá melodie bratrského dua De Angelis, věrný Ricardo Pizzuti a fazole. Trinity a Bambino jsou zde prostě sympaťáci, kteří sice nejsou žádní svatoušci, ale nakonec se postaví na stranu dobra. Dvorní režisér a scénaritsta v jedné osobě Enzo Barboni poprvé (a ne naposledy) použil zápletku se záměnou, kdy jsou oba hrdinové považování za někoho jiného, což má za následek spoustu zábavných situací. Maly unavený Joe je tak natočen přesně v duchu klasických komedií dua Hill-Spencer a stejně jako v případě Pravé a levé ruky ďábla o filmu mohu napsat, že se jedná o sympatický, vtipný a příjemný snímek. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pokracovanie filmu Pravá a ľavá ruka diabla ma bavilo ovela menej. Zapletka je menej zaujimava. Väcsinou sa sklada len z epizodiek, ktore su pospajane dost nezazivne. A aj tie epizodky nie su dvakrat zabavne. Oproti jednotke film postrada tu skvelu pohodovu atmosferu a aj hudba je ovela horsia. Uvodna pesnicka je doslova hnusna. Bitiek tu znova nie je vela a ked uz na ne dôjde, tak su iba priemerne. Tuctove fackovacky, ktore nenadchnu ani choreografiou ani humorom. Vysledkom je priemerny film, ktory sa oplati vidiet jedine ak mate radi tuto sympaticku dvojku, ktora to svojou charizmou cely cas drzi aspon na hrane pozeratelneho priemeru. 5/10. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

O něco slabší, ale stále zábavné pokračování příbhu Bambina a Trinityho. Tenhle díl je už čistá komedie a scény jako rodinná večeře nebo návštěva nóbl restauraci se servisem ala "kostka ve skluzu" mi přišly geniální. Ovšem chybí tu pořádný příběh i záporák a bitek taky moc není - je závěrečná ve stylu amerického fotbalu a to je trošku málo. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Děkujeme, pane kapitáne !! Kéž by byl každý takhle štědrý !!" - "Jo, a z toho dítěte by byl alkoholik !!" ;) Výtečný sequel výtečného spaghetti westernu Pravá a levá ruka ďábla subžánrového klasika Enza Barboniho, jemuž se nedá upřít velmi vtipná a zajímavá zápletka, když se Bud Spencer s Terencem Hillem vydává za tajné agenty, ani že tvůrcům opravdu není doslova vůbec nic svaté.. Nemůžu se však zbavit dojmu, že Malý unavený Joe působí poněkud, jakkoli symbolicky, utahaně a zejména by mu slušela lepší hudba, protože tohle se bratrům De Angelisovým vůbec nepovedlo.. ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Souhlasím, že tohle pokračování je ještě o malý chloupeček lepší než první díl ´Pravá a levá ruka ďábla´. Tihle dva chlapíci to spolu bezpochyby umí, neskutečné co všechno spolu předvádějí a jak jeden bez druhého nemůžou být, což jde vidět i na plátně. Perfektní humorné scénky, které se střídají jedna za druhou. Skvělá hudba, která tohle všechno doprovází. No prostě nádhera na tohle všechno dohromady koukat! Nejlepší scény: ve zpovědnici a u pokerového stolu. 100% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (13)

  • Původní německá verze uváděná do kin měla délku 127 minut a přístupnost od 16 let. (Stocki)
  • Scéna, ve které Trinità a Bambino obědvají v restauraci, nebyla předem napsána. Režisér Enzo Barboni jen zvolal “akce“ a Bud Spencer a Terence Hill improvizovali. (Stocki)

Související novinky

Zemřel Bud Spencer

Zemřel Bud Spencer

28.06.2016

V 86 letech nás v pondělí opustil legendární italský herec Bud Spencer. Parťák Terence Hilla se zamlada věnoval plavání a vodnímu pólu (dotáhl to až na dvě olympiády), v roce 1951 se ale dostal před… (více)

Reklama

Reklama