Reklama

Reklama

Kdo najde přítele, najde poklad

  • Itálie Chi trova un amico, trova un tesoro (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jeden nevrlý kapitán, jeden černý pasažér a jeden tichomořský ostrov s pokladem. Takové jsou počty italské komedie s nerozlučnou dvojicí Bud SpencerTerence Hill... Tentokrát lítá podvodníček Allen (Terence Hill) v pořádném maléru. Na koníčkách už prosázel úplně všechno, a pokud místním gangsterům rychle nesplatí dluh, vyrazí z něj místo peněz duši. Naštěstí se mu v přístavu podaří ukrýt na lodi Charlieho O’Briena (Bud Spencer), který právě vyplouvá na cestu kolem světa a čeká ho tučná odměna, pokud se mu to podaří. Plány poklidné plavby ale Charliemu narušují podivné úkazy: jídlo mu mizí z talíře sotva se otočí a kompas se snad úplně zbláznil. Než se ovšem Charliemu podaří prokouknout, o co jeho černému pasažérovi jde, je už příliš pozdě. Moře je oba vyplaví na tichomořském ostrůvku, kde by se podle Allenova strýčka měl ukrývat poklad. Při jeho hledání narazí dvojice trosečníků na mírumilovný kmen místních, ale také na po zuby ozbrojeného japonského vojáka, pro kterého válka nikdy neskončila. Aby toho nebylo málo, na ostrově se krátce na to vylodí tlupa pirátů a dorazí i Allenovi staří známí... Bláznivou italskou komedii s oblíbenou dvojicí natočil a napsal Sergio Corbucci, přední tvůrce spaghetti westernů jako Django (1966) či Žoldnéř (1968), ale také autor snad nejznámější komedie se Spencerem a Hillem – Sudá a lichá (1978). Kdo najde přítele, najde poklad byl však posledním filmem, na kterém se podíleli všichni tři. Corbucci pak pokračoval v natáčení komedií s Paolem Villaggiem a nerozlučné duo si zahrálo ještě v několika úspěšných taškařicích pod režijní taktovkou Enza Barboniho. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (175)

vrch07256732 

všechny recenze uživatele

Dvojicu Spencer Hill som mal vždy rád. Tuna napriek veľkej snahe a exotickému prostrediu akoby už dochádzal dych. Bitky fajné, ale chýbala mi tam tá iskra humoru najmä u Hilla. Scenár akoby napísaný pre malé deti - až priveľmi priamy a jednoduchý. Jednoducho´mi tu chýbala tá iskra a notná dávka elegencie z predošlých filmov. Aj na dvojici Spencer Hill akoby sa podpísal zub času. ()

AxelWers 

všechny recenze uživatele

Bud Spencer a Terence Hill sú geniálnou dvojicou, ktorá si zahrala vo veľa dobrých filmoch, ale tuto sa akosi nepodarilo nadviazať na úspešnú tradíciu. Filmy s nimi bývajú často prešpikované srandovnými hláškami a bitkami, ale v tomto prípade to bol podľa mňa nedostatkový tovar, neviem, žiadnej akcii som akosi neprišiel na chuť, proste mi to nesadlo. ()

Reklama

0kozel 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mám rád od dětství, stejně jako skoro všechny ostatní filmy s Hillem a Spencerem. Nevím proč, ale vždycky u těchto filmů dostanu chuť na fazole. :) Jako vždy tu nechybí bitky, které Vám určitě minimálně vyloudí úsměv na tváři a dobrá, taková ta pohodová hudba. Navíc je tu pro zpestření výborná zápletka s hledáním pokladu a Japoncem, který neví, že válka už dávno skončila. Jediný, co se mi nelíbilo byl Anulu, ten je zbytečně moc retardovaný a je tam trochu navíc. Občas si u závěrečné scény říkám, proč ty dva na tom ostrově sakra nezůstali? Co by jim tam chybělo? ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle pokus vyšel tak napůl. 2* jsou skoro málo, vtipné hlášky a pár dobrých bitek by se tady našlo. Na druhou stranu 3* jsou zase moc, především vzhledem k poněkud trapným domorodcům. Tím nemám na mysli ani tak jejich vzhled - ten v tomhle případě není důležitý - jde hlavně o to, jak byli zahraní. Naopak trapní padouši mi až tak moc nevadili. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Podle hodnoceni to vypada jako slabsi flm dua Spencer - Hill, coz ovsem neni pravda. Ale samozrejme se najdou i lepsi kousky s temahle hercema. Hlavne je problem stopaz, na tak dlouhej film by tu melo bejt vic forku a hlavne vic bitek. Jedna mala, jedna prestrelka a dve velky, tot vse. Samozrejme sou vyborny, ale co si tak pamatuju jiny filmy, rvali se vic. Hillovi a Spencerovi neni opet co vytknout, jak by taky jo, kdyz opet hraji svuj standard a dej hezky svizne odsejpa. Nejlepsi je, kdyz zacne hrat drsna hudba a jdou do akce. Celkove hudba mi prisla hodne nadprumerna. Taky mi film prisel docela originalni a najde se tu i par zvratu, ktery se sice daj cekat, ale to je fuk. Jediny co mi prislo divny bylo, ze ostrov, kterej neni na zadny mape, byl za valky pouzivanej jako zakladna. Lepsi 4*. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (12)

  • Na konci filmu děkuje štáb obyvatelům ostrova a slibují, že nikdy neprozradí název tohoto tajného ráje. Ve skutečnosti se film natáčel na ostrově Key Biscayne, nedaleko Floridy. (NiaWolf)
  • V závěru filmu, kdy Charlie (Bud Spencer) mlátí dva piráty, kteří se opřou o sebe, jeden z nich nemá čepici, zatímco v dalším záběru, kdy Charlie utíká, už čepici má. (chleba24)

Reklama

Reklama