Reklama

Reklama

Pirát Blackie

  • Československo Pomsta Černého korzára (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Kostýmní komedie vypráví napínavý příběh neohroženého piráta, který se na ostrově v Karibském moři stane svědkem dražby unesené manželky místokrále a nechá se zlákat její koupí. Za tento čin je ostatními korzáry nenáviděn, neboť představa vysokého výkupného je příliš lákavá… Rozehraný konflikt je záminkou pro řadu dobrodružných situací, v nichž zůstává místo i pro milostné jiskření. To vše vyprávěno s humornou nadsázkou, která je populární dvojici Terence Hill a Bud Spencer vlastní. (Česká televize)

(více)

Recenze (102)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zřejmě nejslabší komedie dvojky Hill+Spencer. Příběh postrádá jakýkoliv chytlavý zvrat a já osobně jsem se u filmu nudil po celou hodinu a půl. Důvod? Za 1) tu stojí Bud Spencer a Terence Hill proti sobě...zřejmě nejdůležitější bod filmu, který mu podlomuje kolena na samotný práh bolesti. Za 2) se příběh odehrává v prostředí Karibiku, ve kterém se Hill a Spencer objevili opravdu jen ojediněle. Za 3) při lodních bitvách se z děl sice střílí o 106, ale ani jedna koule netrefí svůj cíl...a tak to nakonec celé vypadá vcelku uměle. --- Kdo je to? Eskymák....co dělá v Karibském moři? - Léčí si omrzliny ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se od ostatnich tehle dvojky dost lisi. Jednak tohle neni v zadnym pripade komedie, ale jedna se o dobrodruznej film. Pak se taky lisi mistem deje, tim, ze stoji Spencer a Hill proti sobe a Spencer tu zemre. Navic je tu i nekolik dojemnejch scen, treba, kdyz Spencer jede na posledni plavbu se svou lodi. Problem je, ze kecu je tu v pomeru s akci moc velky mnozstvi. Takze postavy furt jen kecaj a kecaj a nic moc se nedeje. A Spencer tu je desne nevyuzitej, jako by tu ani nebyl. Misto bitek tu jsou spis souboje na kordy, ktery ale nejsou spatny. Celkove jsem se precejen misty docela bavil a nudil minimalne. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Jeden ze slabších filmů dua Spencer-Hill. Bohužel Spencer na plátně víc není než je a navíc postavit tuto nerozlučnou dvojku proti sobě pro mě bylo osobní zklamání........ ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Zatím nejspíše nejslabší film s touto slavnou italskou dvojkou. Možná to bude tím, že tentokráte nehrají spolu, nýbrž proti sobě. Když jsou na stejné straně, tak jim to jde lépe. Co se týče samotného filmu, jde o klasický dobrodružný pirátský film, bez jediného překvapení či jediného zapamátováníhodného momentu (snad až na hromadnou bitku v hospodě). Šedý průměr mezi oceánskými honbami za nejrůznějšími poklady. Slabý podprůměr ve filmografiích Bud Spencera a Terence Hilla. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Film, který si nedokáže ujasnit, zda chce být komedií, dobrodružným filmem o pirátech, nebo jeho parodií. Navzdory tomu to není vůbec špatné, i když mě vždycky mrzelo, že tu Terence Hill a Bud Spencer stojí proti sobě. 60%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ani bych tak moc nekritizoval příběh, jako spíše neskutečně levné provedení. Vždyť to kolikrát vypadá jako by některé záběry byly převzaty z jiných filmů. A už vůbec nemá smysl se bavit o tom, že tohle není komedie a že Bud s Terencem mohou hrát když už tak jedině spolu. Krása Silvie Monti ovšem bere dech. 30% ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

tuten film u mého nicotného já vyniká obzvláště jednou věcí - střet oněch dvou herců je prostě úžasný, ona chemie, která je v tolika filmech stmelovala skvěle se přerodila v energii opačnou, jejich nenávist je takřka hmatatelná.. Snad jen škoda malého prostoru pro postavu Buda Spencera, neboť je skvělá a její "odchod" navýsost výborný ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Akční komedie to není. A neukecal by mě na to ani sám Bud Spencer. Taky by nemohl, o filmu určitě nic neví, neb v něm prakticky není. Bohužel. Od počátku do samého konce sledujeme naparování Blackieho v podání Hilla, kterému nafoukaní frajeři jdou sami od sebe. Hudba je místy natolik hravá, že překračuje práh infantilnosti. A příběh sám je vlastně zajímavý jen jako velmi povrchní dobrodružství. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Pirátské dobrodružné příběhy mám moc rád, což je zřejmě největším kamenem úrazu tohoto díla. Není to vůbec dobrodružné a piráty jsem tam nikde nezahlédl, ač to o sobě vlastně téměř všechny postavy neustále tvrdili. Chápu záměr producentů oné doby, kteří chtěli co nejvíce vytřiskat ze známého a tehdy velice populárního dua Bud Spencer a Terence Hill. Velice nešťastným však bylo, že hlavní roli separovali od zbytku, a tak tu nevznikl další film známého dua, ale film Terence Hilla, který moc velkou slávu nepředvedl. To, co bavilo diváky ve všech komediích, kde akce a reakce vytvářela právě dvojice, se rozpustilo v nezáživném patosu, kde Spencer hrál jen druhé housle a na plátně se objevil snad jen třikrát na pět minut. Chabé, nezábavné, bez děje. 30% ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Tak toto už išlo trochu mimo mňa (však Bud je dosť v úzadí). Má to dobrodružný nádych, ale Hill/Spencer majú naviac... ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Podobně jako u Černého korzára nečekejte víc než pohádku pro dospělé nadšence námořních bitev, krčem a trochu té natřásané parády sukní španělského dvora. Potěší dabing z Barrandova (Petr Štěpánek na Hilla) a pěkná Silvia Monti (když má vlasy rovné). Bud Spencer tentokrát není zrovna kamarád s Terencem. Bitky proti přesile tradičně přehnané, hrdinové jsou vždy nesmrtelní. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Možná dobrý nápad na většinu filmu poprvé a naposledy svést proti sobě legendární dvojici, ale nešlo v ní o nic jiného, než drobnou strkanici. Nakonec stejně "spolupracují". Film se snaží kopírovat filmy jako Cartouche a Černý tulipán. Ale zatímco Belmondo a Delon hráli ve filmech kam produkce sypala miliony franků, Hill a Spencer nikdy takové rozpočty neměli a je to sakra vidět. Bídné souboje, bídné efekty, bídné kostýmy. Hill se snaží hrát drsňáka podobného těm Delonovým ale vše jde mimo. Šlápnutí vedle které drží nad vodou parádní dabing a sexy herečky ve vedlejších rolích. Nejslabší film téhle dvojky. 40%. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Konec filmu je dost utahaný, což ještě podtrhuje nesmyslně sentimentální hudba. Navíc mi připadalo, že některé záběry jsou vystřižené z jiného filmu. Ale z nostalgie přimhuřuji oko. /4. 9. 12./ ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 17.1.1987, réžia českého znenia = K.M. WALLÓ (ČST Praha 1986) (21.2.2011) ()

Reklama

Reklama