Reklama

Reklama

Kdo najde přítele, najde poklad

  • Itálie Chi trova un amico, trova un tesoro (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jeden nevrlý kapitán, jeden černý pasažér a jeden tichomořský ostrov s pokladem. Takové jsou počty italské komedie s nerozlučnou dvojicí Bud SpencerTerence Hill... Tentokrát lítá podvodníček Allen (Terence Hill) v pořádném maléru. Na koníčkách už prosázel úplně všechno, a pokud místním gangsterům rychle nesplatí dluh, vyrazí z něj místo peněz duši. Naštěstí se mu v přístavu podaří ukrýt na lodi Charlieho O’Briena (Bud Spencer), který právě vyplouvá na cestu kolem světa a čeká ho tučná odměna, pokud se mu to podaří. Plány poklidné plavby ale Charliemu narušují podivné úkazy: jídlo mu mizí z talíře sotva se otočí a kompas se snad úplně zbláznil. Než se ovšem Charliemu podaří prokouknout, o co jeho černému pasažérovi jde, je už příliš pozdě. Moře je oba vyplaví na tichomořském ostrůvku, kde by se podle Allenova strýčka měl ukrývat poklad. Při jeho hledání narazí dvojice trosečníků na mírumilovný kmen místních, ale také na po zuby ozbrojeného japonského vojáka, pro kterého válka nikdy neskončila. Aby toho nebylo málo, na ostrově se krátce na to vylodí tlupa pirátů a dorazí i Allenovi staří známí... Bláznivou italskou komedii s oblíbenou dvojicí natočil a napsal Sergio Corbucci, přední tvůrce spaghetti westernů jako Django (1966) či Žoldnéř (1968), ale také autor snad nejznámější komedie se Spencerem a Hillem – Sudá a lichá (1978). Kdo najde přítele, najde poklad byl však posledním filmem, na kterém se podíleli všichni tři. Corbucci pak pokračoval v natáčení komedií s Paolem Villaggiem a nerozlučné duo si zahrálo ještě v několika úspěšných taškařicích pod režijní taktovkou Enza Barboniho. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (175)

Han22 

všechny recenze uživatele

V dětství jeden z mých nejoblíbenějších filmů a to nejen od dvojice Spencer Hill. Skvělá dobrodružná komedie z tropického ostrova, kde Spencer a Hill pátrají po pokladu, pokoušejí se navzájem nezabít a čelí domorodcům, pirátům, gangsterům i vysloužilému japonskému válečníkovi. Nezapomenutlené hlášky (Ty špatně mluvit na Anulu papá... já tě teď zabit) scény (tank!) i postavy. Hlavně trojice Mamá, japonský voják a ultimátní retard Anulu, který (oprávněně) sklízí facky od všech na které natrefí. Mezi Spencrem a Hillem to tentokrát jiskří ještě více než obvykle a bitek je sice míň, ale to finální stojí opravdu zato. Jediný co bych vytknul je že v rámci tradičního konce "Spencer a Hill nic nemají" byli tvůrci až trochu moc krutí. A pak... že už to není tak úžasné jak když mi bylo náct. ()

marshall 

všechny recenze uživatele

Ruku na srdce, tento film je ptákovina, skutečně se jedná o jeden z kousků této dvojice, kde autor popustil své fantazii uzdu. Přesto si odvážim tvrdit, že nějak podstatně této taškařici řemen nespadl a hbitý Terence Hill a kladiva Buda Spencera, která se tentokrát utkávají s poněkud extravagantními piráty, opět vydají za slušný zážitek. Zážitek podkreslený nádherným exotickým prostředím... ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ako maly som film Chy Trova Un Amico, trova un Tesoro desne zral, a zerem ho aj po 30 rokoch. Vyborny scenar, perfektne hlasky Spencera a Hilla a kopa vyborne natocenych fackovaciek zaistuju filmecku. Proti zasranej liberalnej demokracii, proti xenofilii  postavim vysoko toto dielo plne xenofobie, rasizmu a dufam ze aj homofobie. 88 % ()

Skratchy 

všechny recenze uživatele

Jeden ze slabších filmů s B.Spencerem a T.Hillem.Na ostrově kde hledají poklad bojují nejdřív proti japonskýmu vojákovi který si myslí že je pořád 2.sv. válka,pak proti nějakejm pirátskejm gayům v latexu a nakonec proti nějaké mafii.A do toho je doprovází extremně trapný a protivný indián.Opravdu nic moc film. ()

Jasmín 

všechny recenze uživatele

Teda ... Hrubou kostru příběhu by vymyslelo i sedmileté dítě a zbytek dodělali asi na místě a hned to natočili. Spencer neSpencer, Hill neHill, pro mě nuda a jen dvě hvězdy. Ty dávám aspoň za ty občasné duté zvuky, když Spencer někoho praští do hlavy a za jeho marketing s marmeládou - to jediné mě bavilo. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (12)

  • „Co to vlastně posloucháš za kapelu?“, zeptá se Kador piráta se sluchátky. Je to D.D. Sound (La Bionda) a skladba „Café“ z roku 1979. (ČSFD)
  • Po převlečení obou hrdinů do uniforem USA z druhé světové války má Rosco Frazer / Steinberg (Terence Hill) na uniformě označení USAF. Ovšem USAF vzniklo až po válce v roce 1947. (Untentrauer)
  • „Ziakatum!“ Tuto speciální hlášku, kterou používá kapitán pirátů, když někomu dupne na nohu v originálním italském znění nenajdeme. Je pouze ve filmu s anglickým dabingem. (Untentrauer)

Reklama

Reklama