Reklama

Reklama

Bůh odpouští, já ne!

  • Itálie Dio perdona... Io no! (více)

Obsahy(1)

Profesionální karetní hráč Cat (Terrence Hill) se u jedné partičky nepohodl s obávaným psancem San Antonio Billem a následném pistolnickém souboji Billa zastřelil. Od té chvíle chodí Cat s prstem na spoušti, protože zbytek Billovy bandy by se rád pomstil. Jednoho dne Cata vyhledá jeho starý známý Hutch (Bud Spencer), který pro projišťovnu vyšetřuje podivné přepadení vlaku. Jediný přeživší totiž prohlašuje, že vlak se zlatým nákladem přepadl právě nebožtík San Antonio Bill a Hutch na duchy nevěří. Cat se proto vydává zpět do městečka, kde pro Billa vše skončilo. Nebo to tak alespoň mělo vypadat... Italsko-španělský western natočil jako svůj režijní debut scenárista Giuseppe Colizzi a do hlavních rolí věčně poškorpených parťáků obsadil Terrence Hilla s Budem Spencerem – a zbytek je historie. Colizzi představil světu dnes již nerozlučné duo a úspěch prvního filmu Bůh odpouští, já ne! (1967) využil k natočení westernové trilogie s pokračováním Trumfové eso (1968) a Boot Hill (1969) ve stejném hereckém obsazení. Režisér se pak se Spencerem a Hillem sešel ještě u dobrodružné komedie Dva machři mezi nebem a peklem (1972), ale slibná spolupráce skončila Colizziho náhlou smrtí v roce 1978. (Česká televize)

(více)

Recenze (157)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Pomalejší styl vůbec neubírá tomuto stylovému westernu na atraktivitě. Zvlášť postava hlavního padouha "Mrtvoly" a neotřelá zápletka s dějem plným zvratů stojí za vyzdvihnutí. Duo Spencer-Hill je jako již tradičně - tradiční... :-) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tenhle western, měl přeci jen dál k tomu co duo BUD + TERENCE předváděli později v podobných rolích . Na jedno shlednutí to bylo docela dobré, bojím se však, že při dalším bych musel ubrat hvězdičku . BT humor ještě nebyl na tak dobré míře a podobné téma se dá vidět mnohem lépe zpracované . Přesto společně s bohem, odpouštím. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních filmů dua Hill + Spencer. Není to špatné, ale když už jsem si zvyknul na jejich obvyklé role, tak je zákonitě jasné, že s tímhle se nedokážu smířit. Přesto se na to dobře kouká, ale s humornýma scénami jsem se příliš nesetkal. Celé je to myšleno vážně a tak je to později na dvojce znát. Rozhodně to ale stojí za shlédnutí a zklamání to rozhodně není, prostě je to něco jiného než bych od nich čekal. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $100,000║ Na zohranú ústrednú dvojicu tak trochu suchopárne, bez lepšej iskry. /40%/ ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvnich filmu dua Spencer, Hill naznacil jasne kudy povede jejich filmova cesta - ztrestene komedie plne absurdnich momentu. Ale libi se. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Ještě dost "věrohodní" Spencer s Hillem, kteří posunují tenhle film kousek nad průměr obyčejného italowesternu. Dostatečná dávka slovního humoru a padnoucích hlášek ("Je tady moc lidí", řekl hlavní padouch a vystřílel hospodu, aby si mohl v klidu promluvit s Hilllem, jenž to vůbec nereflektoval.) ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Spaghetti western, který se nebere příliš vážně. Padouchovatí padouši, vyprahlá poušť, karetní podvodníci, zaplivané pajzly, kopce mrtvol, hromady zlata, bitky i přestřelky. Nenáročné, ale zábavné. Lepší ***. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tohle je dost jinej film, nez ktery duo Spencer - Hill delaj a tolik me nezajujal, ale presto to je dobre zvladnutej western. Problem je v pomalejsim tempu filmu, nekdo furt nekam jezdi a vsichni furt kecaj a kecaj a kecaj... Navic jsem se ze zacatku nemoh moc v deji zorientovat. Ale aspon tu neni tak jednoducha zapletka, jak u tehle dvojky bejva zvykem a najde se tu i par zvratu. Skoda, ze reziser moc nevytezil ze vzajemneho postuchovani hlavni dvojice, takze se tu najdou tak dva tri vtipy a par hlasek. Bitka tu je vetsi jen jedna a prestrelek tu taky moc neni. Navic mi prislo, ze hudba se snazi kopirovat Leoneovky, ale moc ji to nejde a misty byla dost neprijemna. A tentokrat to moc nezachranuje ani Spencer s Hillem, ktery tu nejsou moc za sympataky (Tady neni kladnej asi vubec nikdo.), Spencer ma malo prostoru a Hill se tak strasne snazi tvarit vazne a drsne az to je nekdy k smichu. Kdyz privru oboje oci, bude to na slabsi 4*, protoze i pres veskerou tu kritiku, jsem se nudil jen vyjimecne. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Dost unavující pomalý spaghetti western v režii G.Colizziho, plný až zbytečně krutého násilí - vybití všech ve vlaku se zlatem, mučení, postupné odstraňování zabijáků... Dvojice Hill + Spencer ještě nejsou tak úplně supermani jako v pozdějších filmech, přesto pátrají po jim známém zabijákovi a jeho bandě. Kamera je stylová, scénář dobrý, režie slabá, nejvíce mi ale vadila k filmu špatně padnoucí hudba. Ukázka: http://www.youtube.com/watch?v=UsPZAABmycg ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Sergio Leone natočil Hodný, zlý a ošklivý, Colizziho vzdáleně podobný pokus se klidně mohl jmenovat Nemrtvý, široký a modrozraký.. Nezvykle drsný Terence Hill v poněkud rozvařené spaghetti westernu, který nemá co nabídnout. Někteří tady evidentně odpouští, já ne.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Výnimočné spojenie tradičného dua v dosť vážnom a humorom nedotknutom westerne. Som rád, že Spencer-Hill sa vydali cestou, ktorá poskytuje v podobnom žánri divákom najmä zábavu a potešenie, ale nakoniec ani v takomto serióznom prevedení s pekelne hustou atmosférou a veľmi dobrou zápletkou si neviedli vôbec zle. Škoda, že sa im takýchto kúskov nepodarilo viac. 75%. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Celkom príjemný western o jednej vlakovej lúpeži (vlastne skôr o jej následkoch) so známou dvojkou, ktorá nekooperuje tak ako sme zvyknutí, ale celkom to šlape. O kladného hrdinu tu vážne nezakopnete. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Slusny spagetti wester, ktoremu nechyba takmer nic. Sice ma zo zaciatku zozieral pocit, ze Terence Hill sa kazdym momentom zasmeje (predsa len som zvyknuty na tuto dvojku viac v komediach), ale po pol hodinke ma film presvedcil, ze toto je cistokrvny western, tak ako ho mam rad. Kamenne tvare, prenikave pohlady sustredene pozorujuce nepriatela, a ruky nebezpecne sa priblizujuce k nizko zavesenym koltom :). Na moj vkus sa tu trosku moc hovorilo a menej strielalo, no paradny zaver mi to vsetko vynahradil. Terrencova postava Doc, silno pripomina bezmenneho hrdinu, ktoreho stvarnil Eastwood v dolarovej trilogii (vratane takmer neustale tlejucej cigary v kutku ust). (7.5/10) ()

sud 

všechny recenze uživatele

První společný film Terence Hilla a Buda Spencera. Sice to není komedie, ale klasický spaghetti-western, stojí za to se na to podívat. Oba jsou skvělí a zrzavej padouch San Antonio taky hraje dobře. ()

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Nejsem sice moc na westerny, ale tohle patří mezi ty velké vyjímky. Tento film oceňuji nejen jako historický a zároveň kvalitní start Hilla a Spencera, kde se utvářeli jako správná sehraná dvojce. Navíc už zde je možno najít pár humorných scén, které si doslova říkají o další zpracování a prohloubení v dalšich filmech. :) ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Veľmi pomalá, psychologicky sa tváriaca westernová gangsterka. Mnoho hluchých miest, ticha a nič nehovoriacich záberov. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Perfektní western, který je na duo Bud a Terence dosti syrovým a nesmlouvavým dílem. Komedií bych tohleto nenazýval, protože k jejich pozdější tvorbě má tohle prostě dost daleko. Ani jedna bitka, skopičiny Terence se nekonají a rány seshora od Buda taky nečekejte. Zato čekejte zajímavý příběh o uloupeném zlatě a o banditovi, kterému by bylo lépe přece jen v hrobě. PS: Jedna hláška se zde přece jen najde a to když Lupič Bill vstoupí do hospody, ve které sedí mimo jiné u stolu Doc (Terence Hill). Bill řekne "Je tady moc lidí". a zastřelí několik hostů. O zlomek sekundy totéž řekne Doc a vystřílí ten zbytek....... Tak asi tolik k humoru. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

No tak ja neviem, keď tu vidím to hodnotenie si hovorím, či som nevidel niečo iné. Ale to sa mi tu stáva veľmi často, takže k filmu samotnému. Pre mňa dosť veľká nuda a mal som čo robiť, aby som sa dodíval až do konca. Filmu úplne chýba akcia, dosť sa tam vykecávajú a dej je zbytočne prehustený. To nie je pre mňa. Ja si dobrý western predstavujem inak. Chýba mi tu napätie, prekvapenie, streľba, jednoducho podľa mňa sa toto dielo zrovna 2x nepodarilo. Nie je to síce úplná blbina, nejaké drobné plus sa tu nájde, ale netreba ich sčítať všetky dohromady, aby som dostal želateľných pätnásť percent. Viac nemôžem dať filmu, u ktorého zívam a pozerám z okna. Mám rád filmy s Terenceom Hillom a Budom Spencerom, ale toto sa nepodarilo. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Pro Spencera a Hilla sice trochu netradiční snímek, což mu ale na kvalitě vůbec neubírá. Naopak příběh plný zvratů je velmi zajímavý, vážné zpracování má hlavně zásluhou skvělých herců také potřebné grády a pravé westernové vyvrcholení nemá chybu. Spencer zde sice stojí dost v ústraní, ale vše zase vynahrazuje výborný záporák Frank Wolff a nespočet suchých vtípků, které trochu předznamenávají budoucí H&S komedie. Podle mě klasika, za jakou by musel westernový fanoušek v dnešní době vraždit.. ()

Související novinky

Zemřel Bud Spencer

Zemřel Bud Spencer

28.06.2016

V 86 letech nás v pondělí opustil legendární italský herec Bud Spencer. Parťák Terence Hilla se zamlada věnoval plavání a vodnímu pólu (dotáhl to až na dvě olympiády), v roce 1951 se ale dostal před… (více)

Reklama

Reklama