Reklama

Reklama

Zámecká zrůda

  • USA Castle Freak (více)
USA, 1995, 90 min (Special Edition: 95 min)

Tento horror se odehrává ve starám italském hradu, do kterého se právě stěhuje Američan John Reilly se svojí rodinou. Jeho rodinu zasahla treagédie při níž zahynul jeho malý syn a dcera oslepla. John doufá že se v novém sídle urovná jeho rozvrácený vztah se svou ženou Susan. Ale jak to tak bývá, v hradu není něco v pořádku. (V-Ray)

(více)

Recenze (118)

666teen 

všechny recenze uživatele

"...Neboť i když mi zapomění dalo klid, vždy si budu pamatovat, že jsem vyděděnec, cizinec v tomto století a cizinec mezi těmi, kdo se dosud nazývají lidmi. To vím od chvíle, kdy jsem vztáhl prsty k nestvůře ve zlatém rámu, kdy jsem vztáhl prsty a dotkl se chladivého, pevného povrchu lesklého zrcadla." Tak tohle je všechno, co Gordon použil z Lovecraftovy povídky The Outsider. Jo, a ještě zámek jako kráva, kde straší. Což kupodivu vůbec nevadí. Bubák má fakt hnusnou tlamu a podivné stravovací návyky. Italští policisté mají IQ vysoké jako včerejší datum, takže taky v pořádku a Jeffrey Combs je jako nevyléčený alkoholik-zachránce vyloženě v pohodě. Dobrý kino. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

CASTLE FREAK jsem měl už delší dobu v povědomí, ale jen tak mezi stovkami dalších, čekal jsem nějaký levný béčkový průměr a nebýt Řitka video a následně dobrých ohlasů zde, dost možná bych se k tomu dostal až za XY let, nebo pokud brzo zhebnu tak vůbec. Takže dobře že tak, je to totiž jeden z takových těch raritních, neprávem zapomenutých kousků. Lehce rozvrácená tříčlenná americká rodina přijede do nějakého italského městečka navštívit hrad, který právě zdědila. Ten ovšem skrývá jedno nemilé překvapení. Giorgio - celý život trýzněný sklepní zohyzděnec, ona 'hradní zrůda', která je naprosto převýborná, šarmantní a okouzlující. Zvlášť když účinkuje napůl zabalená v prostěradle. Představte si člověka pomalu od narození zavřeného v jedné malé místnosti bez světla, mučeného a minimálně krmeného, s uřízlým penisem a vyřízlým jazykem. Prostě nechutně ubohá existence. K čemu mě to napadá přirovnat, je to individuum na konci [REC]. Prostě týpek, jakýho na ulici asi hned tak nepotkáte. Dojde tedy na s ním spojený kvalitně patologický výjevy, dobrou atmosféru a bonusem je obsazení RE-ANIMATORa Jeffrey Comse. Bohužel ale, ten film má i své mínus. Přišlo mi, že se to místy až moc točilo kolem rodinné krize a to na úkor té hlavní zápletky, kdy se ošklivec jen tak potácel po hradě a my byli mezitím svědky úplně jiných záležitostí. Z toho chtělo malinko ubrat. Jinak totiž super. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Více než americký je tohle italský horor, který souzní s podobnými italskými snímky ze 70. a 80. let. Tajemný hrad s podzemními chodbami, kobkami, dlouhými schodišti, zavřenými dveřmi, vysokou věží a kreaturou připoutanou rezivými řetězy ke zdi studeného vězení. Rozpadající se rodina truchlící nad ztrátou syna musí čelit zlu, které nezná slitování. Bouře, hlasy, kočka a rozbité zrcadlo. Gore je méně, zato docela slušné - trhání těla lepé děvy zuby, účtování s kočičkou či výchovný výprask důtkami. Pěkná je rovněž maska, na níž se maskéři vyřádili. Jen herecké výkony jsou průměrné a Combs mě tentokráte nenadchnul. Přesto zvedám původní hodnocení o hvězdu, jelikož jsem byl spokojen. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Velké těšení=velké zklamání. Výrobní tým, který stojí za výborným From Beyond, tu zklamal na celé čáře. Protože toto není ani náhodou, horor. Je to jakási divná poudačka o jednom italském hradě. Chvílemi mi to připomínalo skvělou tv seriálovou Tetu, jen o dost slabší. Jediní, kdo opět nezklamali, je ústřední herecká dvojice Jeffrey Combs a krásná Barbara Crampton. Ta 3.hvězda je za ně. A nejen dle mého, velmi nevyrovnaný Gordon. Nu...i on má nárok někdy sleviti ze svých nároků. Není to ani geniální, ani na pytel. Je to něco mezi. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Průměrný horor o jednom dědictví či spíše o zámku, který má tajného obyvatele. Jedné rozhádané rodině co se tam nastěhuje. Tatík zaviní smrt syna a dcera přijde o zrak a žena ho neustále obvinuje. K tomu tajemný hrad a jedna zrůda ve sklepení co vylezá ven , aby se nasytila. Nevím proč musí do hororů cpát slepý lidi, holka sice je pěkná, ale dost nepraktická a je tam spíš naobtíž. Příběh je prostý a jednoduchý. Zrůda vypadá hrozivě a gore scény jsou taky pěkné. Jako celek je to průměr docela se to dost vleče. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Hrad použitý ve filmu je skutečný italský hrad, který vlastní prezident společnosti Full Moon Pictures. (Chatterer)

Související novinky

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Reklama

Reklama