Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Joe a Bambini patří na Divokém západě k pěkným výlupkům, málokdo ale tuší, že oba psanci jsou ve skutečnosti bratři. Když se pak po letech konečně sejdou v domě své máti, musejí odpřisáhnout, že se o sebe navzájem postarají. Bambini dostane za úkol naučit lenivého karbaníka Joa pořádnému řemeslu jako je přepadání dostavníků nebo krádeže koní a Joe má zas tahat své prchlivého bratra z problémů. A protože každý přistupuje ke svěřenému úkolu po svém, zamotá se sourozenecká dvojice do složitého plánu s převleky za vládní agenty a podivnou misií, kde mniši místo rozhřešení rozdávají monokly... Ve volném pokračování bláznivého westernu Pravá a levá ruka ďábla (1970) se opět sešlo herecké duo Bud Spencer a Terence Hill pod režijní taktovkou Enza Barboniho. (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (13)

  • Scéna v restauraci rozesmála diváky v severní Evropě natolik, že značná část z nich musela být hospitalizována. (Jizni Tlapa)
  • Film měl mimořádný komerční úspěch především v Itálii a Německu, kde se dostal na první příčky v návštěvnosti kin (v obou zemích je dohromady vidělo v kinech přes 26 miliónů diváků). Překvapivý je výrazně menší zájem ve Španělsku, kde přitom podobné filmy patřily k oblíbeným.Tady, stejně jako ve Francii, vidělo film něco málo přes tři milióny diváků. (argenson)
  • Matku Buda a Terence zde ztvárnila herečka Jessica Dublin. Ve skutečnosti by ale nikdy nemohla být jejich matkou, protože když se Jessica narodila, Budovi již bylo dvanáct let a Terencovi tři roky. (Stocki)
  • Původní německá verze uváděná do kin měla délku 127 minut a přístupnost od 16 let. (Stocki)
  • Natáčelo se v Itálii, v oblasti Abruzzo, konkrétně v okolí náhorní planiny Campo Imperatore v provincii L'Aquila. (Stocki)
  • Ve východním Německu byl film uveden pod názvem “Der Kleine und der müde Joe“ a v západním Německu pod názvem “Vier Fäuste für ein Halleluja“. V Americe potom jako “Trinity Is Still My Name“. (Stocki)
  • Scéna, ve které Trinità a Bambino obědvají v restauraci, nebyla předem napsána. Režisér Enzo Barboni jen zvolal “akce“ a Bud Spencer a Terence Hill improvizovali. (Stocki)

Související novinky

Zemřel Bud Spencer

Zemřel Bud Spencer

28.06.2016

V 86 letech nás v pondělí opustil legendární italský herec Bud Spencer. Parťák Terence Hilla se zamlada věnoval plavání a vodnímu pólu (dotáhl to až na dvě olympiády), v roce 1951 se ale dostal před… (více)

Reklama

Reklama