Reklama

Reklama

Pirát Blackie

  • Československo Pomsta Černého korzára (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Kostýmní komedie vypráví napínavý příběh neohroženého piráta, který se na ostrově v Karibském moři stane svědkem dražby unesené manželky místokrále a nechá se zlákat její koupí. Za tento čin je ostatními korzáry nenáviděn, neboť představa vysokého výkupného je příliš lákavá… Rozehraný konflikt je záminkou pro řadu dobrodružných situací, v nichž zůstává místo i pro milostné jiskření. To vše vyprávěno s humornou nadsázkou, která je populární dvojici Terence Hill a Bud Spencer vlastní. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Možná dobrý nápad na většinu filmu poprvé a naposledy svést proti sobě legendární dvojici, ale nešlo v ní o nic jiného, než drobnou strkanici. Nakonec stejně "spolupracují". Film se snaží kopírovat filmy jako Cartouche a Černý tulipán. Ale zatímco Belmondo a Delon hráli ve filmech kam produkce sypala miliony franků, Hill a Spencer nikdy takové rozpočty neměli a je to sakra vidět. Bídné souboje, bídné efekty, bídné kostýmy. Hill se snaží hrát drsňáka podobného těm Delonovým ale vše jde mimo. Šlápnutí vedle které drží nad vodou parádní dabing a sexy herečky ve vedlejších rolích. Nejslabší film téhle dvojky. 40%. ()

Stanmi 

všechny recenze uživatele

V případě tohoto filmu český název Pomsta Černého korzára poněkud klame, neboť zde nejde ani tak o pomstu jako o zlato, spousta zlata, které má být posláno do Španělska. Zlato chce uloupit pirátský kapitán Black (Terence Hill) a jeho banda, ale o takové veké bohatství mají pochopitelně zájem také další korzáři, mezi nimi také pirát Carlos (Bud Spencer)... Pokud od tohoto snímku čekáte klasickou komedii dua Spencer-Hill tak nejspíš budete zklamáni, neboť tento snímek je především dobrodružný, byť akce a humor se zde také najdou. Bud a Terence jsou tady především soupeři a oba zde jsou ve svých rolích až příliš vážní. Bud je zde navíc opravdu pouze vedlejší postavou, takže nemá příliš prostoru se projevit. Nejzajímavější a nejzábavnější postavou je tak Don Pedro v podání španělského herce George Martina, ale ve vedlejších rolích potěší také Sal Borgese nebo fešná Silvia Monti. Na filmu lze poznat, že to není žádný vysokorozpočtový velkofilm, takže zatímco prostředí přístavního města a souboje muže proti mužu jsou zprácovány vcelku slušně, tak námořní bitvy vypadají o poznání hůře. Samotný příběh je v zásadě klasický s typickou pirátskými motivy, což není špatně a navíc ani příliš nenudí, byť některé posuny v příběhu působí poněkud urychleně. Z celkového hlediska je snímek spíše průměrný, ale duo Spencer-Hill mám rád, stejně jako pirátskou tématiku, takže jsem si tento korzárský film v rámci možnosti celkem užil. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Terence s Budem to spolu zkusili i na vážnějším poli filmového průmyslu,ale moc jim to nevyšlo,přece jen jejich síla byla někde jinde.Zvlášť Hill zde svůj vykutálený kukuč nahradil velmi závažným a zamračením pohledem a vypadal tím dost blbě a nesympaticky.Spencer zde hraje spíš až druhé housle,ale dokázal si alespoň on zde udržet svou tvář a standart.Je zde vidět i opravdu nízký rozpočet filmu,kdy zvlášť u pirátského snímku to pořádně mlátí do očí.Dějově je to chudé stejně jako ona výprava filmu,bez nápadu a jakékoliv dobrodružné atmosféry,opravdu slaboučké.Jak jsem se již zmiňoval,síla této dvojice byla úplně někde jinde,tímto filmem mě hodně minuli. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Zatím nejspíše nejslabší film s touto slavnou italskou dvojkou. Možná to bude tím, že tentokráte nehrají spolu, nýbrž proti sobě. Když jsou na stejné straně, tak jim to jde lépe. Co se týče samotného filmu, jde o klasický dobrodružný pirátský film, bez jediného překvapení či jediného zapamátováníhodného momentu (snad až na hromadnou bitku v hospodě). Šedý průměr mezi oceánskými honbami za nejrůznějšími poklady. Slabý podprůměr ve filmografiích Bud Spencera a Terence Hilla. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Bud Spencer a Terence Hill už za sebou nějakou tu spolupráci měli. Celkově se objevili v řadě snímků. Dělali westerny, krimi komedie i řadu jiných filmů. V tomto si tedy střihli i historické téma. Zajímavé ale je, že se jedná o jeden z mála počinů (možná jediný), ve kterém oba netvoří dvojici, ale jsou si protivníky. Do děje nás doslova vtáhne výborná úvodní píseň. Pak následuje klasický dobrodružný film plný bitek, přestřelek, krásných žen a námořních bitev. Na oko to vypadá dobře. Výborně dopadla jak výprava, tak kostýmy. Jenže já se místy ztrácel ve jménech a vzájemně propojených vztazích. Přeci jen se o drobnou komedii jedná, ale kvalit jejich známějších komedií nedosahuje. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Film obsahuje stejné záběry lodí na moři jako film Tygr sedmi moří (1966). Stejně tak například odlehčování lodi o přebytečný náklad včetně děl a závěrečné zahákování španělské lodi. Mělo být využito tzv. Stock footage (příp. stock video), kdy jsou natočené záběry využity ve vícero projektech. (jerzy1976)

Reklama

Reklama