Reklama

Reklama

Blb a blbec

  • Česko Průseráři (více)
Trailer

Obsahy(1)

Můj milý synu Travisi, dlouho jsme se neviděli, Vánoce se blíží a my bychom se měli zase sejít... Všechno začíná tímto dopisem s maminčiným přáním a zmínkou o tajemném pokladu. Informace o pokladu se stává veřejným tajemstvím a všichni si dělají plány. Začíná western plný divokých jízd, přestřelek a nezvládnutelných situací. Jak dopadne honba za pokladem, se všichni dozví až o slavnostní vánoční noci. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (90)

lykan9 

všechny recenze uživatele

Jsou to sice slabé tři hvězdy, ale přesto jsem nemohl jinak. Terence Hill mě jako režisér rozhodně nepřesvědčil, scénář byl špatný a herecké výkony podprůměrné, ale při závěrečných titulcích jsem měl takový hřejivý pocit a ani nevím proč. Možná je to tím, že film Průseráři (nevím, který blbec vymyslel český překlad jako Blb a blbec) nebyl myšlen jako nějaký velkofilm, ale spíše jako pocta dlouholeté spolupráce dvojice budyhill. Zejména jsem měl pocit, že tímto filmem chce Hill poděkovat svému spolupracovníkovi a kamarádovi, že byl takovým skvělým parťákem. Jinak moc nechápu, proč jsou na CSFD vedeni Průseráři jako související s filmy Pravá a levá ruka ďábla a Malý unavený Joe. Kromě toho, že jsou v těchto filmech bratry,nemají filmy zase tak moc společného. Průseráři jsou spíše poctou všech westernů, kteří tito dva, ať společně nebo zvlášť natočili. Jsou tam známky nejenom už výše zmíněných, ale i trilogie Cata a Doca, Lucky Lucka nebo filmu Buddy míří na západ. Na závěr, pokud máte rádi budyhillovky, tak si film určitě užijete a zažijete pár dojemných chvil, ale pokud jste k těmto dvoum nenašli ještě cestu, tak bych tímto filmem určitě nezačínal. ()

Armin82 

všechny recenze uživatele

Nebyl to první ani poslední režírovanej film Terence Hilla, ale všechny dopadly obdobně. Mám ho rád, ale tohle mu nejde. Poslední společný počin týhle legendární dvojice, kterej bohužel považuju i za jeden z nejhorších. Sice nám chlapci zestárnuli a ztratili na svém kouzlu, ale pořád jsou to oni. Nicméně tim největším průserem byla právě režie a scénář. Spíše mi to připomínalo komediální pohádku s předvídatelnýma dětinskýma scénkama, který pobavili opravdu jen občas. Párkrát jsem se zasmál, ale od jejich poslední spolupráce jsem čekal daleko víc...pro mě zklamání --->40% ()

Reklama

MFZB 

všechny recenze uživatele

Tak filmy s tymito dvoma típkami sú fakt super. Ešte dávnejšie som to pozerával v TV a strašne sa mi páčili hlavne tie bitky, ale už si presne nepämatám ktorý film bol ktorý, ale tento bol každopádne super. Vtipné to bolo dosť a aj bitky sa dali. Zo začiatku to bol nárez ale potom to už nebolo až také smiešne, ale záverečná bitka u mňa teda potvrdila tých 80%. Ešte by sa patrilo vzhliadnuť aj niektoré iné filmy týchto típkov... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Rozlucka Spencera a Hilla prebehla skutocne vo velkom style. Tato dvojica zacinala vo westernoch /Buh Odpousti, ja ne, Tromfove eso/ a luci sa s divakmi taktiez westernom. Takmer 65 rocny Spencer sice uz nerozdava take brutalne rany ako v Dva Machri mezi nebem a Peklem/vsak aj evidentne pribral/, ale jeho o 10 rokov mladsi kolega ma stale ranu. Film vsak zachranuje zaverecna rvacka, ktora divakovi serviruje presne to, cim sa duo Spencer -- Hill preslavilo. Chyba vsak hudba Maurizia a Guida de Angelis, to je podstatna chyba. Celkovo je Botte di Natali slusny, ale iba priemerny film. 68 % ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Kdo umí, ten nekouká a nepomlouvá. A tady ti dva pánové prostě umí. Jeden se může na druhého spolehnout v každé scéně, když si trochu nerozumí, tak si to vysvětlí a frčí dál za dalším dobrodružstvím. Jsou koediální, akční, westernově ladění, ve filmu si i pospí, odpočinou, aby v další scéně ztropili zase pěkné alotrium. Průserů není nikdy dost, ale mohlo jich být ve filmu ještě víc. (7.3.2011) ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Jedná se o poslední snímek, ve kterém se bok po boku sešla dvojice Terence Hill a Bud Spencer. (korbitch22)

Reklama

Reklama