Reklama

Reklama

Dagon

  • Španělsko Dagon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Idylické místo dovolené prozářené letním sluncem se rychle mění na temné místo, v němž si radostí života ale moc neužijete. Město mrtvých, v němž je prožít dlouhý a šťastný život zakázáno. Věčný život zde mohou prožít jen mrtví. Město vodních přízraků ovládané temným kultem, jenž kdysi přišel z hlubin moře. Město, z nějž není návratu. Mistři hororu - Stuart Gordon a Brian Yuzna přinášejí šokují a drsný horor z pera klasiky tohoto žánru H.P. Lovecrafta. (Vapet Production)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Krapet nevím,co si mám o celém tomto filmu myslet.A nejvíc to zapříčinil asi hlavní představitel,který byl spíš parodizující postavou,než vážně míněným hrdinou.Jinak atmosféru Dagon měl,ovšem jen tak do půlky filmu,poté se začalo vše natahovat a vršit se blábol na blábol.Průměrný horror,průměrná atmosféra,průměrné efekty,spíš nuda,která ale neurazí.Lepší 2*! ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

S Lovecraftovou stejnojmennou povídkou nemá příběh mnoho společného, ale vymyšlený je dobře a v lecčems předčí originál. Jen by se mnohem víc hodil do doby vzniku předlohy a ne do současnosti. A taky nechápu, proč ten trouba Paul pořád zachraňoval tu husu Barbaru. Mně kdyby s noťasem provedla to co jemu, Dagonovi ji s chutí předhodím osobně. A kdyby ještě kněžka Uxía měla nohy a ne chapadla, milerád bych s ní v té malebné rybářské vísce zůstal. Hodně povedené byly masky pololidí, nic bych za to nedal, že se jimi nechali inspirovat tvůrci Pirátů z Karibiku při vymýšlení posádky Bludného Holanďana. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Narozdiel od filmárov Stuarta Gordona a Briana Yuznu nepatrím medzi nadšených obdivovateľov tvorby amerického spisovateľa Howarda Phillipsa Lovecrafta. Videl som však viacero adaptácií jeho diel, ktoré majú na svedomí práve títo dvaja páni. Nedávno som si pripomenul ich snímok "Dagon". Lovecraft túto poviedku napísal v roku 1917, publikovaná bola o dva roky neskôr a filmovej verzie sa dočkala v roku 2001. Ja som ju prvýkrát videl niekedy v roku 2008, po viac ako desiatich rokoch som si tento titul pozrel znova. Som rád, že som sa ku nemu vrátil. "Dagon" je celkom dobrý horror. Tri hviezdičky si zaslúži. *** ()

Chřástal 

všechny recenze uživatele

Skvělý začátek a skvělý konec. Mezi tím Bohem zapomenuté městečko s odpovídající lovecraftovsky rouhavou atmosférou, kde by se člověk už jen z toho neustálého deště oploutvil a vrátil zpět do hlubin oceánu. Je tu ale hlavní hrdina (ironií osudu navlečený v mikině s nápisem Miskatonic), což je komik a adventurista – pohotově vyšroubuje petlici z jedněch dveří a namontuje ji na druhé, když k nim míří dav nepřátel, jindy v nouzi použije mobilní telefon jako obušek a jeho výraz vzbuzuje podezření, že jde o crossover Harolda Lloyda ve světě HPL. ...ale pořád je tady skvělý začátek, skvělý konec a jedna malá mořská víla. ()

GREGOIRE 

všechny recenze uživatele

Na „béčko“ velmi slušné. Takových 70 %. Rozhodně zajímavý námět. Triky jsou místy dost levné a ve druhé půli se děj trochu táhne, ale závěr se zajímavou pointou to zachrání. Chvílemi děsivé (stahování kůže s hlavy, brrr), chvílemi i zábavné (použít úspěšně mobil, jako pendrek k mlácení do hlavy, to je frajeřina :-)). ()

Galerie (46)

Zajímavosti (4)

  • Paul (Ezra Godden) nosí oranžovou mikinu s nápisem "Miskatonic". Jde o název fiktivní univerzity, která se objevuje v povídkách H. P. Lovecrafta. Obyvatelé Imbocy opakují při rituálu frázi: "Cthulhu fhtagn". Ta pochází z Lovecraftovy povídky "Volání Cthulhu". (DanteZ)
  • Raquel Meroño (Bárbara) musela v tomto filmu zahrát scénu, kdy vysí nahá a svázaná na řetězu. „Nikdy předtím nebyla bez šatů před kamerou, takže pro ni byla tato scéna velice náročná,“ uvedl režisér Stuart Gordon. (Homerking)

Související novinky

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Reklama

Reklama