Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Italská filmová komedie s Terence Hillem v hlavní roli. Hlavním hrdinou bláznivého příběhu je svérázný služebník církve, který své ovečky na italském venkově objíždí na terénním motocyklu, ve chvílích volna trénuje místní fotbalovou jedenáctku, mezi kazatelnou a zpovědnicí jezdí na kolečkových bruslích a žádná ze světských radostí mu není cizí. Proti němu stojí jeho věčný soupeř, místní starosta Peppone, který hájí barvy italské komunistické strany. Oba zarytě bojují o přízeň místních lidí a používají k tomu všechny možné i nemožné metody, včetně svérázných a mnohdy originálních pokusů o diskreditaci toho druhého. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (3)

  • Snímek se u nás dočkal celkem tří dabingových verzí. První vznikla pro společnost MidoFilm v roce 1995 a hlavní postavu nadaboval Pavel Trávníček. V roce 2005 pro televizi Nova vyrobila nový dabing Česká produkční 2000 a.s. a Dona Camilla namluvil Petr Štěpánek. V roce 2010 film vyšel na DVD a byl vyroben třetí dabing, v hlavní roli opět Pavel Trávníček. (Stocki)
  • Peppone testoval Ferrari 308 GTSi. (smeke)
  • Film sa natáčal hlavne v mestečku Pomponesco. Niekoľko scén sa točilo v blízkom okolí, napr. v Brescello, Torre d'Oglio alebo Correggioverde. (smeke)

Reklama

Reklama