Reklama

Reklama

Zámecká zrůda

  • USA Castle Freak (více)
USA, 1995, 90 min (Special Edition: 95 min)

Tento horror se odehrává ve starám italském hradu, do kterého se právě stěhuje Američan John Reilly se svojí rodinou. Jeho rodinu zasahla treagédie při níž zahynul jeho malý syn a dcera oslepla. John doufá že se v novém sídle urovná jeho rozvrácený vztah se svou ženou Susan. Ale jak to tak bývá, v hradu není něco v pořádku. (V-Ray)

(více)

Recenze (118)

Jango_Fett 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsme si s kámošem s tohodle filmu dělali srandu, říkali jsme si co to zase bude za starou píčovinu a po půl hodině jsme změnili názor. Tenhle starý horor je velice povedený a prakticky vůbec necenzurovaný. Navíc krvavé scény vypadají věrohodně, žádné takové to když začínal Peter Jackson a ve Vesmírných Kanibalech tam házel hercům pod nohy sirové vepřové a divák měl za to, že jsou to kusy lidských těl. Opravdu velice kvalitní se slabším závěrem. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Na prvý raz ma to nebavilo, ale keď som si dal po 10. rokoch reprízu, tak to bolo nečakane celkom fajn. Zaujímavý mix atmosférických nekrvavých scén (ťažiacich z temnej minulosti hradu so 150. miestnosťami) a nechutných, krvavých momentov (v ktorých sa hrá s otvorenými kartami a v ktorých si Stuart Gordon neberie servítky). Potešil ma Jeffrey Combs v hlavnej a v rámci možností normálnej úlohe (čo uňho je predsa len nie príliš časté). Každopádne je to určené len hororovým fanúšikom, nejde o žiadne áčko typu Exorcistu alebo Čeľustí, ale o béčko s tomu odpovedajúcim kastingom, ako i rozpočtom (a tým pádom i vizuálom). Celkom fajn bol prekvapivo remake z r. 2020. ()

Reklama

sidzej 

všechny recenze uživatele

Filmy Stuarta Gordona mam celkom rad. Ide sice o cistokrvne becka s lacnym televiznym spracovanim obcas podpriemernej kvality avsak z dejoveho hladiska su vzdy zaujimave. Skoda ze nikdy nedostal prilezitost natocit horor s ackovym rozpoctom pretoze urcitymi vypravacskymi (a gore) schopnostami rozhodne disponuje. ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Gordone, Gordone! I ty jeden uchyláku! Kdo zná tvorbu tohoto svébytného režiséra jistě ví, že má talent na velmi zábavná "přiznaná" béčka s takovým tím přismrádlým osmdesátkovým nádechem. Takže krev, sliz, fujtajblové masky a tak podobně. Stejné pojetí má i jeho blízký přítel Brian Yuzna, který do filmového "braku" přispěl dalšími parádními béčky. Zámecká zrůda je na motivy jednoho Lovecrafťáckého záseku a oplývá pěknou gotickou atmosférou. Aby taky ne, když je příběh zasazen do potemnělého italského hradu, který zdědí jedna americká rodinka. Nemají za sebou zrovna šťastnou minulost, která se za nimi vleče jako hnijící kus mrtvoly. A zrovna to prostředí hradu na jejich náladě moc nepřidává. Ovšem rozuzlení ano! Rozjezd je potřeba přijmout trochu delší, ale v pozdějších minutách je Zámecká zrůda o to víc intenzivnější a děsivější. Podobně jako literární předlohy pana Lovecrafta. Jeffrey Combs a Barbara Crampton je dobrá sázka na jistotu a pokud jste viděli další filmy s tímto duem (Re-Animator a Ze záhrobí), tak nebudete litovat. Možná bude pro někoho film jaksi průměrný, ale kdo má rád Lovecrafta a tento herecký ansámbl, tak bude nadšen stejně jako já. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

BluRay unrated verzeCastle Freak přináší další porci Gordonovského zpracování Lovecrafta, tentokrát se jedná spíš o psychologické komorní drama s velmi poklidným začátkem, které se zvrhne v sexuální mejdan s brutalitou, kterou jste si nejspíš nikdy nepřáli vidět, stejně jako zrůdu pobíhající chodbami s houpajícím šourkem. Zrůda je skvěle namaskovaná, Combs a Cramptonová - oba herecky zase jinak a opět dobře - hrají ztraumatizovaný manželský pár, tentokrát je ale výsledek tak nějak nudný a nechutný a když se film rozjede ke konci, napětí moc nefunguje a je znát málo peněz i přes půjčený hrad. Snímek je narozdíl od předešlých adaptací nepříjemně předvídatelný a místy směšný. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Hrad použitý ve filmu je skutečný italský hrad, který vlastní prezident společnosti Full Moon Pictures. (Chatterer)

Související novinky

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Reklama

Reklama