Reklama

Reklama

Dagon

  • Španělsko Dagon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Idylické místo dovolené prozářené letním sluncem se rychle mění na temné místo, v němž si radostí života ale moc neužijete. Město mrtvých, v němž je prožít dlouhý a šťastný život zakázáno. Věčný život zde mohou prožít jen mrtví. Město vodních přízraků ovládané temným kultem, jenž kdysi přišel z hlubin moře. Město, z nějž není návratu. Mistři hororu - Stuart Gordon a Brian Yuzna přinášejí šokují a drsný horor z pera klasiky tohoto žánru H.P. Lovecrafta. (Vapet Production)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

Terva 

všechny recenze uživatele

Proč je v titulcích použita nadávka " do Prčic ", když amíci ani nemají ponětí, kde ty Prčice vůbec jsou ? Pochybuji, že Lovecraft tuto nadávku ve své knize použil. Ale k ději - mlha je rychlá a je blízko, to bude malér, do Prčic !! Efekty bouře a krve smísené z mořem jsou nedokonalé. Scéna se zámkem na dveřích a jeho přešroubování je přímo trapná. A takových scének je tam víc. Třeba auto, kde nejdřív vyrval hrst kabelů pak nakonec nastartovalo klíčem. Film je hrozně odfláknutej, musím si sehnat knihu. Jsou dvě možnosti, buď to v půlce vypnu a nebo se obrním a pokusím se to dokoukat. Nakonec jsem to dokoukal. Jen snad jedna scénka stojí za kouknutí a to je stahování kůže z obličeje. Ještě štěstí, že je při ruce vždy nějaká ta hořlavina. Jsou opět dvě možnosti : Buď dám jednu hvězdu nebo dvě. ´´oóó mocný Dagone !! " Ponoříme se do temných propastí a na dně té nejhlubší ve světě zázraku a slávy zůstaneme navždy " H. P. LOVECRAFT. Tento film je věnován památce na herci Francisco Rabalovi, který si zde zahrál roli Ezeguiala. Hudbu dělal Carles Cases. ()

Chřástal 

všechny recenze uživatele

Skvělý začátek a skvělý konec. Mezi tím Bohem zapomenuté městečko s odpovídající lovecraftovsky rouhavou atmosférou, kde by se člověk už jen z toho neustálého deště oploutvil a vrátil zpět do hlubin oceánu. Je tu ale hlavní hrdina (ironií osudu navlečený v mikině s nápisem Miskatonic), což je komik a adventurista – pohotově vyšroubuje petlici z jedněch dveří a namontuje ji na druhé, když k nim míří dav nepřátel, jindy v nouzi použije mobilní telefon jako obušek a jeho výraz vzbuzuje podezření, že jde o crossover Harolda Lloyda ve světě HPL. ...ale pořád je tady skvělý začátek, skvělý konec a jedna malá mořská víla. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Predlohy podľa H.P. Lovecrafta mam vcelku rád, bohužiaľ takmer vždy výsledný pozitívny dojem stroskotá na priemernom spracovaní. V tomto prípade sa nedá hovoriť ani o tom priemernom, hotová katastrofa. Už úvod naznačil, že to bude utrpenie, neprirodzenosť a odfláknutosť vizuálnych efektov ma skoro prinútili aby som to vypol. Neskôr som to prestal vnímať a nechal sa len tak bezmyšlienkovite unášať priemernou atmosférou a vcelku obstojnými maskami. Koniec celkový dojem trocha napravil, dočkal som sa mini gore aj trocha napätia v štýle Indiana Jones. Myslím, že dve hviezdy sú až až. 40/100 ()

CaptainNor 

všechny recenze uživatele

Zdravý rozum velí dát nižší hodnocení a přesto to z nějakého důvodu nemohu udělat. Film má klasické schéma jako když píšete dopis a ze začátku si dáváte záležet na písmu a úpravě, ale už za chvilku je z toho mazanice i s pravopisnými a stylistickými chybami. Ale!! Ztroskotání jachty, bouře, zlověstné záběry na podivné město, ponurá hudba a letmé střihy na divné domorodce slibují vynikající thriller. Pak je to deštěm zmáčený balast a zvláštní konec zklamání trochu napraví. Film má bezpochyby originální atmosféru, ale doba kdy si ho pustím znovu je v nedohlednu. Možná bych to udělal o několik let dřív, nebýt výkonu hlavního hrdiny. To je kolosální nemehlo s mimikou ještě horší, než npor.Ráž (z Chlapci a chlapi) ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

S Lovecraftovou stejnojmennou povídkou nemá příběh mnoho společného, ale vymyšlený je dobře a v lecčems předčí originál. Jen by se mnohem víc hodil do doby vzniku předlohy a ne do současnosti. A taky nechápu, proč ten trouba Paul pořád zachraňoval tu husu Barbaru. Mně kdyby s noťasem provedla to co jemu, Dagonovi ji s chutí předhodím osobně. A kdyby ještě kněžka Uxía měla nohy a ne chapadla, milerád bych s ní v té malebné rybářské vísce zůstal. Hodně povedené byly masky pololidí, nic bych za to nedal, že se jimi nechali inspirovat tvůrci Pirátů z Karibiku při vymýšlení posádky Bludného Holanďana. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (4)

  • Raquel Meroño (Bárbara) musela v tomto filmu zahrát scénu, kdy vysí nahá a svázaná na řetězu. „Nikdy předtím nebyla bez šatů před kamerou, takže pro ni byla tato scéna velice náročná,“ uvedl režisér Stuart Gordon. (Homerking)
  • Postava kněze, u něhož si jeden z hrdinů všimne, že má žábry, naopak v mnoha záběrech žábry postrádá. (Megalomaniac)

Související novinky

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Reklama

Reklama