Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V městečku Lucky Town se před časem usadil malý chudý cirkus, v němž účinkují pouze čtyři akrobaté. Ti však dokážou pravé divy, a proto si je místní lidé velmi oblíbili a nedají na ně dopustit. A právě mezi tyto hvězdy manéže jednoho dne vpadne Cat Stevens, který se snaží uprchnout Finchovi, největšímu grázlovi v okolí, a jeho mužům. Cirkusáci raněného muže ukryjí ve svém karavanu a ochrání ho před pronásledovateli. Tím se však zapletou se do nebezpečné hry s Finchovými zabijáky. A jejich odveta a na sebe nenechá dlouho čekat. Zákeřně zavraždí nejmladšího z akrobatů, jenž náhodou zůstane na okamžik sám. Cat, který se jakž takž zotaví, proto Hutchovi navrhne, že mu na oplátku pomůže dostat Finche. Spolu se šerifem pak nastraží na všechny lotry důmyslnou léčku. Ovšem ještě dříve, než zločinci skončí za mřížemi, dostanou od Cata a Hutche pořádně za vyučenou... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (75)

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Napůl zapomenuté (a naplno právem) završení Colizziho trilogie bohužel náleží k těm nejslabším filmům, v jakých se kdy Spencer s Hillem vyskytli. Polovinu filmu stráví Terence na lůžku, jsa už na začátku děje postřelen. Mezitím se Colizzi utápí v předvádění cirkusových čísel, což se sice jeví jako docela originální nápad, jenže ve spaghetti-westernových reáliích bohužel vůbec nefunguje. Až poté se projeví i Spencer a ke konci i pokus o zápletku, ale to už je na všechno pozdě. Po tak skvělých filmech obrovské zklamání. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Boot Hill je pahorok u pohoria Tombstone, kde bol zalozeny cintorin ... film sam o sebe nic moc, dvojka BS/TH prerazila az talianskymi blaznivymi komediami. Toto je western, nechapem to zaradenie komedia. Rvacky su fraskovite, o nicom, touto cestou by BS a TH neprerazili nikdy, westernovych drsnakov bolo vtedy na mraky : 30 % ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Závěrečný díl ze Spencer-Hillovské vážné westernové trilogie a také díl nejslabší. Děj prakticky neexistuje, stejně jako návaznost na předchozí díly, celý příběh se točí nejprve kolem cirkusu a poté kolem vykořisťovaných zlatokopů, ale ani jedno není vůbec zábavné. Ani ta závěrečná přestřelka nestojí za moc. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě hodně překvapil a to tím, že se nejedná o klasický film dvojice Bud Spencer a Terence Hill. Není tu v podstatě nic komediálního ani bláznivého. Všechno se tu tváří hodně drsně a vážně. Pomalé tempo příběhu jsem nepovažovala za problém. Dokonce mi tenhle styl vyprávění vyhovoval. Nikde není psáno, že by měl být western pouze akční jízda od začátku do konce. Terence Hill tady má úžasně zářící modré očit. Ovšem, to bylo tím, že byl pořád zarostlý a umaštěný a ty oči mu z tváře svítily. ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Závěrečný film Colizziho trilogie se Spencerem a Hillem. Tady má sice opět navrch Terence, ale oba mají vlastně okrajové role. Hlavní zápletka se totiž netočí kolem nich, ale napřed kolem cirkusáků, pak zas kolem zlatokopů, pak se zase dozvíme, že hned ze začátku šlo o ty zlatokopy, ale pořád jsou víc vidět cirkusáci a tohle všechno začne hned po úvodních titulkách stylovou přestřelkou, kdy v nočním městě pronásledují zabijáci Terence, jenž se raněn schová do cirkusu. Pak se to zničehonic zastaví a dál děj pokračuje až po půl hodině. Celou tu půlhodinu totiž leží Terence raněn a tak zatím ukazují cirkusová čísla. Potom Terence uteče a když je zabit přítel provazolezce Thomase (Woody Strode), Thomas se Hilla vydá hledat a spolu se vydají na cestu pomsty. Tím spíš že onoho přítele zabili chlapi co na začátku šli po Terencovi. Terence sebere Buda, který se objevuje až po 40 minutách, ale má novýho parťáka, kterýho nehraje nikdo jiný, než George Eastman - akorát přebarvený na zrzavo. Sice hraje němého a nemá mnoho prostoru, ale je jedna z několika hlavních postav. Takže Hill, Strode, Spencer a Eastman dojedou do městečka, kde s principálem (Lionel Stander) dají dohromady cirkus, do toho ještě přijde šéf banditů a státní návladní či co, který se naopak snaží okradeným zlatokopům pomáhat a než se člověk naděje, je konec a některý věci jsou tu dost nedotažený. Jako kdyby to Colizzi chtěl zase natáhnout na dvě hodiny, a producenti mu nařídili půl hodiny vystřihnout. Takže tady by to možná chtělo trochu delší. A i přes krátkou stopáž se člověk místy nudí. Takže na jednu stranu je člověk rád, že vidí samý známý tváře, který zná z mnoha jiných westernů, na druhou je zmatenej a než si všechno dá dohromady, tak jsou tu závěrečný titulky. Navíc to všechno korunuje špatná hudba Carla Rustichelliho. Jazz se k westernové přestřelce opravdu nehodí. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (4)

  • Woody Strode (Thomas) získal za 10týdenní natáčení 75 000 amerických dolarů, což je velký skok oproti filmu Profesionálové (1966), kde si vydělal za týden jen 1 000 dolarů. (noelcoward73)
  • Natáčení probíhalo ve španělské Andalusii na místech: Desierto de Tabernas a ve studiích Fort Bravo Cinema Studios / Texas Hollywood a Mini Hollywood v Tabernas. Dále se natáčelo ve studiích v Římě: Dino De Laurentiis Cinematografica Studios a Elios Film. (noelcoward73)

Reklama

Reklama