Reklama

Reklama

Osiřelá Maryann se nastěhuje ke svým prarodičům. Zoufale osamělá dívka zjistí, že jediné stejně staré dítě v sousedství je upoutáno na invalidní vozík. Andy má ale bohužel velmi despotickou matku, která mu ze strachu o jeho chatrné zdraví odmítá dovolit opustit dům nebo si hrát s Maryann. Jeho táta je sice vstřícnější, nedokáže se však své ženě postavit. Když se Maryann vplíží do jejich domu a prozkoumá nepřístupný sklep, zjistí, že oba rodiče skrývají velmi temné tajemství. Důvody, proč se snaží držet Andyho doma a Maryann dál od svého prahu, nejsou totiž ani trochu nezištné. (Cinemax)

(více)

Recenze (25)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

The Harvest má s hororem společného jen málo. První polovina takřka o ničem, ve druhé výrazné zlepšení. Lehký nadprůměr dohromady dá, ale divák by se neměl nechat vyvést z míry tím, že se jedná o horor. Vidím ve filmu psychologický thriller, takže i zároveň tímto komentářem prosím o změnu v žánru .. 5/10 = 56% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

To je teda nápad, pustit si horor k obědu. Jediné štěstí, že tenhle film neděsí. Přitom jediný důvod, proč na něj koukat, je Michael Shannon. On vážně není špatnej herec a je škoda, že se škatulkuje v takových nesmyslech. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Ako horor bieda, ale ako psychologický thriller vcelku sledovateľné, a ja mám psycho celkom v obľube. Ale nadšenie budem tentokrát krotiť, k tomu to má rozhodne ďaleko. Dobrý príbeh, dobré herecké výkony. Ale nevyužitý námet, a to poriadne. Proste keď je jedným z hlavných hrdinov ťažko chorý chlapec a jeho matka je tak trochu psychicky labilná, tak režisér to môže využiť na maximum, pretože tu sa dalo tak zabrnkať divákovi na nervy a city, že z toho mohla byť paráda. No nech si niekto predstaví, že slávna Misery robí to isté dieťaťu, tak asi by to nikomu nebolo celkom jedno. Lenže toto sa žiaľ nekonalo a až na jednu-dve scénky, ktoré by sa s prižmúreným okom dali nazvať týraním, neponúkol film dokopy nič prevratné. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Nedotažené, od poloviny průhledné, konec zabitý. Michael Shannon je rozhodně jeden z nejméně využitých herců současnosti, ale nestačí si s tak pasivní postavou. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Empty HARVEST of unlikeable actors in this messy childish bullshit. // Kingova Mizéria si prdla a po 25 rokoch vyvárania z toho vznikla biedna Úroda... A aj keby som si odmyslel starú dobrú Misery, tak sú omnoho lepšie filmy, ktoré sa s podobným námetom popasovali kvalitnejšie, či sa už do hororu ťahali viac (Neverlake) alebo menej (Inside). ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Andy je ťažko chorým chlapcom, ktorý je do konca svojho života odsúdený na život na vozíku. Keď jedného dňa spozná novo prisťahovanú Maryann, ktorá po strate milovaného otca, prichádza do danej oblasti pod opaterou starých rodičov, zdá sa, že oboch mladých ľudí s ťažkým osudom, konečne postretlo šťastie v podobe skutočného priateľstva. Situácia sa rapídne mení Maryannym zistením, že Andyho matka, doktorka z miestnej nemocnice nie je tak celkom pri zdravých zmysloch, ako sa na prvý pohľad môže zdať. V snímku sa nachádza viacero odkazov na staršie filmy. Či už je to spomínaná "Misery", alebo aj mnou celkom obľúbený "Sklenený dom 2" o syndróme prehnanej starostlivosti matky o dieťa. "The Harvest " nie je v skupine sebe podobným žiadny preborník, a taktiež, na milión % nie je ani z jednej devätiny hororom. Hlavných úloh sa zhostilo niekoľko známych hercov, ktorých výkony neradno veľmi kritizovať, no bohužiaľ samotný snímok vnímam len ako veľmi slabý, bohapustý podpriemer. Nič mimoriadne z pohľadu zaradenia k žánru neponúkol, pričom bol len akousi rannou zívačkou - 40%. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Těžko se dá cokoliv napsat bez příšerného spoilerování, takže snad jen zájemce odkážu sem, kde najdete film, na který jest The Harvest variací, přičemž rozhodně ne tak kvalitativně zdařilou. Důležitou informací budiž, že zdaleka nejde o horor, ale i tak nemám potřebu lámat hůl nad filmem samotným, nýbrž o tlamoidní Samanthu Morton. Osobně jsem o snímku nic předem nevěděl, ale mám pocit, že spousta lidí, kteří do něj půjdou taky s čistým štítem, bude zklamaná. 55% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Michael Shannon je už dávnejšie jedným z typovo najvýraznejších a najzaujímavejších hercov a to veľkou mierou zachránilo tento snímok. Väčšiu časť pozornosti diváka si tu ukradol pre seba. To mi však vôbec nevadilo, pretože scénky s ním mali aspoň hlbší rozmer ako po psychologickej tak i po dramatickej stránke. Škoda, že ho tu nebolo viac, pretože všetko mimo neho zívalo veľkou nudou s nulovým napätím. Suma sumárum, o horore tu nemôže byť ani reči, ale ako slabší psychologický thriller hrajúci na jednu postavu môže byť. Nenadchne ale ani neurazí. 55/100 Videné v rámci Horror Challenge Tour. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

No tak horor to sice není, ale jako psycho thriller to funguje ne snad dokonale, ale určitě hodně dobře. Obrovský podíl na tom nese Samantha Morton v roli úzkostlivé a hlavně šílené matky, která se snaží držet svého postiženého syna v naprosté izolaci. Zdatně jí přihrává Michael Shannon jako submisivní otec a společně tvoří nádherně psychopatický pár. Dobře hrají i dětští představitelé a obsazení je tak hlavní devízou filmu. Ale fungoval i příběh a neotřele působilo i odhalení, jak to vlastně s Andym je. I přesto, že jsem čekal něco úplně jiného, jsem mile překvapen a spokojen. 70% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Mix rodinného dramatu a psycho thrilleru se tu překvapivě docela vydařil. Michael Shannon opět srší charismatem na rozdávání a opět dokazuje, že role podivínů mu sednou. Děcka v hlavních rolích jsou v pohodě a z novodobé Misery jde místy skutečný strach. Škoda akorát toho konce. Závěrečný epilog působí docela odfláknutě. Širší logiku v tom raději nehledat. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Horor od toho v žiadnom prípade nečakať, ale to ešte dôvod film akokoľvek zatracovať. Harvest je skôr psychologický thriller po vzore Misery nechce zomrieť, ktorý sa akurát bojí ísť akokoľvek do hĺbky. Natočený slušne, so solídnymi hereckými výkonmi ako detí tak dospelých, ale s mierne nevyužitým námetom, ktorý nesprostredkováva žiadnu výraznú depku. Je to škoda, pretože na psychicky labilné postavy a ich nemorálne konanie sa mohlo film zamerať oveľa hlbšie, keďže to je jadrom jeho príbehu. Takto sa na to síce bez problémov pozerá, akurát znepokojivá je asi tak jedna jediná scéna a od polovice to začne byť skrz naskrz predvídateľné aj celým záverom, ktorý sa chce tváriť zbytočne prekvapivo. Vo výsledku to tak nijako neurazí, ale ani nenadchne. Neškodný priemer na jedno popoludnie, ktorý si o dva dni nebude nikto pamätať. CELKOVO: 3* (6/10) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„The Harvest“ není snímek, který vás bude děsit lekačkami, ale bude vás děsit atmosférou, strhne vás tím, co se zde děje a tím, jak lidé jednají, když jsou v krizové situaci a když za každou cenu chtějí pomoct svému dítěti. Michael Shannon opět ukazuje, jak je skvělým hercem a tady, kde není potřeba přehrávat, jede až překvapivě klidnou postavu. Jeho umění zase na správném místě. ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Kritiky překvapivě vysoko hodnocený skororodinný thriller na televizní úrovni, ve kterém bohužel nefunguje samotný zvrat příběhu, poněvadž je až příliš okatý a předvídatelný. 53% ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Film jsem si stáhla jako horor. Ovšem horor to v žádném případě není. A i když jsem byla naštvaná, jak jsem se těšila na nějakou bubákovinu a přitom to hororové nebylo, musím uznat, že to byl dobrý napínavý thriller. Andy je vážně nemocný a jen leží doma nebo je na vozíku, má poněkud psychicky labilní matku a najde si ho kamarádka, co se nastěhovala kousek do domu. Ze začátku jsem se bála, že tu mám další Most do země Terabithia, ale jen si počkejte, dokud neodhalíte velké rodinné tajemství. Za mě velký palec nahoru. ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

Zápletka by aj mohla fungovať, keby film nebolo prevedený v štandardoch súkromno-právnej televízie Markíza a keby herecké výkony nepripomínali juhoamerické telenovely. Napätie by tam možno občas aj bolo. A hlavná postava ma aj napriek svojmu prehrávaniu dostávala do takého varu, že som jej mal chuť stokrát prijebať cez ten notebook. Percentuálne však mlčím. ()

zsn 

všechny recenze uživatele

Sice nevím, proč byla v úvodu ta kauza s černouškem, ale dobře. Film, na který jsem s přestávkami koukala dva dny (jak se zejména první hodinu táhl od ničeho k ničemu), je svým jádrem dosti podobný http://www.csfd.cz/film/359381-neverlake/. Mimochodem trefný název - Sklizeň, ale já bych to pozměnila na Sklizeň jater. To mi připomíná, že mám chuť na obalovaná játýrka :-P ()

kolemjdouc odpad!

všechny recenze uživatele

no prosím naše pojišťovny se hroutí nad úhradami za poskytování péče a tady se ukazuje že operace jdou provádět i ve sklepě..Jediný kdo se opravdu ve své roli snažil a byl dobrý byla mladá Calis ()

BlackHood 

všechny recenze uživatele

Nápad byl zajímavý, ale strašná nuda. Mohlo to být aspoň víc napínavé, trochu kratší a menší rozjezd. Zvrat dobrý. ()

Reklama

Reklama