Reklama

Reklama

Dagon

  • Španělsko Dagon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Idylické místo dovolené prozářené letním sluncem se rychle mění na temné místo, v němž si radostí života ale moc neužijete. Město mrtvých, v němž je prožít dlouhý a šťastný život zakázáno. Věčný život zde mohou prožít jen mrtví. Město vodních přízraků ovládané temným kultem, jenž kdysi přišel z hlubin moře. Město, z nějž není návratu. Mistři hororu - Stuart Gordon a Brian Yuzna přinášejí šokují a drsný horor z pera klasiky tohoto žánru H.P. Lovecrafta. (Vapet Production)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

S Lovecraftovou stejnojmennou povídkou nemá příběh mnoho společného, ale vymyšlený je dobře a v lecčems předčí originál. Jen by se mnohem víc hodil do doby vzniku předlohy a ne do současnosti. A taky nechápu, proč ten trouba Paul pořád zachraňoval tu husu Barbaru. Mně kdyby s noťasem provedla to co jemu, Dagonovi ji s chutí předhodím osobně. A kdyby ještě kněžka Uxía měla nohy a ne chapadla, milerád bych s ní v té malebné rybářské vísce zůstal. Hodně povedené byly masky pololidí, nic bych za to nedal, že se jimi nechali inspirovat tvůrci Pirátů z Karibiku při vymýšlení posádky Bludného Holanďana. ()

pfa 

všechny recenze uživatele

"Šokující a drsný horor..."?! Ée?! Tak to asi spim! Jako horor tento film rozhodně nemůže obstát, jako komedie snad možná, rozhodně blbá. Tento fantasy nehoror byl pro mě docela zklamáním, už jen proto, že začátek je docela povedený. [2/1O] Zkuste raději třeba: Man Thing(5/10). ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Predlohy podľa H.P. Lovecrafta mam vcelku rád, bohužiaľ takmer vždy výsledný pozitívny dojem stroskotá na priemernom spracovaní. V tomto prípade sa nedá hovoriť ani o tom priemernom, hotová katastrofa. Už úvod naznačil, že to bude utrpenie, neprirodzenosť a odfláknutosť vizuálnych efektov ma skoro prinútili aby som to vypol. Neskôr som to prestal vnímať a nechal sa len tak bezmyšlienkovite unášať priemernou atmosférou a vcelku obstojnými maskami. Koniec celkový dojem trocha napravil, dočkal som sa mini gore aj trocha napätia v štýle Indiana Jones. Myslím, že dve hviezdy sú až až. 40/100 ()

helraiser 

všechny recenze uživatele

Skvělej příběh, pěkně temná atmosféra a dost brutální scény. Ti kteří tu tvrdí něco o amatérismu a nulové atmosféře tak jsou dost vedle mísy tak ať se jdou rači koukat na novej Pátek nebo Nový měsíc a pořádny horory jako je tento nechaj dospělým a těm kteří ho dokážou náležitě ocenit. Já byl spokojenej víc takových. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Sam Raimi i Stuart Gordon začali v 80tych rokoch točením Lovecraftom inšpirovaným splatterov. V roku 2001 jeden točil Spider-Mana a druhý v Španielsku nakrúcal lacnú lovecraftovku. Takú lacnú, že tu ani nevidieť niekdajšiu Gordonovu šikovnosť. Film skoro nemá hudbu, skoro celý čas je tu nepretržitá akcia, chýba mu atmosféra a tajomno, flashback v tretine filmu so šušľajúcim Španielom je underwhelming a celé to má strašne lacný vizuál. Nehovoriac o tom, že súdobé Španielsko nikdy nenahradí Nové Anglicko v 30tych rokoch 20. storočia! Nemusím hádam dodávať, že The Shadow over Innsmouth je jedna z mojich najobľúbenejších lovecraftoviek, že? ()

Galerie (46)

Zajímavosti (4)

  • Raquel Meroño (Bárbara) musela v tomto filmu zahrát scénu, kdy vysí nahá a svázaná na řetězu. „Nikdy předtím nebyla bez šatů před kamerou, takže pro ni byla tato scéna velice náročná,“ uvedl režisér Stuart Gordon. (Homerking)
  • Postava kněze, u něhož si jeden z hrdinů všimne, že má žábry, naopak v mnoha záběrech žábry postrádá. (Megalomaniac)

Související novinky

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Reklama

Reklama