Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Italská filmová komedie s Terence Hillem v hlavní roli. Hlavním hrdinou bláznivého příběhu je svérázný služebník církve, který své ovečky na italském venkově objíždí na terénním motocyklu, ve chvílích volna trénuje místní fotbalovou jedenáctku, mezi kazatelnou a zpovědnicí jezdí na kolečkových bruslích a žádná ze světských radostí mu není cizí. Proti němu stojí jeho věčný soupeř, místní starosta Peppone, který hájí barvy italské komunistické strany. Oba zarytě bojují o přízeň místních lidí a používají k tomu všechny možné i nemožné metody, včetně svérázných a mnohdy originálních pokusů o diskreditaci toho druhého. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (48)

B!shop 

všechny recenze uživatele

No samozrejme bez Spencera to neni ono, ale na druhou stranu, on tu ani neni moc potreba, tohle neni jen hromada rvacek a navic tu ma dustojnou nahradu starostu v podani Colina Blakelyho. Jinak cely je to spis takovej sled scenek, jednou to je fotbalovy utkani, jindy vyhra v loterii nebo volby a tak podobne a cely to tak v klidu plyne a ma to prehnany dve hodiny. Jenze na druhou stranu, i kdyz to neni neco, u ceho by se clovek valel smichy po zemi, rozhodne to pobavit dokaze, film ma prijemnou atmosferu, navic je i prekvapive slusne natocenej a Hill je proste sympatak a super cool knez jezdici na motorce, trenujici fotbalisty atd. takze to ty 4* nakonec da. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Milá přihlouplá komedie z Itálie, no co více dodat... O jednom upovídaném knězi, který někdy víc mluví, než-li má, ale je dobrosrdečný a vždy jedná s lidmi upřímně i s Bohem... :-)) ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Zajimavé jsou rozhovory kněže a boha. Zajimavé je i prostředí Itálie s starostou Pepponem. Možna by to šlo převést i na dnešní český venkov. Farař by mohl být Slovák, nebo Polák - protože českých ubyvá. Mohl by mít i konkurenta třeba československo-husitského kněže nebo i českobratrského pastora. komunistický starosta by v našich geografických podmínkách taky nebyl problém. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Nostalgická bomba. V detstve môj najobľúbenejší film, ktorý som poznal naspamäť. Možno čas do filmu zanechal riadne ryhy a v súčasnosti by sa mi už tak nepáčil, ale kašľať na objektivitu, nostalgia je pekelná vec a zbožňujem ju! ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Naprosto stejný pocit mám jako JohnnyD. Navíc si myslím, že ten poslední dabing je příšerný. Nakonec musím ubrat hvězdičku, protože jsem právě viděl originální "Malý svět Dona Camilla" s Fernandelem v hlavní roli a upřímně... Terence Hill se může jít zahrabat... ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Na originál sa to nechytá ani omylom. A tie scény počas futbalu jedna trápnosť za druhou, s komédiou to nemalo nič spoločné. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

pamatam si ze uz zaniknuta tv luna tento film vysielala stale dokola (asi nemalo dost penazi na nieco ine), ale ja som si to i tak vzdy rad pozrel. dnes by som sa asi nedokopal k tomu aby som pozeral cely film, ale je tam par pasazi ktore ma urcite rozosmeju (hlavne bitka na moste a vsetky futbalove zapasy). ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Ako chlapca ma film celkom bavil, týkal sa futbalu, vstupovalo tam mnoho sympatických postáv (aj detských a tým pádom ma to ako dieťa oslovilo) a to dokonca až tak, že doteraz si pamätám scénu keď Don Camillo odchádzal z miestnej obce a na stanici ho nik nečakal. O to väčšie prekvapenie ho čakalo na druhej a asi najväčšie na tej tretej. Aj po mnohých rokoch si na dej filmu spomínam tak to má za 3*, teraz by som to zrejme nedopozeral. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jedna z tych lepsich soloviek Terence Hilla /Jestli se rozzlobime, budeme zli, Pari e Dispari/, hoci stale bez B. Spencera. Trapit sa Hill zacal podla mna az po svojej 50 -ke : 64 % ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Najlepší film s Terencom Hillom. Terence Hill je jednoducho najlepší kňaz vôbec! Zábava zaručená! 7/10 ()

otík 

všechny recenze uživatele

Zfilmované příběhy vymyšleného Dona Camilla, které vyšly i u nás, jsou možná pro čtenáře zajímavé. Ale tohle? Jeden dlouhý záběr za druhým, sem tam nějaký vtípek či kaskadérský kousek, ale to je tak asi vše. Jakékoli bitky mezi fotbalisty či dokonce Terecem Hillem a Colinem Blakelym jsou naprosto trapné, střihy na rozbitá kolena či monokly dnes nikoho nezajímají a rozhovory Dona Camilla s Ježíšem zase kromě věřících nikoho nedojmou. A tak nezbývá než tento příběh rychle zapomenout a pustit si nějakou klasiku s H+S. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Terrence Hill je sympaťák, ale kdo viděl původního Dona Camilla, asi jasně vidí ten kvalitativní propad. Nelíbí se mi tady několik věcí - Terrence Hill je do role prostě moc mladej, ksichtem kněze taky nepřipomíná a že jezdí na krosové motorce místo kola, to zmodernizování se mi tam vůbec nelíbilo. Navíc všechny postavy, včetně těch dvou hlavních, jsou docela ploché - člověk o nich nic moc neví a ta chemie tam prostě není. Taky mi tam chybí ta atmosféra kolem řeky (a samozřejmě i ty povodně), taky mi tam kupodivu chybí ty politické rozepře a celkově to není vůbec vtipné. Respektive v 80. letech v Itálii se tomu asi někdo zasmál a možná by se tomu zasmála i generace, která těmito filmy musela trpět, protože jiné se nedovážely. Ale dnešním pohledem je to prostě nuda, kterou nevytrhne ani několik rádoby bitek s pár gagy. PS: viděno s nic moc dabingem, kde Dona Camilla namluvil Petr Štěpánek - jak říkám: nic moc. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Tělo boží. Má v krvi. Inu, tenhle kněží. Temperament. Lomí kolárek. Mezi svatostánek a stánek s karamelami žití. ()

Reklama

Reklama