Reklama

Reklama

Opuštěné stavby

(seriál)
  • USA Abandoned
Reality-TV
USA, 2012, 22 min

Produkce:

Daniel Amigone

Obsahy(1)

Sledujte tým sběratelů, kteří vidí víc, než jen opuštěné budovy ... v ruinách vidí peníze! Před tím, než tyto budovy buldozery srovnají se zemí, jejich posláním je prokopat se temnými, zatuchlými a chátrajícími stavbami v naději, že naleznou již zapomenuté odkazy americké historie, které mohou mít velkou cenu. Expert řemeslník a sběratel Jay Chaikin se živí prohledáváním opuštěných budov, které mohou ukrývat neočekávané historické "skvosty" s neuvěřitelně vysokými hodnotami. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Další alternativa na Salvage Dawgs nebo Salvage Hunters. Chlapi se snaží vydělat si nějaký ten $$ prohledáváním starých opuštěných budov, komplexů, skladišť, hal a podobně. Nechybí samozřejmě ani krátký medailonek, který představuje historii či vlastníky daného objektu, případně něco málo o některém z nalezených artefaktů. Není nouze ani o (já tomu říkám) "wow efekt", neobvyklé předměty a mnohá překvapení. Něco takzvaně "votočí", jiné věci se snaží restaurovat a uvádět do původního stavu, případně jim najít uplatnění jiné. Je jasné, že si dané věci nemohou jen tak odvézt. Zde to funguje stejně, jako při výletech Drewa Pritcharda ze Salvage Hunters. Objekt má na starosti většinou nějaký správce/majitel, se kterým se domlouvá cena, kterou se Jay snaží samozřejmě tlačit co nejníže. Přeci jenom není charita, ale vydělává si tím na živobytí a musí platit i náklady (to jen kdyby někdo stále nechápal, proč jsou ceny mnohonásobně nižší než prodejní - většinou tam není zahrnuta práce, náklady a restaurování + nějaký ten zisk). ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Ďalšia variácia na tému nájsť niečo, kúpiť niečo, ohodnotiť niečo, predať niečo a keď sa dá, tak aj zarobiť niečo. Tentokrát je to o opustených stavbách ako kostoloch, továrňach, pivovaroch a podobne, v ktorých sa nachádzajú hotové "poklady", len ich speňažiť. Mám pocit, že už je takých to realít až cez hlavu, a čím ďalej, tým sú nudnejšie a otravnejšie... ()

Lister21 

všechny recenze uživatele

2* dávám pouze za ty hezké staré věci, které mohu vidět a něco zajímavého se i dozvědět. Ale nelíbí se mi, jak takhle veřejně okrádají ty majitele, kteří nemají zdání o hodnotě jejich věcí a oni sami je pak prodají za 2x-3x vyšší cenu podobně jako v American Pickers. ()

Reklama

Reklama