Reklama

Reklama

Blb a blbec

  • Česko Průseráři (více)
Trailer

Obsahy(1)

Můj milý synu Travisi, dlouho jsme se neviděli, Vánoce se blíží a my bychom se měli zase sejít... Všechno začíná tímto dopisem s maminčiným přáním a zmínkou o tajemném pokladu. Informace o pokladu se stává veřejným tajemstvím a všichni si dělají plány. Začíná western plný divokých jízd, přestřelek a nezvládnutelných situací. Jak dopadne honba za pokladem, se všichni dozví až o slavnostní vánoční noci. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (90)

Tosim 

všechny recenze uživatele

S&H se vrátili sice jenom na videu, ale to vůbec nevadí. Snímek, který běžel ve videodistribuci pod zavádějícím názvem Blb a blbec, připomíná jejich starší spaghetti-westerny a vrcholí rodinnou vánoční oslavou :-) Spencer působí svou vizáží obra opravdu neodolatelně (sebeparodické narážky jsou přítomny) a Hill se ve svých skoro šedesáti letech bije stejně urputně, jako za mlada... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Solidní zakončení jedné velké éry. Tam kde Bud Spencer a Terence Hill začali tam také skončili...v útrobách spagetti-westernů. Příběh je sice občas kopie jejich předešlých filmů, ale i tak je to stejná zábava a bitky, na to kolik jim je let, jsou stále vcelku slušné. Škoda jen hudby, která mi na jejich filmy přijde moc moderní (narážím na konec filmu) a fakt je, že bratři De Angelisovi jejich filmům dodávali šmrnc. --- Skočila byste pro bratra? Takovej drobek věčně se mračí. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Posledni spolecnej film Spencera a Hilla, takze jsme cekal jen nejakej odvar z jejich slavnejsich kousku, ale dockal jsem se fakt skvelyho filmu. Prvni pulhodinka je fakt dokonala a pak tempo krapet zpomali, ale na kvalitu filmu to nema vyraznejsi vliv. Vtipy tu jsou opravdu povedeny a i kdyz se nejakej opakuje treba vickrat, porad pusobi vtipne. Terrence je porad ve forme a strili snad jeste rychlejc nez za mlada a Spencer, i kdyz vypada dost na sracky, porad umi nekoho paradne prastit po hlave. Navic tu je skvela hudba a super zaverecna bitka. Ke konci uz zacne bejt film krapet moc dojemnej, ale neni to nic tak strasnyho, aby to zkazilo zazitek z filmu. Jen ta matka vypadala fakt priserne. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

26. 05. 2008 ve 02:45 TV Prima pod názvem "Lovec a borec". Uff..to jsem si dal..Vše začalo jedním nesmyslným a zcela nevinným dopisem..„Můj milý synu Travisi, dlouho jsme se neviděli..atd, atd. Nevím co tím jako chtěl pan básník říct:-)? Kolotoč nesmyslných přestřelek, honiček a fackování (tak jak jsme ho u těch dvou znali dříve) to vše pod taktovkou staré maminy. Z toho už jsem dávno vyrostl:-) Čím jsou ti dva starší tím jsou jejich vystoupení a gagy smešnější a hloupější..To nejlepší mají bohužel už dávno za sebou. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Dobrá rodinná komedie, která se vyrovná těm lepším klasickým filmům pánů Spencera a Hilla, ačkoliv na ty úplně nejlepší nemá. "Mějte se. Mějte se! Měééjté sé!" ()

ripo odpad!

všechny recenze uživatele

Trápna a ničnehovoriaca fraška, ktorá čerpá len z bývalej "slávy" týchto dvoch komikov. Asi zabudli, že prešlo odvtedy štvrťstoročie a komédie a paródie teraz vyzarjú inak, ako buch, tresk, bang, crashh ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Konečný návrat obou známých hochů na společný plac.....dobré.. Mohla by býti přítomna i lepší hudba, leč stále se mi chlapci líbili ve scénách. Klasická dvojka Stříbrného plátna. :-) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Bud Spencer s Terencem Hillem nejenže dost zestárli, ale už jsou dost z formy. Málo rvaček, málo humoru, kopec nudy. Dva komici v důchodu, co vlezli do nemožně triviálního filmu. Hodně slabá rozlučka s populární dvojicí. 20% ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Hillův synek napsal celkem dost zábavný scénář, který je přizpůsoben věku aktérů. Takže až na závěrečnou bitvu ve filmu mnoho akcí není. Ovšem věšení Spencera je jedním z nejlepších gagů této dvojice. Hudba je velmi dobrá, byť to nejsou tradiční bratři De Angelisové. Hodně se mi líbil debutující Jonathan Tucker. A popravdě se mi hodně líbil celý film. Navzdory škarohlídům je to velmi dobrá komedie, která není založena jen na bitkách, ale především na skvělém slovním i situačním humoru. ()

giallo 

všechny recenze uživatele

Tak jsem zamáčknul nostalgickou slzu a přetrpěl tuhle hovadinu. Vzpomínky na slavnou dvojci zůstávají, ale nechal bych už je na pokoji. Upřímě řečeno, Hill není dobrý režisér a jeho syn je ještě o mnoho horší scénárista. Jednu * za Hilla a jednu * za Spencra. Děkuji pánové a sbohem. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Kdo umí, ten nekouká a nepomlouvá. A tady ti dva pánové prostě umí. Jeden se může na druhého spolehnout v každé scéně, když si trochu nerozumí, tak si to vysvětlí a frčí dál za dalším dobrodružstvím. Jsou koediální, akční, westernově ladění, ve filmu si i pospí, odpočinou, aby v další scéně ztropili zase pěkné alotrium. Průserů není nikdy dost, ale mohlo jich být ve filmu ještě víc. (7.3.2011) ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Je rok 1994, Westernům a Spaghetti Westernům odzvonilo. Hill a Spencer už 9 let točí samostatně a těží jen ze zbytků zašlé slávy smutné vzpomínají na lesk 70.let, kdy byly na vrcholu. Někoho napadne natočit poslední společný film a jak jinak než žánr, kterým oba společně začínaly. Bohužel scénář je příšerně infantilní, rozpočet mizerný a Hill jak je skvělý charakterní i komediální herec o to je horší scénárista a režisér. Tahle dvojice si zasloužila epický monument vytesaný do skály. Bohužel drtivá většina jejich dvorních režisérů je tou dobou mrtvá, v důchodu nebo v tvůrčí krizi a nikdo nedokáže na jejich potenciál ani navázat. Viděl jsem to všeho všudy 2x. Pamatuju si infantilní přístup, hromadu rodinných žvástů, kupu otravných dětí, hrozný dabing a nulovou akci. Třetí hvězdou tady je jen úcta, nostalgie, respekt a uznání za jejich celoživotní dílo. Že jim nedal Quentin Tarantino čestné cameo v jeho Djangovi mu nikdy neodpustím. Přitom by stačilo aby oba seděli na terase, když Waltz vyvede falešného šerifa, oba s pánví fazolí sleduji co se děje v jejich městě za mumraj a Spencer by řekl "Trinity, někdo ohrožuje šerifa" a Hill "už se do tohohle nepleť, náš čas už pominul Bambino" a já bych se štěstím rozbrečel a tahle dvojka se mohla rozloučit ještě jednou a kurva v Hollywoodu. Škoda, že to napadne mě a ne Tarantina. Když Spencer zemřel, kalil sem 3 měsíce. U Hilla to bude rok. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Určite nie najlepší spagetti western slávnej dvojice, ale jedno je isté. Je lepšie, keď sa ako blb a blbec objavia títo dvaja Taliani, než reálny blb s blbcom, ako Matovič a Heger. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Důstojné rozloučení s legendární filmovou dvojicí. Bud a Terence se dali po deseti letech znovu dohromady, aby ještě jednou naposled stanuli společně před kamerou v netradičně vánočním westernu. Nechybí klasická závěrečná bitka při které ozdobí vánoční stromeček. Některé vtipy jsou velmi vydařené, ale trochu nedotažené, chybí tomu ta pověstná "třešnička na dortu." ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Spencer a Hill mají spoustu lepších, ale i horších filmů. Zkrátka průměr. Vadí mi části se Spencerovými dětmi a s těma němkama. když jsou na scéně jenom S+H, je to zase jako zastara. Scény s houpacími křesly a s oběšením Spencera jsou jedny z nejlepších, jaké natočili. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Posledna spolupraca dvoch legiend. Tentokrat znova vo westerne, kotre sa zvykli vyznacovat aj zmysluplnym pribehom. Napriek tomu je zapletka chatrna. Prakticky ju tvoria len epizodky vyplnene pri ceste z bodu A do bodu B, co by nebol problem, keby boli dostatocne zabavne. Ale len zhuba polovica z nich je priemerne zabavna a druha je uz dost nudna. Chemia medzi Budom a Terencom stale funguje solidne a Terence neustale Buda provokuje. Lenze v tvari sa im vek uz dost prejavil. Terence stratil ten sibalsky vyraz a Budovi väcsinu filmu poriadne ani nevidno do oci. Je tu par bitiek, ale aj v nich vidno, ze su Bud a Terence davno z formy. Ale nielen oni ale aj ti statisti, ktorych fackuju nejake extra zabavne alebo pôsobive pady nepredvedu. Zda sa, ze poriadne zostarli nielen Bud a Terence, ale aj ich skvadra kaskaderov. Celkovo film nie je ziadna slava, ale nastastie ani tragedia. Ako taku dojemnu rozlucku s dvoma legendami sa to raz vidiet oplati. 5/10. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

O tom, ako dvaja dôchodcovia za výdatnej podpory ich mamičky pomlátia bandu zločincov. Mne to vôbec neprišlo zábavné. ()

Reklama

Reklama